17. fejezet: Új otthon

2.5K 129 25
                                    

Azrael ott állt kardjával a kezében és nem hitte el, hogy megtörtént az elkerülhetetlen. Elizabeth veszélybe került, és ő nem volt itt, hogy megvédje, ráadásul még Lucifer is megsérült, ahogy a kislányt védte. 

Már akkor rossz érzés kerülgette, mikor elment begyűjteni a lelket, de nem fordulhatott vissza, hisz várta a munkája. Munkája végeztével azonban, ahogy a kislány háza felé tartott, megtámadta őt néhány angyal. Hátulról támadtak rá, és csak gyors reflexeinek köszönhette, hogy nem vágták le a szárnyait. Erejét felszínre hozta, majd miközben rájuk küldte energiáját, váratlanul egy démon jelent meg mögötte és egy különleges fegyvert használva sikerült megsebesítenie őt.

Azraelt, soha senkinek nem sikerült még eddigi évei alatt megsebesíteni, ezért ez nagyon  váratlanul érte.  Az energia a szárnyait találta el, így zuhanni kezdett a föld felé. Hiába próbált csapkodni szárnyaival, azok nem engedelmeskedtek, ezért csak egy dolgot tehetett, telepatikusan segítséget hívott.

Pár pillanat múlva megjelent Michael és zuhanás közben elkapta őt. Egyikük sem értette, hogy történhetett ez az egész, viszont nem volt sok idejük ezen elmélkedni, mert újabb angyalok vették körbe őket. Kezükben ugyanaz a fegyver volt, amivel meglőtték Azraelt. A lázadók újra támadtak és folyamatosan küldték rájuk az energiát. 

Michael kardját előkapva hárította a lövedékeket, de mivel Azraelt tartotta az egyik kezében, így  nem sikerült mindet elpusztítania és szintén megsérült. A két arkangyal olyan helyzetben találta magát, amiből nem tudták, hogyan mászhatnának ki, anélkül, hogy még jobban megsebesülnének.

A legrosszabb pedig az volt, hogy Azrael meghallotta Lizzy segélykérő szavait az elméjében. A nyaklánca segítségével szólította őt és a férfi érezte, hogy nagyon nagy baj van. Elmondta ezt Michael-nek, aki ekkor végső döntésre jutott. Habár nem akarta használni legerősebb angyali mágiáját, de kénytelen volt, hogy Lizzy segítségére siessenek. 

Michael lehunyta hát szemét, majd a teste fokozatosan kékes fényben kezdett izzani és mikor kinyitotta a szemét, feléjük tartotta tenyerét amiből egy  hatalmas energiahullám szabadult ki, és elpusztította az összes támadó angyalt. Egy szempillantás volt az egész és mindennek vége lett. 

Michel ezután összeszedve erejét Lizzy-ék házába nyitott egy átjárót, amin gyorsan átmentek és láthatóan épp időben érkeztek, hogy megakadályozzák Lucifer kivégzését. 

A démon feszülten nézte a két arkangyalt, majd elvigyorodott és csettintett az ujjával, mire démonok lepték el a házat. Azrael ökölbe szorította a kezét és Michael-re nézett, aki szavak nélkül is megértette kérdését.

- Ostobák a pokol lényei - sóhajtott nagyot az arkangyalok vezére.

- Hé, ezt hallottam, ugyanis, ha nem rémlik, én is oda való vagyok - mondta Lucifer, aki továbbra is testével védte Lizzyt.

- Neked most csend - szólt Michael hátra a bukott angyalhoz, mire kapott egy helytelenítő morgás szerű hangot. - Ahogy mondtam, a pokol lényei ostobák, ha azt hiszik, hogy néhány démon képes elintézni minket. Arkangyalok vagyunk, nem pedig gyenge angyalkák, de ha nem hisztek nekem, megmutatom a mi igazi erőnket - mondta és megjelenített egy fénygömböt a kezében, majd azt néhány démonra küldve elpusztította azokat. 

- Arrogáns egy angyal vagy, de hát mit is várhattam - válaszolt a démon mérgesen és Michael-re emelte fegyverét, majd rálőtt, de az arkangyal könnyedén kitért előle és a lövedék az egyik festményt találta el.

- Hé, az volt a kedvencem! - kiáltott fel Emily mérgesen.

- Édesem, ez úgyse érdekli ezt a démont, úgyhogy fölösleges amiatt a kép miatt patáliáznod  - nézett rá Lucifer és a nő durcásan karba fonta kezeit.

Angyal Krónikák 1. - Azrael, a Halál angyala ✔(Átírás alatt)Where stories live. Discover now