13. fejezet: Arkangyalok gyűlése

3.1K 144 53
                                    

Gabriel még mindig kíváncsian nézte barátját, de végül félretette furcsa gondolatait. Letette a kezében lévő papírt és barátjára mosolygott.

- Mennyei napot, Azrael. Miben segíthetek neked? - kérdezte Gabriel a barátját, aki végül még közelebb lépett hozzá.

- Nem tudom, hogy történhetett, testvér, de hiba történt egy kislány és azt hiszem az anyjával kapcsolatban is - mondta Azrael és a társa döbbenten nyitotta tágra a szemeit.

- Mégis miféle hibáról beszélsz, testvér? - kérdezte Gabriel miközben felállt székéből.

- Néhány napja volt egy baleset, amelyben néhány angyal lelökött a szakadék mélyére egy nőt és egy kislányt, az angyalok megbűnhődtek tettükért, elvettem a szárnyukat és Luciferre bíztam őket, de nem ez itt a lényeges - mondta a Halál angyala és Gabriel egyre döbbentebben várta mit akar mondani barátja, hiszen már most is úgy érzi tényleg baj van. - Az a lényeg ebben a történetben, hogy a kislánynak és az anyjának nem volt ott az őrangyala, pedig ez a sorsba való beavatkozás volt, mivel angyalok tették, és az őrangyalok nem voltak ott, hogy megakadályozzák.

- Az lehetetlen, testvér, az őrangyalok mindig ott vannak, ha bármilyen bajba kerülnek is az emberek - csóválta fejét a őrangyalok vezetője. - Még ha nem mindig akadályozhassák is meg, de ott vannak és vigyáznak rájuk.

- Ez igaz, de az itt a nagy helyzet, Gabriel, hogy nekik azért nem voltak ott az őrangyalaik, mert soha nem is volt nekik - mondta nagyot sóhajtva Azrael.

- Tessék? Mégis honnan veszed, hogy nem volt nekik őrangyala? Az kizárt. Minden embernek van őrangyala, olyan nincs, hogy nincs neki. Azrael, te is tudod, hogy ez az igazság - mondta Gabriel fel-alá sétálgatva az irodában.

- Tudom, hogy ez az igazság, testvér, én se akartam elhinni, de végül beláttam, hogy igaz lehet. Egyébként az a  kislány mondta nekem, aki ott volt a balesetben - nézett a járkáló Gabrielre.

- A kislány mondta neked? - torpant meg Gabriel. - Látott téged az a kislány? Talán haldoklott éppen, hogy tudott veled beszélni? - kérdezte Azraelre nézve.

- Az a helyzet, testvér, hogy az a kislány, életben maradt, semmi baja nem volt és mégis látott engem, beszélt velem és meg is tudott érinteni - dőlt neki csípőjével az asztal szélének. - Később eszembe jutott, hogy nem láttam vele őrangyalt, ezért megkerestem őt és akkor mondta el, hogy kicsi kora óta látja az angyalokat, és hogy saját őrangyala soha nem volt.

- Ha ez igaz, akkor az egy különleges kislány. Na és csak az angyalokat lássa?

- Nem, Lucifert is látta, aki segített nekem megkeresni őt meg az anyját. Na és kénytelen voltam engedni, hogy az anyja szerződést kössön Luciferrel, mert csak így lehetett megmenteni - fonta karba karjait Azrael és úgy nézett Gabrielre.

- Lucifer minden helyzetet kihasznál, hogy új szolgát találjon, de mindegy - lépett az asztalhoz és leült a székébe. - Hogy hívják ezt a két embert? Megpróbálom felkutatni, kik az őrangyalaik - mondta Gabriel elővéve egy hatalmas könyvet.

Az őrangyalok vezetőjeként Gabriel feladata volt az embereknek kijelölni a számára tökéletes őrangyalt. Azrael az, aki a Szilfeket őrangyallá avassa, de Gabriel az, aki gondoskodik tovább róluk.

Az őrangyalok könyvébe jegyzi fel, hogy ki az emberek hozzárendelt angyala, így könnyen megtalálhatják azokat, akiket keresnek.

- A nő neve Emily Delgado - mondta Azrael miközben odament barátja mellé. - A kislány neve pedig Elizabeth Delgado. A cím pedig Los Angeles, South Flower Street 50.

Angyal Krónikák 1. - Azrael, a Halál angyala ✔(Átírás alatt)Where stories live. Discover now