33. fejezet: Búcsú Lizzy-től

2.1K 87 12
                                    

Azrael a nem messze tőle lévő zuhatagot figyelte az egyik fa ágán ülve, és közben elvesztett barátjára gondolt. Uriel soha nem mondta neki, hogy gyengéd érzelmeket táplált egy angyal iránt, de ezt végiggondolva akkor még nem is értette volna, hogy lehetséges. Azóta az Úr elmondta, hogy nem teremtette őket érzelmek nélkül, csupán egy pecséttel zárta el az érzelmeiket, amit csak az igaz szerelem törhetett szét.

Uriel szívét Lucifer első angyala Ariel töltötte meg érzelmekkel. Barátja miatta változott meg oly mértékben, hogy végül árulóvá vált. 

Azrael végül nagyot sóhajtott és tekintetét a vízeséstől nem messze ülő Lizzy-re vetette, aki épp Haniel-lel próbálta erejét felszínre hozni. Haniel napokkal ezelőtt ígéretéhez híven megjelent Avalon-ban, hogy segítsen a lánynak különleges képességét előhozni. Azonban bármennyit is próbálkoztak valami még mindig meggátolta Lizzy erejét.

Haniel elmondása szerint érzi a lányból áradó erőt, de az nem tud feltörni, mintha valami visszahúzta volna azt. Azrael el sem tudta képzelni, hogy mégis mi miatt nem tudja használni erejét a lány. A férfi a fa tetejéről látta, hogy már fáradt ezért leugrott ülőhelyéről és a két lányhoz ment. 

Lizzy behunyt szemmel igyekezett erejét a felszínre hozni, de hiába érezte, hogy ereje ott van szinte az ujjai hegyén egyszerűen képtelen volt kiterjeszteni azt. Haniel hiába mutatta meg vagy ezerszer, hogy kell csinálni nem ment neki. 

Talán tévedés az egész és mégse ő az a lány, aki megmentheti az angyalokat. Talán összekeverte az Úr valakivel, hiszen képtelen használni az erőt, amit állítólag irányítania kéne. Képtelen rá, bárhogyan is próbálkozik, nem tudta megcsinálni.

Ekkor egy gyöngéd csókot érzett a tarkóján és a lány kinyitotta a szemét. Azrael nézett rá azokkal a mélabús szemeivel, ami néhány nappal ezelőtt változott ilyenné. Tudta, hogy egykori barátja árulása az, ami miatt most a szeretett férfit szomorúvá tette. Lizzy a tőle telhető legtöbbet megtett, hogy Azrael újra a régi legyen. 

- Szerintem mára elég volt, látom, hogy elfáradtál - mondta Azrael és a lány bólintott erre. - Köszönöm, Haniel, de a mai napra jobb, ha befejezitek - nézett a női arkangyalra a férfi.

- Igazad van, Azrael, úgyhogy most megyek is - állt fel a nő mosolyogva és a másik kettő követte példáját. - Magatokra hagylak, mert mostanában nagyon keveset vagytok együtt, úgyhogy igazán rátok fér egy kis egyedüllét. Azrael, ami pedig azt a bizonyos dolgot illeti úgy döntöttem, hogy holnap megpróbálom. Számíthatok arra, hogy segítesz nekem?

- Természetesen, Haniel, hisz én kértelek meg rá - mondta a férfi bólintva.

A nő erre mosolyogva átölelte őt, majd Lizzy-t is és lassan kitárva szárnyait elrepült. Lizzy nagyot sóhajtva nézett a férfira.

- Sajnálom, hogy haszontalan vagyok - mondta a lány kedvetlenül.

- Miről beszélsz? Egyáltalán nem vagy haszontalan, angyalkám - húzta szorosan a mellkasához a lányt.

- Nem tudom felszínre hozni az erőmet, pedig nagyon próbálkozok, hidd el - sóhajtott a lány. - Tudom, hogy az én erőm a kulcs, hogy a Mennyországban újra minden békés legyen, de képtelen vagyok rá.

- Semmi baj, Lizzy, nem a te hibád - adott egy csókot kedvese hajára. - Az angyalok erejét nagyon nehezen lehet felszínre hozni. Még a tapasztalt angyalok is máig tanulják az erejüket. Még én is, mert néhány erőmet még mindig nem tudom használni. Úgyhogy nem kell túl erőltetned a dolgot, Lizzy. Biztos vagyok benne, hogy amint eljön az ideje, az erőd ragyogni fog - emelte fel a lány fejét az állánál fogva, majd az ajkaira hajolt és lágyan megcsókolta azokat.

Angyal Krónikák 1. - Azrael, a Halál angyala ✔(Átírás alatt)Where stories live. Discover now