9// verrader

869 26 0
                                    

Pov Fay Caldwell

'Bedankt voor het snitchen.' zeg ik als ik naast Harper ga zitten en tegenover Luna. 'Uhm pardon? Ik heb helemaal niemand gesnitcht.' zegt ze. 'En dat moet ik geloven? Je was er nog zo boos over dat ik dat filmpje erin had geplakt.' sis ik bot. 'Ja maar ik heb je niet verraadden.' zegt ze. 'Het zal wel. Ik moet in ieder geval een week nablijven.' zeg ik.

Ik vind het raar dat Luna me niet heeft verraadden. Ze wist als enige nog dat ik dit heb gedaan. Natuurlijk. Ik sla met een hand op tafel. 'Ik weet wie me heeft verlinkt.' zeg ik. 'Calvin.' zegt Harper. 'Ja, maar waarom?' 'Ik hoorde dat hij een week moest nablijven omdat hij een brugpieper in een locker had opgesloten.' zegt Luna. 'Een week juist. Ik zit dus een week met hem opgescheept.' mopper ik.

Hij heeft me er gewoon ingeluisd. Dit was gewoon zijn plan al. Boos sta ik op. 'Fay, doe nou geen domme dingen.' zegt Harper. 'Dat dat uit jou mond moet komen.' zegt Luna. 'Ik meen het.' Ik luister al niet meer en been direct naar de tafel waar Calvin zit. Ik hef mijn hand en laat het met een klap in het gezicht van Calvin zakken. Ik zeg verder niks en draai me daarna om waarna ik weer terug loop.

'Wow, agressieproblemen.' zegt Harper. 'Hij verdiende het.' zeg ik. Ik kijk even om. Calvin is ondertussen verdwenen. 'Vanavond is dat feestje.' zeg ik. 'Gaan we?' vraagt Luna. Ik knik hevig. 'Ik heb het eventjes gehad met braaf zijn.' zeg ik. Harper lacht. 'Ik hou zo erg van deze versie van je Fay.' zegt ze al hikkend van het lachen. 'Maar eerst, nieuwe outfits kopen.' zeg ik. 'Eerst deze schooldag overleven.' jammert Luna. 'We kunnen ook gewoon spijbelen.' stel ik voor. 'Nee dat doen we niet.' zegt Luna.

***

Na schooltijd lopen we naar het fietsenhok. Gelukkig gaat mijn week nablijven pas volgende in. Ik haal mijn scooter sleutel te voorschijn. 'Is dat niet Jordynn Barnes, Flynn's zusje?' vraagt Luna en wijst naar een huilend meisje. 'Ja volgens mij wel.' zeg ik en loop naar haar toe. Ze is het tegenover gestelde van Flynn. Ze is lief en heeft geen enkel kwaad bot in zich in tegenstelling tot Flynn. 'Hey gaat het wel?' vraag ik.

Ze schudt haar hoofd. 'Het is Flynn, het is altijd Flynn. Ik ben het zat om in zijn schaduw te leven.' snikt ze. Ze veegt haar tranen weg. 'Sorry ik hoor jullie hier niet mee lastig te vallen.' zegt ze en glimlacht even. 'Heb je anders zin om met ons mee te gaan naar de stad? We gaan vanavond naar een feestje en misschien kun je Flynn laten zien dat hij niet beter is dan jij bent.' zegt Harper. Luna en ik stemmen in. 'Dat lijkt me erg gezellig.' zegt ze.

Ik ken Jordynn al een tijdje maar ben nooit echt bevriend met haar geweest omdat ze het zusje van Flynn is. Niet goed natuurlijk want je mag niet iemand beoordelen op de actie's van zijn of haar familie. Ik start mijn scooter. Harper springt achterop omdat ze vanochtend met de auto was. Luna en Jordynn stappen op de fiets. Luna baalde heel erg want vanochtend starte haar auto niet meer dus moest ze fietsen.

Eenmaal in de stad aangekomen, zet ik mijn scooter in de bewaakte fietsenstalling. 'Waar gaan we eerst heen?' vraag ik. 'Zullen we eerst wat eten? Ik heb echt honger.' jammert Harper en wrijft over haar buik heen. De rest schiet in de lach. 'Dat kan geregeld worden.' zegt Jordynn. We lopen de stad in en gaan als eerste bij een eetcafé naar binnen. Harper bestelt een broodje en ik bestel een thee. Luna en Jordynn bestellen allebei een cappuccino.

We gaan aan een tafeltje zitten. 'Wie geeft dat feestje eigenlijk?' vraag ik. Luna en Harper kijken elkaar aan. 'Harlow Gomez.' zeggen ze in koor. 'Ah nee he. Meen je die?' roep ik. Een aantal mensen kijken onze kant op. 'Was Harlow niet jou beste vriendin?' vraagt Jordynn. Ik knik. 'Was ja.' zeg ik zacht en kijk even weg.

Tot dat ze me aan de kant zette voor Aubrey Martin.

From sweet to bitterWhere stories live. Discover now