11. kapitola

4.2K 194 10
                                    

,, Takže sme prepojení? " zalapala som po dychu a zvráštila obočie. Nevedela som, čo si mám o tom myslieť. Ešte pred chvíľou som chcela od Kyla ujsť, zahrabať sa pod zem a pri najhoršom spáchať atentát na Kyla.

A zrazu sa to zmenilo. Cítim, že pri ňom musím ostať. Viem, že bez jeho vône a dotykov by som nevydržala a niekde hlboko vnútri cítim, že ho ľúbim, no som až príliš tvrdohlavá, aby som si to priznala. Ale to už iste viete.

Každopádne, nechápem, ako sa to mohlo takto rýchlo zmeniť.

,, Vieš Clary, myslím si, že keď si odmietala Kyla, bohyne zakročili a spojili vás. Iná možnosť nie je. Teda možno by aj bola, ale táto dáva aspoň logické vysvetlenie. " usmial sa na mňa Nathan a ja som prikývla. Možno mal aj pravdu.

Stále mi však nešlo do hlavy, prečo to babka povedala Nathanovi. Vedela, že sa niečo také stane?

,, Alleati." zašepkal prekvapene Kyle.

,, Č-č-o? "

,, Počul som o tom. Keď som bol v Taliansku. Alleati je taliansky výraz pre pojem spojenci. Po celom Taliansku sa o tom rozprávalo. Bolo to ako prepojenie medzi dvoma ľuďmi. Presne rovnaká legenda. Spriaznené duše, ktoré by za seba položili život. Dievča prinášalo vlkovi do života svetlo. Aby to však bolo vyrovnané, trebalo dievčine priniesť do života časť z tmy." zadíval sa na Nathana a potom presunul pohľad na mňa.

,, Kam pôjdeš, pôjdem aj ja. Kde zomrieš zomriem aj ja a budeme tam pochovaní. Bohyňa tak učiní. Môže sa stať čokoľvek a nič nás nerozdelí. Ba len smrť. " zalapala som po dychu a pozrela mu do očí.

Pozeral sa na mňa. S láskavým pohľadom a úprimným úsmevom. Bolo to o nás. Boli sme spojení a nerozluční.
Žili sme jeden pre druhého.

***

,, Mala by si dať svojej vlčici meno. " usmial sa na mňa Kyle a chytil ma za ruku. Akurát sme spolu kráčali do jedálne. Do spoločnej jedálne, kde každé ráno jedáva celá svorka. Bola som z toho nervózna.

,, Čo?"

,, No každý má svojho vlka pomenovaného. Používa sa to celé stáročia. "

,, A ako sa volá tvoj vlk? " jemne som naklonila hlavu a usmiala sa na Kyla.

,, Coal, po mojom otcovi." žmurkol na mňa a ja som sa trhane nadýchla. Zastali sme pred obrovskými dverami a ja som pochopila, že je to jedáleň.

,, Neboj sa. Drž sa pri mne a tvár sa nadradene. Za týždeň bude oslava, na ktorej sa staneš právoplatnou lunou." pritiahol si ma k sebe za pás a otvoril dvere.

Dopadlo na mňa neskutočne veľa pohľadov. Aby som to upresnila, tak presne dvestoosemdesiatšesť vlkolakov. Kyle mi stlačil ruku. Spravila som hlboký nádych a vyrovnala sa. Nechala som svoju vlčicu, Melanie, nech sa o to postará. Zaujala som dominantný postoj. Páčilo sa mi to. Všetci na mňa hľadeli s rešpektom.

Zastali sme pri stole, kde už sedel Nathan, Jay a Haven. Tento stôl slúžil pre alfa pár a ich betu. Sadla som si a zložila si hlavu do rúk.

,, Čo je mia chiaro?" pocítila som jeho ruku na svojom chrbte. Začal mi po ňom prechádzať. Práve som stratila zdravý rozum. Môj vlk priadol, ba priam zavýjal od rozkoše.

,, Počuješ ma?" zamával mi Nathan pred očami.

,, Mmhmmm." šepla som a nadýchla sa. Pocítila som Kylovu vôňu,ktorá sa skombinovala s príjemným pocitom. Začali mi žiariť oči.

,, Čo sa to do pekla deje? " odtiahla som sa od Kyla, ktorému tiež svietili oči.

