KALDIK.

155 24 0
                                    

Sevgili günlük,

Huylu canından geçer de huyundan geçmez derler, bırakıp gitmeyi beni, huy mu edinmişti ne? Gerçi bu sefer ben istemiştim gitmesini. Eskisi kadar kötü olmamam gerekirdi. Yine de kalbimin ağrısını durduramadım.

Beni bırakıp gidişinin üzerinden geçen üçüncü gün de attığı mesaja bakıyordum. Gittikten iki saat sonra atmıştı. "Yemin ederim denedim."

Yüzümde garip bir gülümseme, ah be sevgilim, ettiğin yeminleri boynuma dizdin. Yine de, senin canın sağ olsun.

Okurken elimdeki kitabı yavaştan, kapı çalmaya başlar birazdan. Biliyorum, gelecek. Biliyorum, yine gidecek. Olsun, ben gitmelerini izlemek pahasına meraklıyım onu görmeye. Ama tanrım, ne olur izin ver biraz yaşayayım..

"Aklıma gelişini seveyim. Ne güzel darma duman ediyorsun beni.."

Okuduğum kitaptan yükselirken nameler, düşüncelerimin bir karış uzağındaki bedene baktım. Ela gözler kutsamışken yüzünü, ağzı hafifçe aralık, bana bakıyor. Sevgilim, sanrı olduğun buradan belli. Sen düşüncelerime bir karış dahi olsa uzak oturmadın hiç. Düşüncelerimse tamamiyle sensin..

Çalan kapı zili gülümsetti yüzümü, belki son görüşüm olacaktı onu, belki sondan bir önceki. Ama mutlaka sona bir adım daha yakın.

Kalkıp kapıyı açarken kapının önündeki bedene baktım. Gözlerin yerdeyken bile bu kadar elaysa, sevgilim, senin bakışların altında elaya bulanmamak aptallık olur.

Hafifçe kirişe yaslandım, kafam biraz yana düştü. Hızlıyken nefes alış verişlerim, ciğerlerimin bu durumdan rahatsız olup olmadığını düşündüm. Olmazlardı. Ondan gelen her şeye bu kadar razıyken, olmazlardı.

Kaldırdı elalarını bana, gördüm, bir şey olmuştu. Ama o kadar merak etmiyordum ki ne olduğunu.. Sadece karşımdaki adamı iyi etmek istiyordum. Ağzımı açıp sevdiğim şiirlerden birini mırıldanmaya başladım.

"Bir hayat bir ömre eksik gelir anlarsın.."

Gözlerime bakmaya devam ettiğinde kıtanın devamını okudum.

"Sular sulara niçin kavuşur ve çobanlar nasıl bekler yıldızını sabırla? Bu karanlık yollardan sana gelen kervanlar kaybolsun istemezdim, o da başka yangındı.."

Öylece bana bakıyordu, omuzları onu ilk tanıdığım günki gibi düşük, gözleri en büyük ihanetimi yaşattığım günki kardeşimin gözleri kadar bomboştu. Devam ettim.

"Değmezmiş aşk derdini çekmeye şair! Kim anlar şimdi seni, sözlerini kim çözer? Hangi yürek aşkının nabzını ölçer? Gizli bir öykün vardı yüreğinde düğümlü. Bilinsin istemezdim, sen de başka yangındın.."

Gözleri doldu. Güldüm. O gözleri dolduranın mavi gözlü kız olduğundan o kadar emindim ki, bana gelip 'seni sevmeye çalışacağım' dediği güne güldüm.

"Ateşler yanar, ateşler söner.."

Bu bir lütufsa tanrım, ne olur hiç bitmesin. Acı verse de bana, hiç bitmesin isterim.

"Sen.. Sen bambaşka bir yangındın.."

Eğer bu bir cezaysa tanrım, ne olur bu hiç bitmesin. Karşımdaki elalar için, sonsuza kadar cezanlandırılabilirim.

OlmayacakWhere stories live. Discover now