zesentwintig : morning after.

311 20 13
                                    

De volgende ochtend, toen ik de veilige haven die de slaapkamer van mij en Bianca voor me was geworden verliet, zag ik gelijk de vragende gezichten van mijn huisgenoten. Zelfs Vicky leek belangstelling te hebben voor wat er gebeurd was.

'En, en?' vroeg Nina enthousiast. Nina én Bianca hadden gisteravond toen ik thuiskwam al liggen slapen, waardoor ze me nu beiden het hemd van het lijf vroegen. Na een spervuur aan vragen te hebben genegeerd terwijl ik een sinaasappel van de fruitschaal pakte en hem boven een bordje pelde, ging ik aan de tafel zitten en vertelde ik.

'Het was leuk. Wel ongemakkelijk, maar zeker leuk. Eigenlijk, had ik niet verwacht dat het leuk zou worden, weet je wel, in zon fucking duur restaurant. Ik voelde me soms ook wel ongemakkelijk, heel ongemakkelijk, en het eten was allemaal heel vaag, maar het was fijn om weer iets leuks te doen met Brad.' Nina knikte en leek heel content met het feit dat ze me had overgehaald "ja" te zeggen.

Bianca daarentegen, keek alsof ze stenen aan het eten was in plaats van een bakje fruit. 'Ik weet het nog steeds niet,' zei ze, 'ik denk dat als iemand me zoiets aan had gedaan dat ik dan niet naar die persoon kon kijken zonder automatisch in huilen uit te barsten,' 'Ja, het was best moeilijk,' gaf ik toe, 'eerlijk gezegd, vond ik dat hele dure restaurant gedoe ook niet zo leuk...'
'Dat is denk ik gewoon zijn manier om je terug te winnen, ik bedoel, hij wilt je laten zien wat hij te bieden heeft,' zei Nina. Ik knikte. 'Hoe weet jij zo veel over hoe mensen zich gedragen?' verzuchtte ik. 'Ik studeer niet voor niks psychologie.'

Een paar uur later stond ik op het kleine balkon van het appartement, met een sigaret in mijn hand. Ik had veel nagedacht over gisteren, met Brad, en had me beseft dat ik best nog een keer met hem op date wilde, maar niet meer zoals gisteren. Geen dure restaurants meer voor mij.

'Mae?' Nina schoof de balkondeur open. 'Ja?' Het kleine, Aziatische meisje kwam naast me staan. 'Ik heb een vraag, of eerder, ik heb je hulp nodig,' ze keek over de rand van het balkon, naar de grond een paar meter onder ons. 'Natuurlijk,' lachte ik, 'na alle hulp gisteren, sta ik zeker bij je in het krijt.'

'Het zit dus zo, ik vind iemand leuk, maar ik heb geen idee of diegene ook op mij valt,' Nina's wangen werden rood. In mijn hoofd ging er een alarm af. De persoon waar mijn beste vriendin gevoelens voor had vroeg mij om relatieadvies? Dan moest het iemand zijn die ik ook kende, toch? Hayes, waarschijnlijk was het Hayes. Hoe moest ik dit aan Bianca vertellen?

'Is het Hayes?' Ik had niet verwacht dat Nina zou lachen als antwoord op die vraag. 'Nee, nee. Ik ben lesbisch,' verduidelijkte ze. 'Oh, ja. Dat kan natuurlijk ook,' Ik glimlachte schaapachtig. 'Het is... Bianca, maar ik heb geen idee van haar seksuele geaardheid,' legde ze uit. Ik moest mezelf inhouden om niet keihard "YESSSS" te schreeuwen, en te gaan lachen.

'Ik denk dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken,' deelde ik Nina mee, waarna ik een hijsje nam van mijn sigaret. 'Denk je?' Ik knikte en stuurde haar mijn beste : "ik weet waar ik het over heb"- blik.

Het meisje naast me begon te glimlachen. 'Dus, je denk dat als ik haar, ehh, op date vraag, dat ze dan ja zegt?'
'Ik heb een vermoeden van wel,' Nina's glimlach werd breder. 'Dankjewel,' zei ze, terwijl ze terug naar binnen ging, en de deur dicht liet glijden.

'Mae?' ik draaide me om en zag dat Nina de deur weer geopend had, en nu in de deuropening stond. 'Hm?' 'Als die jongen je nog een keer op date vraagt, zou ik ja zeggen. Het komt over alsof hij echt spijt heeft van wat hij fout geeft gedaan,' 'Ik weet het,' verzuchtte ik, terwijl mijn huisgenoot de deur sloot.

Ja, ik wilde graag opnieuw beginnen met Bradley, maar het was verdomd moeilijk om hem te vergeven.

A/N;
suprise hoofdstuk i guess.

oke een paar mededelingen:
- MIJN BLAKE BOEK STAAT ONLINE (ga het lezen pls)
-ik ga dit boek zo vaak en veel mogelijk updaten dus dagelijks (dubbele) updates:)
- -emptywallets zeurde dat ik haar moest promoten dus here ya go. lees haar coole   blake boek ook even (ja we hebben op dezelfde dag een boek over dezelfde persoon online gezet😎)

joedels
-ro.

sweater weather - bws.Where stories live. Discover now