10// alcohol en fuckboys

875 25 1
                                    

Pov Fay Caldwell

'Dit is leuk.' zeg ik en wijs naar een leren jack. 'Nee dat is niks voor jou.' zegt Luna. Ik besluit het toch maar te passen. Ik loop met wat andere kleding stukken naar de paskamer. 'Wel laten zien he.' zegt Jordynn. 'Ja, ik ga me even omkleden.' zeg ik. Ik sluit het gordijntje van het pashokje.

Ik trek als eerste de basic maar leuke spijkerbroek aan, ik knoop het bloesje daarna om mijn middel, trek de zwart kante kroptop aan en daarover trek ik het leren jasje. Het zit als gegoten. 'Klaar?' roept Jordynn. 'Ja.' zeg ik blij en opgewekt. Ik trek het gordijntje opzij. 'Wauw.' zegt ze. 'Ik denk dat ik het verkeerd had. Het staat je geweldig.' zegt Luna. Ik bekijk mezelf in de spiegel. Waarom heb ik me al die tijd zo erg verborgen achter te grote kleren. 'Je ziet er goed uit meid.' zegt Jordynn. Ik lach even. 'Een echte badass.' zegt Harper.

We rekenen na een tijdje gauw af en lopen daarna door naar de volgende winkel. Waar we even later met volle tassen dan ook weer uit komen. 'Zullen we straks nog even wat bij mij drinken? Flynn en mijn ouders zijn niet thuis.' 'Ja kan wel.' zeg ik. Luna en Harper knikken.

Als we het wel zat zijn, houden we het voor gezien en lopen we weer terug naar de fietsenstalling. Het was een leuke dag en ik ben blij dat we Jordynn hebben meegevraagd. Al kletsend fietsen we, en in mij geval rijden we naar het huis van Jordynn. Eenmaal daar aangekomen, zetten we onze fietsen en scooter weg waarna we naar binnen lopen.

We worden vrolijk begroet door een leuke Duitse herder. 'Hij doet niks hoor.' zegt Jordynn. Ik aai hem over zijn bol heen. 'Wat willen jullie te drinken?' vraagt ze. 'Cola is prima.' zeg ik. 'Voor ons ook.' zegt Luna. We gaan op de bank zitten en Jordynn komt met vier glazen cola de woonkamer in. Ik hoor een deur open gaan. Ik hoor stemmen die uit de gang komen en niet veel later komen Flynn en Calvin binnen. 'Ik dacht dat je zei dat hij niet thuis was.' sist Harper en springt omhoog.

'Wat doen deze sukkels hier?' roept Flynn en beent op Jordynn af. Ik sta op en ga voor haar staan. 'Als jij haar ook met maar een vinger aanraakt, zorg ik ervoor dat jij je niet meer kan voortplanten.' roep ik en kijk hem boos aan. Calvin staat achter hem te lachen. 'En jij?' Ik wijs naar Calvin. 'Ik ben jou ook echt helemaal zat.' zeg ik. Het blijft even stil. 'Zullen we ons maar bij mij klaar maken voor dat feest?' De meiden stemmen in.

'Wacht, Jordynn jij gaat niet naar dat feest.' zegt Flynn. 'En waarom niet?' roept ze. 'Er is alcohol en er zijn genoeg jongens die wat met je willen doen. Fuckboys.' zegt hij. Ik kijk haar even aan en daarna kijk ik naar Luna en Harper. Met zijn vieren schieten we hard in de lach. 'Zegt de jongen die een van de grootste fuckboys van de school is.' lach ik hard. De meiden staan op.

'Ik ga hoe dan ook naar het feestje, je houdt me toch niet tegen.' zegt Jordynn en we lopen triomfantelijk langs de jongens heen. 'Sorry, ik wist niet dat hij thuis kwam. Bedankt dat je het zo voor me op nam.' zegt ze tegen me. 'Geeft niks en geen probleem.' zeg ik. Ik kijk even naar haar. Ze voelt zich sterk omdat ze nu wel iemand heeft die haar steunt en het voor haar op neemt.

We pakken onze spullen en vertrekken daarna maar weer naar mijn huis. 'Ik verzeker jullie dat er geen enkele fuckboy in mijn huis te vinden is.' Ik lach even. Jordynn kan er ook wel om lachen. 'We kunnen wel wat te eten bestellen en ons ondertussen langzamerhand klaar maken voor het feestje.' zeg ik. De meiden vinden het een goed plan en we besluiten maar pizza te bestellen. Ik ren naar boven en haal van allerlei spiegels en make up naar beneden. De bel gaat en Luna rent naar de deur. Ze komt gauw terug met vier pizzadozen.

'Oké lets get ready for tonights party.' schreeuwt Harper.

From sweet to bitterWhere stories live. Discover now