31// je bent perfect zoals je bent

722 21 0
                                    

A/N belangrijk en leuk nieuws aan het einde van dit hoofdstuk!!!

Pov Fay Caldwell

Ik schuif de stoel naar achter en ga zitten. 'Dus.' mompel ik. Er valt een ongemakkelijke stilte en mama zet met een harde klap de pan op tafel. Ik kijk iets naar beneden, naar de rand van de tafel. 'Dus.' herhaalt papa mijn woorden. 'Wat doe je met onze dochter?' Hij fronst en er ontstaat een dikke rimpel op zijn voorhoofd. Mijn vader is nou niet echt de mooiste man op aarde, nee die stevige gelaatstrekken zie je bij mij niet terug.

Voordat Calvin zijn mond open kan doen, geef ik hem een schop onder de tafel want ik weet precies wat hij zeggen wil. 'Ik ben ontzettend gek op jullie dochter Fay, ze betekend alles voor me.' zegt hij wijs. Ik kan zien dat mama al helemaal gek van hem is. Ik zucht even en rol met mijn ogen. Mama schept wat eten voor ons op. Ik roer er wat door en trek een vies gezicht. 'Heb je dit zelf gekookt?' vraag ik waarna ze triomfantelijk knikt. 'We halen straks wel een pizza.' fluister ik in Calvins oor. Mijn moeder denkt dat ze ontzettend lekker kan koken, maar dat kan ze niet.

Ze is negen van de tien keer nooit thuis dus Carter en ik kookte altijd voor ons zelf, maar we hebben haar eten nooit lekker gevonden. 'Zo erg is het toch niet?' vraagt ze en ik knik. Ze zucht even en papa neemt een hap. Hij trekt een vies gezicht. 'Ben je uitgeschoten met de zout Adeline?' vraagt hij. 'Pizza wordt het dan maar.' zegt ze al zuchtend en haalt de pan weer van tafel. Mijn vader grist al naar de telefoon, terwijl ik Calvin van tafel af trek.

We lopen rustig naar boven. 'Je ouders zijn best aardig.' Ik zucht hoorbaar. 'Dat doen ze alleen omdat jij er nu bent. Normaal willen ze alles perfect hebben. "Doe je huiswerk Fay, het komt niet vanzelf aanwaaien." Of "Fay Caldwell het leven is niet bedoeld om alleen maar lol te maken maar om hard te werken." Perfectie, dat is waar het bij hun om draait en waar ze naar opzoek zijn. Helaas ben ik dat niet.' zeg ik en open mijn balkondeuren. Ik steek een sigaret op.

'Fay je bent perfect zoals je bent.' Ik blaas de rook uit. 'Zeg dat maar tegen mijn ouders.' mompel ik. Het blijft even stil. Calvin komt achter me staan en grist mijn sigaret uit mijn handen waarna hij er zelf een trekje van neemt. 'Voor mij ben je perfect.' zegt hij en blaast de rook in mijn gezicht uit. Ik ga op mijn bed zitten en er valt even een ongemakkelijke stilte.

'Waarom kan jij niet goed met Connor op schieten?' vraag ik dan uit het niets. 'Zoals je misschien gemerkt hebt, hecht ik me niet snel aan iemand. Dat heb ik nooit gedaan. Twee jaar geleden leerde ik een meisje kennen. Ik raakte ontzettend gehecht aan haar. Ze betekende alles voor mij, maar Connor is er met haar vandoor gegaan. Ik was er kapot van. Connor verhuisde niet veel later en ik had hem dus al twee jaar niet meer gesproken.' zegt hij en komt naast me zitten.

Ik laat mijn hoofd tegen zijn schouder leunen. 'Wat erg.' mompel ik. 'Blijf zo veel mogelijk uit zijn buurt. Ik wil niet dat hij weer iets dierbaars van me af neemt.' zegt hij. Ik kijk op en staat hem recht in zijn ogen aan. Ik leun iets naar voren en zachtjes raken mijn lippen die van hem. Het valt als een puzzelstukje perfect op elkaar. Ik ben niet perfect maar ik weet een ding wat wel perfect is en dat is hij voor mij.

Ik trek terug als ik onderaan de trap mijn vader hoor schreeuwen. 'Kunnen we niet nog even doorgaan?' vraagt hij jammerend. Ik lach eventjes. 'Na de pizza kunnen we verder Cal.' Hij trekt een zielig gezicht. 'Hoe sneller we nu beneden zijn, hoe sneller we weer naar boven kunnen.' Hij springt omhoog, tilt me op en rent daarna met me de kamer uit. Ik slaak een gil en schiet daarna in de lach. Voor de trap zet hij me neer en samen lopen we zo rustig mogelijk de trap af.

'Er is iemand voor je.' zegt mama en ze stapt opzij. 'Jij?' roep ik uit.

——————————-

Hey hoi,

Ik heb leuk en belangrijk nieuws. Dit boek gaat nog 9 hoofdstukken krijgen. Maar het leuke nieuws is dat ik binnenkort een nieuw verhaal ga publiceren. En het is gerelateerd aan dit verhaal. Op de details moeten jullie nog even wachten maar ik ben er echt super enthousiast over!!!!

Laat even weten wat je van het hoofdstuk vind!

XxAyella❤️

From sweet to bitterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu