32. END

4.7K 115 9
                                    

Ruth

Zvonění se ozve před pátou. Presley už mě od středy nahání na nějakou párty. Ví moc dobře, že kluby nesnáším, ale stejně mě chce vytáhnout ven. Klidně bych celej den jedla křupinky s mlíkem a koukala se na pitomý realitishow. To mi připomíná, jak jsem své poslední narozeniny slavila minulý rok. Ráno mi máma donesla do postele snídani, a pak jsem se celý den mohla válet. Presley mi v tom hodně ráda pomáhala.

Povzdechnu si a vydám se v růžových papučích ke dveřím. Hned proletí kolem mě a zamíří po schodech do pokoje. V ruce drží několik obrovských tašek. Jakmile dojdu do pokoje vykoukne na mě zpoza skříně.

,,Co to děláš?"

Vím moc dobře, že mi zase prohrabává šatník a snaží se mi najít věci na sebe. Presley je taková má modní poradkyně, kterou bych ale za nic nevyměnila. Jen když na mě koulí těma tmavě hnědýma očima se v duchu usmívám.

,,Přinesla jsem pár oblečků, které by sis mohla vzít," vytáhne z jedné tašky troje šaty a rozloží je po posteli. Povytáhnu obočí. Jedny červené krajkové s třičtvrtečním rukávem, druhé tmavě modré těsně pod zadek a poslední hořticově žluté s výstřihem do véčka. ,,Podle tvého výrazu si je asi trochu odsoudila. Ale mám ještě jedny a ty jsou fakt pěkný!" rozzářeně se natáhne po další tašce. Vyndá stříbřité šaty s flitry, které na denním světle vytvářejí nádherně třpytí. Jen jsou  moc dlouhé na nějaké tancování v klubu.

,,Jsou moc krásné," zasním se, když přejedu prsty po látce.

,,Tak si je obleč! O půl sedmý chci nejpozději vyrážet a musíme si ještě udělat makeup," gestikuluje a oči ji jen svítí. Jsem zvědavá, co si vezme na sebe ona. Presley má vždycky dobrou volbu a vypadá nádherně.

Opatrně si navléknu šaty a zjistím, že chybí ramínka. No nic, taky jsem pár šatů bez ramínek měla na sobě. Obrátím se k Presley, která jen zvedne palce a sama se oblékne do rudých šatů. Mají nabíranou sukni a zvýrazňují její pas.

,,A teď fotečku!" vyhrabe z pohozené kabelky mobil. Dělám vtipné výrazy a společně se smějeme.

V marné snaze se snažím udělat si něco s vlasy, ale nakonec mi pomůže Presley. Natočené vlasy mi po chvíli splývají kolem tváře a stejně tak i Presley. Naneseme si ještě trochu makeupu, rty obtáhneme rtěnkou a Presley si ještě nalepí falešné řasy. Je čas vyrazit na tu super párty.

Trochu se děsím další návštěvy toho klubu, protože co jsem tam byla naposledy, našla jsem Camerona opilého a truchlícího po bývalé přítelkyni. Teď jsem ale doufala, že to bude prostě jeden z milionových normálních večírků.

Nazuji si boty na menším podpatku. Trochu se zhrozím, když uvidím ty Presley. Musejí mít minimálně šest centimetrů. Trochu mě tedy na svou malou výšku převyšuje.

,,Pojedeme tvým autem nebo?" pokynu k jejímu autu zaparkovanému před vilou.

Presley zakoulí očima. ,,Ne, opiju se a co s tím pak? Jasně, že si vezmeme taxíka!" a hned mačká na svém Iphonu číslo. Za chvíli před vilu parkuje černé nablýskané taxi. Chlapík za volantem je dost příjemný, a tak se i dáme do řeči. Cesta do centra utíká rychle, z okýnka pozoruji červánky a rukou si stíním.

Po několika minutách vystupujeme z auta a Presley ještě předává taxikáři částku peněz. V LA jsou většinou taxíky dost předražené, takže mě ani nepřekvapí o kolik si muž řekne. Mou kamarádku to ale nijak nezajímá a když jí podávám aspoň polovinu té částky, jen zakroutí hlavou a s úsměvem mě táhne za ruku ke klubu. Venku všechno svítí jako vánoční stromeček. Vzpomínám si jak jsem sem vtrhla rozespalá. Zdá se mi to tak dávno, přitom to je snad jen před necelým měsícem.

Vedle měOnde histórias criam vida. Descubra agora