Mesagerul Mortii *Part. I**Crimă pentru un sărut*Cap. IV

331 28 4
                                    

        http://blackpearl.ucoz.ro/blog/

        “Descoperirea adevarului este impiedicata efectiv nu de falsa aparenta a lucrurilor, care ne conduce spre eroare, nici de slabiciunea puterii noastre de a rationa, ci de opiniile preconcepute, de prejudecati.”

Arthur Schopenhauer

        Yelina privea panoul din faţa ei înţesat de fotografiile de la locul ambelor crime. Îi privea cu tristeţe şi dezolare atât pe Todd cât şi pe Brian, care din fotografiile afişate o priveau, parcă, cu un zâmbet înţelegător. Ea ,însă, se privea pe sine critic şi se judeca deosebit de aspru. Nu reuşise! „Poate dacă aş fi insistat, poate dacă aş fi fost mai hotărâtă... viaţa lor a fost în mâinile mele”.

-Yelina, o să-l prindem, dar nu astăzi!

- Căpitane ?!

- O să-l prindem, ştii bine că da, dar nu azi. Mulţi dintre oamenii mei lucrează la asta. Tu, însă, ai un alt caz şi ştii prea bine că nu trebuie lăsat să aştepte.

Yelina îşi desprinse privirea îndurerată de pe fotografiile celor doi şi se îndreptă spre celălalt panou pe care aveau , deocamdată, prea puţine elemente.

- Aveţi dreptate, căpitane, dar uneori nu mă pot abţine. A trecut atâta timp şi nu avem nicio informaţie nouă.

- Vom face tot ce putem. Îţi promit, dar acum concentrează-te asupra cazului tău.

- Căpitane, întrebă ea, de ce nu-mi dai înapoi cazurile lor? Lasă-mă să mă ocup, din nou, de ele.

- Yelina, eşti mult prea implicată pentru a avea mintea limpede şi pentru a judeca raţional. Am cei mai buni oameni care se ocupă de caz. Crede-mă, îl vom prinde. Ai încredere în mine. Bun... acum spune-mi ce ai în cazul Jack Cooper.

        Yelina se desprinse de trecut, lăsă amintirile să stea unde le era locul, într-un colţ al inimii ei unde nimeni nu le putea atinge şi unde nimeni şi nimic nu avea acces şi nu le putea interzice să iasă la suprafaţă, ori de câte ori, Yelina îşi dorea.

- Din păcate, nu avem  prea multe. Criminaliştii au găsit cuţitul cu care a fost omorât, dar nu sunt amprente, a fost curăţat şi lăsat printre celelalte tacâmuri, este un cuţit obişnuit de bucătărie cu lamă lată, iar faptul că a fost bine curăţat sugerează că criminalul sau criminala ştia exact ce face, ştia de unde să ia acel cuţit, prin urmare, cel mai probabil, acesta se afla printre invitaţi şi, mai avem mărturia soţiei, care spune că nu şi-a văzut soţul aproape 2 ore.

-  Din tonul tău îmi dau seama că nu prea o crezi.

- Este cam greu de crezut, dar...

-Ceea ce spune ea este adevărat, interveni Alexander. Tocmai m-am întors de la Carla Mendez. Confirmă faptul că au stat de vorbă mult timp după miezul nopţii, doar că Valery a lipsit câteva minute, spunând că merge „să se împrospăteze”şi, am mai aflat că doamna Mendez căuta un apartament pentru Shanna, insă trebuia să rămână confidenţial, trebuia să rămână între ele.

- Serios?! Asta a uitat să ne spună doamna Cooper, spuse sarcastic Yelina. Va trebui să vorbim cu ea din nou şi, este foarte interesant, de ce şi-ar fi căutat Shanna Taylor o altă casă?

- O vom face, vom discuta iarăşi cu doamna Cooper, dar  acum trebuie să vorbim cu soţii Taylor. Cred că este timpul să mergem.

Ajunseră la casa familiei Taylor şi se pregăteau să bată la uşă, însă înainte de a apuca s-o facă , uşa se deschise şi Shanna Taylor îşi făcu apariţia.

Mesagerul MortiiWhere stories live. Discover now