5// wraak en een feestje?

995 26 0
                                    

Pov Fay Caldwell

'Ik wil niks meer met die jongen te maken te hebben.' zeg ik. Calvin leunt met stoel en al achterover. 'Je wil wraak. Je wilt hem terug pakken voor wat hij jou heeft aangedaan.' 'Hoe weet jij nou wat hij me heeft aangedaan?' 'Ik heb zo mijn manieren. En trouwens die week erna was het, het onderwerp om over te praten. Hij heeft je vernederd, pijn gedaan en je hart gebroken. Daar wil je wraak op nemen. Ik weet dat je het in je hebt.'

Ik slik even. Hij heeft gelijk. Ik wil wraak. Al een jaar lang, maar zo ben ik niet. Luna kijkt even om. Ze knipoogt waarna ik heel hard mijn hoofd schud. 'Nee ik wil geen wraak.' zeg ik dan. 'Ik zal het je straks nog eens vragen en dan weet ik dat je mijn aanbod niet kan afslaan.' Weer grijnst hij. Ik negeer zijn blik en focus me op de uitleg van het project.

'Na school ben ik om vier uur bij jou.' zegt Calvin na dat de bel is gegaan. Hij staat op en loopt daarna weg. 'Ik heb zo geen zin vanmiddag.' mompel ik. 'Tja, ik zou niet eens aan dat project denken.' Harper zwijmelt even weg. Ik knip met mijn vingers en probeer haar weer terug op aarde te krijgen. 'Wedden dat ze in haar dromen met hem getrouwd is en al twee kinderen heeft?' lacht Luna. 'Niet waar.' zegt Harper bot. Luna gooit haar armen in de lucht. 'Sukkels.' lach ik.

***

In de pauze loop ik met mijn dienblad naar de tafel waar Harper en Luna zitten. Ik prik met mijn vork wat in mijn eten. 'Ik snap niet dat ze ons dit voeren.' zegt Luna. Ik geef haar groot gelijk. Het smaakt nergens naar en is negen van de tien keer niet eens gaar. 'Fay, waar zit je toch met je hoofd?' vraagt Luna. 'Oh gewoon, ben me aan het bedenken hoe ik niet een, niet twee maar drie semesters met Calvin moet overleven.' zeg ik. 'Jij moet echt je mond houden. Ik ben lab partners met Edward.' zegt Harper en trekt er een vies gezicht bij. 'Iel die nerd die altijd stinkt en er niet verzorgd uit ziet?' 'Ja die ja, dus wil je ruilen?' Een nerd die stinkt, of de hottie van de school? 'Nee dank je. Ik hou het op Calvin.' zeg ik en lach even.

Gesprekken dempen en blikken schieten naar de deur van de aula. 'Hier komen ze hoor.' mompel ik zacht. Ik kijk naar Calvin. Hij draagt een wit shirt waar zijn spieren erg goed in naar voren komen, daarover heen draagt hij een leren jasje met daaronder een spijkerbroek. Zijn blik kruist even die van mij. Hij glimlacht en geeft me een knipoog.

'Calvin.' roept een stem door de aula. Ugh, Aubrey Martin. De slet van de school en voormalige vriendin van Calvin. Ik zie Calvins gezicht al betrekken. Ik kan me niet inhouden en lach hem zachtjes uit. Ik zie hoe hij haar aan de kant duwt waarna hij wegloopt en samen met zijn groepje aan hun vaste tafel gaat zitten.

'Ligt het aan mij of worden die rokjes van Aubrey elke dag een stukje korter?' 'Dat je daar mee bezig bent.' lacht Harper. 'Nee hoor, het valt me gewoon op.' zegt Luna. Ik schuif mijn dienblad aan de kant. Ik heb geen trek meer en aangezien het kantine eten niet te vreten valt, vind ik dat geen probleem. 'Dit weekend shoppen toch? Zullen we daarna naar dat feest gaan waar iedereen het over heeft? En ja ik weet dat je niet naar feestjes gaat maar please, een feestje kan geen kwaad Fay.' smeekt Harper. 'Ja kunnen we wel doen.' zeg ik.

Luna voelt aan mijn voorhoofd. 'Volgens mij ben jij goed ziek.' zegt ze. Ik schud mijn hoofd. 'Nee hoor.' 'Oké dan, ik hou wel van deze nieuwe Fay.' Harper lacht en staat op. Ze zet haar dienblad weg en ik volg haar voorbeeld. De bel gaat en langzaam stroomt de aula weer leeg. Nog vijf lange uren te gaan en dan moet ik nog maar eens de uren na school zien te overleven. Met Calvin Fowler...

In een ruimte.

From sweet to bitterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu