•23•

3.9K 133 4
                                    

(na obrázku Cam s ?neznámou dívkou?, ale budeme si myslet, že je to Ruth)

Cameron

Protáhnu si své ubohé tělo, které bylo od včera skrčené v letadle.

,,Dallasi! Můžeš ten svůj zadek laskavě trochu posunout dál ode mě?"

Cuknu sebou a pomalu otevřu oči. Když se však podívám vedle sebe, vidím jen bílou zeď a noční stolek s lampičkou. Asi už mám halucinace a Ruth mi leze do hlavy.

,,Camerone, je skoro devět a já se chci jít koupat, slyšíš? A nechrápej furt," napomene mě mi docela dost známý hlas. Překulím se na druhou stranu a uvidím mračící se výraz Ruth, která sedí opřená o čelo postele. Usměji se na ní.

Ruth vstane a míří do koupelny. Všimnu si, že už je oblečená do plavek a přes to má overal. Já ji uvidím v plavkách! Mám to ale štěstí, že jsme nakonec jeli do tý Itálie. Chachacha.

Prudce se zvednu, ale z toho náhlého pohybu se mi zamotá hlava a já spadnu zpátky do peřin. Uslyším tichý smích, ale než se zkusím podívat, kde se mi ta mrcha vysmívá, je pryč. Vstanu tedy o trochu pomaleji a z nevybaleného kufru vyndám plavky a bílý tričko. Sluneční brýle si nasadím na hlavu.

Do tašky si sbalím ručníky, peněženku (co kdyby prodávali palačinky), propisku (autogramy pro všechny zadara!), opalovací krém, nafukovací rukávky, matračku, vodu a pár mysli tyčinek. A to je asi všechno. Doufám, že zbytek sbalila Ruth.

Už se chci vydat pryč a zamknout pokoj, když se zase ozve hlas Ruth z ložnice. Co tam sakra dělá? ,,Proč to chceš obíhat? Můžeme jít tudy."

Jdu tedy do zpátky do ložnice, kde stojí Ruth a v ruce drží podobnou tašku jako já. Najednou se ale otočí a otevře dveře balkónu. Zírám na bílé schodiště, které z našeho balkónu vede rovnou k pláži. Hustý.

Ruth v žabkách už stojí dole a prohlíží si moře. Ty barvy jsou naprosto úžasné a já se nemůžu dočkat až tam skočím. Je vidět i malý útes z kterého by se snadno dalo skákat. Tahle dovolená bude podle všeho nezapomenutelná.

Následuji Ruth na pláž a ručníky položím na písek trochu do stínu jedné z palem. Zatím co si Ruth svléká overal a já tričko, snažím se najít nějaký plážový bar. A je tady. Pak se ale podívám na Ruth a málem mi vypadnou oči z důlků. Ach bože, má tak sexy tělo, že bych nejraději... no nic.

,,Co tak koukáš uchýláku," zasměje se a běží do moře. Skočí šipku a vyplave o pár metrů dál. O proti ní jdu pomaleji, protože voda je trochu studená. Nebo není studená, ale co kdyby tady plaval žralok, že jo?

Uslyším smích, a pak šplouchnutí když po mě Ruth stříkne vodu. ,,Hej!" křičím na ní, ale ona nepřestává, takže jsem po chvíli celý mokrý. Naštvaně se na ni otočí a ušklíbnu se. Napadl mě skvělý plán.

Skočím po ní a nahmatám její nohu. S jekotem se snaží odplavat pryč, ale nedaří se jí to. Teď se směji já jak blázen. Nehodlám ji pustit dokud neskončí pod hladinou. A tak se i stane. Ruth pohltí hladina moře.

Společně pak běžíme na útes a připravujeme se na skok dolů. ,,Jedna," řeknu.

,,Dva," Ruth se zasměje. ,,Copak startujeme závody? Je to divný."

,,Teď jsi to zkazila," zamumlám, ale na to se zase zasměje. I přes mou chvilkovou naštvanost mě její úsměv obrátí na lopatky. Usměji se taky, protože neudržím dlouho ten svůj vážný výraz.

Podívám se na Ruth. ,,Tři!"

Chvilku kolem sebe cítím jen prázdno, ale pak dopadnu s hlasitým plesknutím do moře. Ruth hned vedle mě a jakmile se nadechne začne kolem sebe svými vlasy máchat jak Jaxx, když myju ve vaně a on se dostane ven.

,,Stačí Jaxxi," proklouzne mi jeho jméno.

Zamračí se. ,,Už mě dokonce srovnáváš se psem, jo? Kdo ti to dovolil?" uraženě plave pryč a cáká kolem sebe co nejvíc vody. Chytit se mi ji, ale nepodaří, protože už je na pláži a lehá si na jeden z mých ručníků. Uličnicky se na mě šklebí...

Vedle měWhere stories live. Discover now