,, Predpokladám, že aj naše pocity sú silnejšie, preto na seba reagujeme intenzívnejšie." zamyslel sa Kyle. Dávalo to zmysel, no aj tak to bolo príliš intenzívne. Lenže mne vychádzali aj tesáky.

Na stole sa nám zjavili raňajky. Chlieb s maslom a medom. K tomu bylinkový čaj. Zvráštila som čelo a zavrčala. Pohľadom som prepaľovala Nathana, ktorý do seba ladoval už druhý chlieb.

,, Čuoo uiieee? " zamumlal s plnými ústami a ja som sa pozrela na tanier. Pochopil.

,, Fuj Clary! Na to zabudni. Nie a nie! Už to skončilo!"

,, Nathan, prosím. " šepla som.

,, Čo sa deje?" pozrel sa na nás nechápavo Kyle.

,, Clary si chodievala každé ráno uloviť zajaca. Odvtedy ľudskú stravu na raňajky nikdy nejedla."

,, V poriadku Nathan. Dám ti priniesť zajaca. " obrátil sa smerom ku mne a láskyplne sa usmial.

,, Nie. Pôjdem ho uloviť sama. "

,, To nedovolím. Si v mojej svorke Clary!" obaja sme sa postavili a dívali si do očí.

,, Nemáš mi právo rozkazovať Kyle. Nie som malá a viem sa o seba postarať. Pôjdem tam, či sa ti to páči alebo nie!" zavrčala som. Celá jedáleň sa utíšila a sledovala nás dvoch.

,, Nemôžem ťa tam pustiť samú! Vieš veľmi dobre, že nepriatelia sú na každom kroku."

,, Tak nech ide so mnou Nathan!"

,, Nemyslím si, že je to.."

,, Sklapni! " skríkli sme obaja.

,, Pôjdem s tebou. "

,, Pôjdem sama." zavrčala som a moje oči sa rozžiarili. Zarazila som sa, pretože žiarili na modro, rovnako ako Kylove.

,, Nie, nie.. To nedovolím."

,, Tak sleduj." chcela som odísť, ale chytil ma za ruku.

,, Ach, dobre! Ale pôjde s tebou Jay, keďže Nathanovi býva zle. " len som prikývla a venovala som Kylovi letmý bozk na pery. Nemôžem povedať, že ma to nerozhodilo.

Snažila som sa to skryť, preto som vybehla z jedálne na dvor. Jay mi bol v pätách.

,, Takže.. Ty rada lovíš?"

,, Mhmm. Vlastne vďaka tomu ma Kyle našiel." usmiala som sa.

,, Prečo si s ním nechala mať nič spoločné? To si necítila, že ho potrebuješ? " pozrel sa na mňa s neskrývaným záujmom v tvári.

,, Neviem Jay. Páčila sa mi jeho vôňa a tiež dotyky. Páčil sa mi on a ťahalo ma to k nemu. Moja vlčia časť už bola dávno celá jeho. No potom tu bol rozum, ktorý mi vravel, že Kyle je zlý a chce ma vlastniť ako nejakú vec. Bol to zvláštny pocit. Doteraz tomu nechápem. "

,, Vieš, je to zvláštne. No možno ťa aj chápem. Poznám Kyla už veľmi dlho. Vlastne už od plienok. Má dobré srdce, no vďaka svojej výbušnosti si porobil veľa nepriateľov." chápavo som prikývla. To, že je Kyle výbušný, som si všimla už hneď prvý deň.

Keď sme už stáli pred lesom, obaja sme sa premenili. Môj teraz už biely až striebristrý vlk stál oproti hnedému. Jay bol menší ako ja. Musela som sa zasmiať i keď to určite vyznelo ako psie kýchanie.

Pokrútila som hlavou a rozbehla sa smerom do lesa. Zapojila som svoje vlčie zmysly. Všetko bolo silnejšie. Môj zrak, čuch, dokonca aj sluch. Hlavne rýchlosť. Jay za mnou nestíhal, no stále som ho niekde v pozadí vnímala.

Po chvíľke som konečne zavetrila zajaca. Konečne! Už sa neviem dočkať, keď sa mu zahryznem s chuťou do krku.

Moje rozjímanie o zajačikovi však prerušil cudzí vlk, ktorý sa objavil oproti mne.

Ahojte ❤️páčila sa vám časť?

Návrat ✓Where stories live. Discover now