kiss cam.

417 22 6
                                    

Bruce byl zavřený u sebe v laboratoři přes dva dny, kde si vyhrával s Thorovým opaskem. Vyšel jen kvůli osobním potřebám a málokdy to bylo kvůli hladu. Svůj pohled zvedl když přišel Tony a nebo když kolem prošla Natasha, která párkrát vešla i dovnitř a s doktorem si povídala. Jako právě dnes.

''Ahoj doktůrku,'' řekla a sedla si na stůl, vedle kterého stál.
''Ahoj.''
Chvíli seděla a pozorovala Bruce při jeho práci. Vypadá tak klidně a zároveň tak ustaraně. Doufala, že se od práce odtrhne sám a nebude muset čekat dlouho.
''Proč si přišla? Stehy se zase přetrhly? Nesmíš tolik cvičit, když-''
''Šhh dobře?,''
přiložila mu prst na rty a usmívala se, ''Nic se nepřetrhlo, stehy jsou v pořádku. Jen mě napadlo, jestli nechceš jít se mnou na baseballový zápas dnes odpoledne,''  tázala se a vytáhla ze zadní kapsy kalhot dva lístky.
''Steve nechce?''
''Nevím, neptala jsem se ho.''
''A Clint?''
''Bruci, přišla jsem za tebou jako první.''
''Proč?''
''Ráda bych s tebou někam šla a vytáhla tě z téhle díry,''
usmívala se a ukázala kolem sebe. 
''Aha, d-dobře. Půjdu rád Natasho,'' sundal si brýle a sklíčka si otřel do laboratorního kabátu. Natasha seskočila dolů a u dveří se ještě otočila.
''V 5 tě čekám.'' 
Bruce se otočil zpět ke své práci, tentokrát s velkým úsměvem. 

17:00

Bruce si na sebe vzal černé kalhoty a bílé triko přes které oblékl košili, kterou nechal rozepnutou. Ve skříni našel čepici Yankees, která patřila jeho matce a přišlo mu vhodné si ji na zápas vzít. Došel k jejímu pokoji a jemně zaklepal. Vyšla z nich v modrých džínách, červeném triku a jednoduchým, ale okouzlujícím makeupem. Vlasy měla sepnuté do malého drdolu. Na tváři ji hrál úsměv.
''Nevěděla jsem, že jsi tak velký fanoušek Yankees.''
''Třeba toho poznáš víc,''
usmál se a nasadil si čepici více do čela.
''Ráda doktore.''

Šli parkem, kde se stavili u stánku se zmrzlinou, jelikož zápas začínal až za hodinu. Sedli si na lavičku a v tichosti si prohlíželi park.
''Proč zrovna já?'' zeptal se.
''Proč ne?''
''Víš, že jsem nebez-''
''Tohle slovo dnes nechci slyšet a ani žádné tomu podobné, rozumíme si?''
zabíjela ho pohledem. Bruce silně polkl a přikývl hlavou.
''Ano madam.''
''Měli bychom pomalu jít, abychom našli místa,''
informovala ho Natasha a spolu s Brucem se zvedli z lavičky. Stadion byl kousek od nich, takže klidnou chůzi si snědli zmrzlinu a nemluvili. Nešlo o trapné ticho, spíše o to příjemné, kdy není potřeba nic říct. 
Došli ke stadionu, ukázali své lístky a našli svá místa. Neseděli blízko ani daleko, přesně veprostřed, kde je výhled vystačující. 
''Nebyl jsem na zápase ani nepamatuji,'' řekl.
''Jsem ráda, že ti mohu oživit vzpomínky.''
''Chodíš často na tyhle zápasy?''
''Ani ne. Jen když mám s kým,''
informovala ho, ''V Rusku nebyla možnost se jít podívat na zápas. A řekněme, že já neměla možnost jediný zápas stihnout,'' otočila pohled k hřišti. Bruce ji chytil za ruku, což vykolejilo víc jeho než samotnou Natashu. Slunce na obloze osvítilo celé hřiště a bohužel i tribuny. 
''Měla jsem si vzít brýle,'' utírala slzičku z paprsků. Bruce se natáhl, aby mohl Natashe rozmotat drdol. 
''Co děláš?'' zeptala se ho. Bruce neodpověděl a nasadil ji jeho čepici. Nesvítilo ji tak do očí a ona si mohla vychutnat zápas. 
''Teď ale svítí tobě do očí,'' natáhla ruku, aby mohla sundat čepici. Bruce ji ruku chytil a položil ji na jeho stehno, kde ji držel. 
''Naposledy jsem tu byl s moji mamkou, když mi bylo osm. Byl to neskutečný zážitek. Dostala tuhle čepici od jednoho z hráčů. Od té doby ji brala na každý zápas, i když nehráli Yankees. Vždy před návratem domů ji schovala na zahradu, aby ji otec nenašel a nepřivlastnil. Když... když zemřela vzal jsem si ji. Jsi první osoba, která má tu čest ji nosit, spolu se mnou.''
''Děkuji,'' chápavě se usmála. Pro Bruce je jeho dětství velmi bolestivá část života a byla ráda, že ji natolik věří a svěřuje se jí. 
Bruce přikývl hlavou a otočil se k hřišti, kde pomalu začínalo utkání. 

