10. kapitola

3.9K 191 3
                                    

Pred pár rokmi

,, Kedy sa vráti Clary? " opýtal som sa jej babky a ona sa na mňa len usmiala.

,, Za nejakú pol hodinku sa vráti. Môžeš ju tu počkať, ak chceš." sadla si na gauč a do rúk si vzala noviny. Na oči si nasadila svoje dioptrické okuliare a horlivo sa pustila do čítania.

,, Sadni si Nathanko." povedala bez toho, aby sa na mňa pozrela. Po chvíľke však odložila noviny na stolík a zapozerala sa na mňa.

,, Vidím, že sa asi nudíš len tak so starou ženskou, tak ti rozpoviem jeden príbeh. Vlastne by sa dal považovať aj za legendu." prepálila ma pohľadom a ja som z ťažka prehltol. Niekedy mi jej babka naháňala vážne strach.

,, Prepáčte, ale na čo mi to bude?" nechcel som byť nezdvorilý.

'Lebo tvoja otázka vážne vyznela zdvorilo.' prekrútil som očami nad svojim vlkom.

,, Raz sa ti to možno zíde, ver mi chlapče." žmurkla na mňa a ja som neisto prikývol.

,, Kedysi dávno, keď sa ešte po zemi potulovala bohyňa Zeme, existovali dvaja vlkolaci. Boli to spriaznené duše. Nebolo im súdené byť spolu, pretože ich rodiny boli zvrátené. Navyše dievčina odmietala svoju spriaznenú dušu.

Keďže dievčina bola z bohatej svorky a chlapec z chudobnej aj napriek tomu, že bol alfa, rodičia odmietali takýto vzťah aj keď boli spriaznené duše.

Rodičia dievčinu schovávali pred jej spriaznenou dušou a ona každý deň strácala na sile. Chýbal jej zmysel do života. Keďže tento čin nebol v súlade so zákonmi prírody a bohyňa Zeme sa na to nemohla pozerať, zakročila.

Bohyňa Zeme spojila tieto dve osoby ešte viac. Prepojila ich navzájom a na znak ich lásky sa na ich tele zjavilo tetovanie. Dvaja vlci v kruhu. Jeden čierny a druhý biely. Čiernemu vlkovi sa pri oku rozprestieral biely fľak v tvare slnka. Bielemu vlkovi sa pri oku rozprestieral čierny fľak v tvare mesiaca.

Týmto spojila dvoch vlkov. Napriek tomu, že boli od seba kilometre vzdialení, pomocou tetovania mohli spolu komunikovať. Mohli cítiť, že sú pri sebe. Cítili svoje dotyky aj napriek tomu, že pri sebe neboli. Týmto tetovaním sa však prejavilo aj niečo iné. Dokázali si navzájom čítať myšlienky. Cítili svoje pocity intenzívnejšie. Viac ako normálne spriaznené duše.

Bohyňa Zeme minula na to všetku svoju energiu. A práve preto sa rozdelila na bohyňu Slnka a bohyňu Mesiaca. To tetovanie nebolo obyčajné.

Oba fľaky pri oku , čierny a biely, niečo symbolizivali. Biely symbolizoval svetlo a nádej. Preto bohyňa Slnka dostala anjelské krídla a čiernemu vlkovi pripísala znak čistoty.

Samozrejme, že biely vlk dostal rovnaký symbol. Bohyňa Mesiaca dostala démonské krídla, a preto nevinnosť bieleho vlka poškvrnila. Vniesla do neho zármutok a žiaľ.

Nikto bohyne nikdy nevidel. Povráva sa, že bohyne mohli vidieť len tieto dve spriaznené duše. Mohli s nimi komunikovať, no nikto nevedel ako.

Alfa a luna sa dopĺňali, ale boli úplne rozdielni. Spolu vytvárali jeden obrovský protiklad. Aj napriek tomu sa však milovali. Pretože aj v tme sa nachádza svetlo a zas naopak.

V mnoho knihách sa píše, že každý vlkolak po nájdení svojej spriaznenej duše, získa schopnosti. Oni však tieto schopnosti nepotrebovali.

Spolu vytvárali neporaziteľnú dvojicu. Aj napriek tomu, že alfa bol výbušný a nevedel sa kontrolovať, luna mu vždy do života vniesla čistotu. " dohovorila babka tajomným hlasom. Nechápal som, prečo mi toto všetko povedala, no ten príbeh ma zaujal.

,, Prečo ste mi to povedali?"

,, Raz to budeš potrebovať zlatko. Ale nehovor to Clary. " žmurkla na mňa a ja som nechápavo prikývol.

Ale musím uznať, že príbeh ma zaujal. Preto som začal pátrať a zistil som o tom viac.

Týmto sa to nekončí.

Znamenia budú pokračovať.

Nová časť ❤️

Návrat ✓Where stories live. Discover now