Etichetele...

24 6 8
                                    

Și tu ai o etichetă! Și nu mă refer la cea de la haine! :)) 

La cea pusă de către societate. Asta-i viața cam din totdeauna, dar acum...în zilele noastre acest lucru a luat amploare. Suntem catalogați...etichetați...judecați după așa de multe criterii... și fie că vrem sau nu...unii vor avea așa multe prejudecăți legate de noi, deși nu ne cunosc.

Și eu am o etichetă. Sunt tipa aia din clasă care încearcă să fie sociabilă și să descopere persoanele din jurul ei. Sunt eleva aia care își face temele și răspunde la ore și ...aparent gândește și doar pentru asta am fost făcută tocilară... deși a fi tocilar înseamnă să înveți doar pentru note... Eu învăț pentru că nu vreau să mor proastă :)) Și sunt numită „lingușitoare" doar pentru că încerc să fac lumea să zâmbească printr-un simplu compliment. Sau sunt numită ciudată doar pentru că am idei diferite, ieșite din comun...Sunt luată în derâdere și vorbită pe la spate sau chiar în față...dar asta e viața! :)) 

Și tu ești în școală....liceu... Viața de acolo nu e deloc ușoară. Lumea de acolo te miroase de la o poștă dacă ești puțin diferit și așa îți începe coșmarul. 

Liceul e o junglă. Tot ce pot spune e că dacă nu ai un grup căruia să aparți și ești „lupul singuratic"...vei fi prins și mâncat! :) 

În liceu există diverse...  : - Sportivii care nu au mai nimic în cap decât fotbalul și alergatul și se dau mari și tari că merg la sală. Ciudații care sunt consierați așa, deoarece unele persoane nu le înțeleg nivelul de creativitate sau nivelul de a face anumite lucruri. Antisocialii care sunt făcuți așa doar pentru că nu au încredere în ei sau în cei din jurul lor pentru a se deschide și de a se exprima. Rebelii care sunt cei „răi"...fac ce vor când vor și rănesc și înjură pe cine vor doar pentru că vor să se distragă de la problemele lor de acasă. Tocilarii, care sunt făcuți așa doar pentru faptul că ei chiar vin la școală ca să învețe și nu doar să socializeze. Idioții, care au fost făcuți așa, deoarece nimănui nu-i pasă de cum gândesc ei. Lungușitorii, care sunt gata să se dea pe lângă oricine doar ca să obțină ceea ce vor. „Divele" alea din orice școală, liceu... de pe holuri, din fiecare clasă... care îți fac zilele cât de amare pot doar ca să se distreze, deși ele vor să-și dea impresia că viața lor e perfectă cu bani mulți....chiar dacă nu știu ce sunt alea sentimentele cu adevărat. Deștepții, cei care muncesc și sunt pricepuți la tooate materiile. Popularii, cei care știu pe toată lumea și știu tot ce mișcă pe unde și toți din liceu știu cine sunt. Sociabilii, cei care vor să vorbească cu toată lumea. Durii, cei care se împotrivesc sistemului.  Marginalizații, cei care nu sunt băgați în niciun grup. Specialii, cei emo sau rock-ări....care au un anumit stil de viață și sunt priviți urât pentru ideile lor diferite.  Și lista poate continua...

Liceul este locul în care înveți cam...cum este viața! Acolo dai de niște tipologii umane ...de-ți pui mâinile în cap. Și înveți cum să te descurci singur cu lumea din jurul tău care încearcă să-ți pună piedici zilnic. Este un antrenament pentru viață. Și unii ori îl trec...ori ...îl pică. 

Eu mă lupt cu liceul tot timpul. Și încerc să-i văd părțile bune, dar are și părți nasoale. Ideea este că noi mereu vom fi judecați. Vom fi băgați în una din grămezile înșirate mai sus și vom fi diferențiați... cam cum e în filmul ăla Teen beach...Motocicliștii nu se împacă cu surferii. :)) Sau ca în High School Musical... Sportivii cu artiștii nu se „pupă"... deși alea sunt doar simple scenarii care ne arată că într-un finaaal...totul se termină cu bine.... nu e ca în viață, unde lucrurile pot merge foarte prost!

Urăsc etichetele astea. Ele nu ne definesc personalitatea unică...ele doar ne fac rău...și răi sunt și cei care ni le pun. Nici nu știu de unde au apărut...dar ne strică viețile. Să ști că te încadrezi într-o grămadă de mai sus... e așa ...Te lasă cu un gust amar. Și te întrebi dacă e ceva înneregulă cu tine! Nu! Cu cei care ne fac asta e ceva înneregulă. Cei care vor să facă ce vor din noi sunt doar niște persoane slabe care nu au cu să-și umple timpul și se țin de capul nostru. Să nu le dăm satisfacerea de a reuși să ne distrugă...

Cum am mai spus...Liceul e o junglă. Ori supraviețuiești, ori ajungi terminat psihic. 


Pagini din jurnal ...Where stories live. Discover now