Uběhly tři směny a nastala pauza. Bruce vypadal tak šťastně a Natasha byla ráda, že řekl ano. Pozorovalo ho příliš dlouho, ale nemohla odtrhnout oči z jeho profilu. Když se Bruce otočil, rychle se otočila. 

''Hned budu zpátky,'' oznámil ji. Přikývla a počkala než se vrátí. Mezitím se snažila dostat do klidu a nedat najevo jak moc je z jeho přítomnosti nervózní, jelikož Black Widow nemůže být nervózní. Bruce se vrátil s dvěma limonády a slaným popcornem. ''Čím jsem si to zasloužila?'' 
''Poděkování, že jsi mě vytáhla z laborky. Opravdu si to užívám... s tebou,'' podával ji limonádu a popcorn, přičemž tu poslední část věty řekl spíše pro sebe. Ale ona ji stejně slyšela a nemohla se ubránit zvednutím koutku. 
''Byla hodně dlouhá fronta?'' 
''Ne ani ne, jen mě zastavil muž se synem, který chtěl podepsat jeho čepici,'' sklopil pohled.
''Stalo se něco?'' položila mu ruku na rameno.''Ne jen... jen chtěl podpis od Bruce Bannera. Vědce. Říkal mi jak si kvůli mě navolil i předměty. Je to hezký být znám i pro své úspěchy než pro Hulka.'' 
''A když ti to řeknu já, tak jen zakroutíš hlavou,''  bouchla ho do ramene.
''Dobře, dobře, máš pravdu,'' zasmál se a předstíral jak ho bolí rameno.

''Dámy a pánové, drahé polovičky! Kiss Cam vás právě teď vyhlíží!''

''Nesnáším tyhle kamery,'' zabručela Natasha.
''Trvají chvilku, pak začíná další směna,'' uklidňoval ji.
''Přijde mi to jako zbytečnost.''
''Mě taky... Můžu si vzít popcorn?''
''Myslíš, že můžeš?''
dráždila ho.
''Myslím si, že můžu,'' oplatil úšklebek.
''Tak dobře,''
natáhla popcorn k němu. 

''A máme tu další kouzelný pár! A tentokrát to jsou naši nejmocnější hrdinové! Black Widow a Hulk!''

Bruce se s Natashou rychle otočili na obrazovku, kde byly ve velkém červeném srdíčku. Bruce okamžitě zčervenal a Natasha se víc otrávila. Čekali než kamera odjede k jinému páru, ale celý stadion pokřikoval ''Pusu, pusu, pusu!''. Natasha se k němu otočila.
V hlavě ji vyskočil článek, který bude ve všech novinách spolu se Stakovým komentářem: ''Hrdinská romance. Kráska a zvíře.''
''Bruci? Myslím, že nemáme na výběr.''
Bruce se k ní víc otočil. Vydechl a natáhl se pro čepici, kterou si vypůjčil zpět a nasadil si ji s kšiltem dozadu. Chytil ji za obě tváře. Než se stihl naklonit, Nat ho ponořila do polibku. Celý stadion jásal a řval šílenstvím a jejich srdce mohla vyskočit z hrudi. Kamera odjela na jiný pár a Bruce položil ruku na dolní část jejich zad, aby ji mohl k sobě víc přitlačit. Natasha mu chytla za krk a tlačila ho i ona více k sobě. Krásný a pomalý polibek ukončili až když oba nemohli dál. Opřel si čelo o její a rukou ji hladil lícní kost.
''Jestli si Tony zítra přečte noviny, otevře internet, nebo vyjde ven, nezbavíme se ho.''
''Já vím, ale za tohle to stojí,'' naklonila se pro další polibek. 
Nastala další směna a Natasha si vzala zpět Brucovo čepici. Omluvila se a odskočila si. Po chvíli se vrátila zpět s černou Yankees čepicí, kterou nasadila Brucovi na hlavu.
''Jsi první osoba, která má tu čest ji nosit, i když už jednu máš.''
''Každý máme jednu,''
usmíval se a prohlížel si ji. Naklonil se a letmo ji políbil na tvář. Celý zápas ji držel za ruku a buď si něco šeptali, nebo křičeli radostí. 

Oba se mýlili. Znali i horší věci než Kiss Cam. 

brutasha - oneshots.Where stories live. Discover now