30. fejezet: Őszinteség

2.2K 93 19
                                    

Lizzy és Azrael a végtelennek tűnő élvezetek után, lassan elaludtak. Azrael úgy érezte soha nem aludt még ilyen hosszan és mélyen.

Órákkal később ébredt csak fel, és ezután csak a lányt nézte boldogan. A lány már az övé volt és tudta, hogy senki sem vehette el tőle. Azonban ez csak tévhit volt. Egy valaki elvehette tőle. Az pedig az Úr.

Azrael a lányt nézve hallotta meg az Úr hangját a fejében, aki magához hívatta őt. A férfi tudta, hogy nincs választása, engedelmeskednie kell a hívó szóra.

Nagyot sóhajtva az alvó lányra nézett, majd megcsókolta puhán ajkait és kiszállva az ágyból halkan felöltözött. Ezután még egy pillantást vetett a lányra, majd kilépett az ajtón. Lassan lement a lépcsőn és szembe találta magát Emily-vel.

- Jó reggelt, Emily - köszönt Azrael a kíváncsi tekintetű nőnek.

- Jó reggelt, Azrael - mosolygott rá Emily. - A lányom?

- Még alszik. Nekem el kell mennem, mert hívott az Úr, de visszajövök. Megmondanád neki, hogy ne aggódjon, mert tényleg visszatérek hozzá? - kérte a nőt Azrael. - Hajlamos arra, hogy rosszat gondoljon.

- Ez igaz, de ha a múltkori esetre célzol ezzel, akkor abban te is hibás vagy - mondta Emily kissé feddő hangon.

- Tudom, de többet nem fog előfordulni. Lizzy a legfontosabb számomra, ezért nem is szeretném többé megbántani - mondta Azrael komolyan.

- Ajánlom is, Azrael - nézett fenyegetően rá Emily. - Tudod, azt hiszem még soha nem köszöntem meg igazán azt, hogy beléptél a lányom életébe. Melletted olyan boldog lett, mint még soha. Nagyon szeret téged.

- Tudom, én is szeretem őt, és ígérem,  Lizzy nem fogja megbánni, hogy a szívét a Halál angyalának adta, ahogy én sem bánom hogy szívemet az ő kezébe adtam - mosolygott a férfi.

Emily erre könnyezve megölelte Azraelt, aki viszonozta az édes gesztust.

- Örülök, hogy a lányom méltó társat talált magának, de azért legközelebb ha kérhetlek titeket este merüljetek el a szerelemben, mikor nem hallok semmit mert alszok - kuncogott a nő és Azrael kissé zavartan beletúrt a hajába és felnevetett.

Azrael ezután bólintott a nőnek köszönésképp, majd lassan kiment a házból ahol Michael várta.

- Michael, hogy kerülsz ide? - kérdezte Azrael.

- Az Úr kért meg, hogy vigyelek hozzá, mert beszélnie kell veled - mondta a férfi komolyan. - Mit csináltál, testvér? Soha nem láttam még az Urat ennyire, hogy is mondjam, nyugtalannak és feldúltnak. Légy őszinte, testvér, mit tettél?

- Jól van már a szárnyad? Az a sérülés nagyon rosszul nézett ki - próbálta elterelni a témát Azrael, de Michaelt nem lehetett így lerázni.

- Köszönöm, a szárnyam meggyógyult hála Rafael erejének, de ne tereld a témát. Testvér, mi történt? - kérdezte Michael.

Azrael a fő angyalra nézett és nagyot sóhajtva belátta, hogy nem tudja elterelni Michael figyelmét. A fő angyal nem hiába volt a legokosabb köztük, mindig rájött mindenre.

- Beleszerettem Lizzy-be, az történt - mondta Azrael és barátja döbbenten tágra nyitotta a szemét. - Tudom, hogy lehetetlennek tűnik, de ez az igazság. Azt hiszem Lizzy ereje volt az, ami végül felszínre hozta bennem az érzelmeket.

- Milyen erőről beszélsz? - kérdezte Michael.

- Lizzy ereje abból áll, hogy képes megváltoztatni az angyalokat, felszínre hozza igaz valójukat. Ez magyarázza azt, hogy az Úr annak idején miért küldött Lizzy védelmére, mert ő egy fegyver a lázadó angyalok ellen - nézett komolyan a barátjára. - Azonban van itt még valami, amire Luciferrel rájöttünk. Lizzy félig angyal, mivel vélhetően Emily angyal volt, amikor állapotos lett vele. Bár most hallok először arról, hogy egy angyalnak gyermeke lehet.

Angyal Krónikák 1. - Azrael, a Halál angyala ✔(Átírás alatt)Where stories live. Discover now