Průzkum

225 22 2
                                    

,,Vezmi si ještě aspoň mikinu. Nesvítí sluníčko, ty mraky zastavily nejen světlo, ale i teplo, takže bude dost chladno." upozorní mě Steve starostlivě a pomůže mi se navléct do flícovky. Po nedlouhé debatě jsme se všichni rozhodli, že kontrola obyvatel je dobrý nápad.

,,Na, tady máš taser, střílet je nebudeme, ale kdyby něco, tak ti to pomůže." uculí se na mě Clint a podá mi tu černou krabičku. S díky si ji od něj převezmu a namířím kužel světla ze své baterky na Maddy po mém boku, která třímá v rukách pepřový sprej.

,,Kde je Ben?" zeptám se tiše, jako kdyby nás mohli Ti druzí slyšet. Z té tmy a ticha mi běhá mráz po zádech. Je to nepříjemný, nepřirozený pocit sevření v těsném prostoru obrovské místnosti. Nedává to sebemenší smysl, ale přesně tak to je.

,,Zavřel se v pokoji." odpoví s trhnutím ramen a zapne čelovku. Zamračím se a rukou si zacloním oči, když mě do nich ostré světlo bodne.

,,Promiň." zašeptá Madison a čelovku si upraví. Jen nad tím mávnu rukou a s ostatními v zádech se vydám ven z Toweru. Jakmile udělám pár kroků do pustých, tmavých ulic, mě do obličeje uhodí mrazivý vítr. Ošiji se a nahmatám Stevovu ruku. Ten mi ji s malým úsměvem stiskne a namíří svou baterkou kamsi před nás.

,,Co myslíte, že mají v plánu? Když nás takhle odřízli od zdroje světla a tepla a znemožnili nám přístup k elektřině..."

,,Možná jen zkoumají naše reakce." zamyslí se James za mými zády a kuželem světla přejede blízké okolí. Vše je až mrtvolně tiché, což mě možná děsí víc, než kdyby tady lidé pobíhali a šíleli.

,,To by asi byla ta nejlepší varianta. Ačkoli se mi moc jako výzvědná expedice nezdají." zamumlám do roláku mikiny a nervózně kousnu do zipu.

,,Já jen doufám, že sem nepřivezli nějaké příšery, co na nás vyskočí ze stínů a jednoho po druhém nás sežerou." zašeptá Madison a chytí mě za rukáv.

,,Moc koukáš na sci-fi filmy, Maddy. Neměj strach, nic tu nečíhá." uklidní ji Clint a rozhlédne se po v temnotě se topícím okolí.

,,Měli bychom se rozdělit, když budeme pochodovat jako stádo advokátů k bohatému klientovi, nikdy nic nenajdeme." rozhodne po chvíli Steve.

,,A můžeš mi prosím osvětlit, co že to hledáme?" zavrčím mrzutě, když zakopnu o obrubník a málem se rozplesknu na chodníku.

,,Cokoli divného." poví, s pohledem upřeným kamsi do dálky.

,,Fajn. Beru si Maddy." pustím jeho ruku a stoupnu si blíž k bojácně se rozhlížející zrzce, jež v ruce až křečovitě svírá pepřový sprej.

,,Nebylo by lepší, kdyby si každý muž vzal na starosti jednu dívku?" zarazí se nejistě a pokusí se hmátnout po mé ruce znovu. Já ho však zastavím letmým gestem baterky.

,,Umím splynout s okolím a zmizet. To je, myslím, lepší obrana, kdyby na nás někdo vyskočil, než hrubá síla pána tvorstva. Nic ve zlém, samozřejmě." mrknu na Jamese a Clinta, kteří se jen pobaveně usmívají.

Steve nad mou tvrdohlavostí a schopností vykecat si všechno, co chci, jen protočí očima a pobaveně zavrtí hlavou, než konečně svolí.

,,Dobrá, ale kdyby cokoli, křičte." upozorní nás vážně.

,,Bez obav. Maddy je prvotřídní siréna." uculím se, chytnu svou dvojici za paži a vydám se první cestou, kterou mi baterka osvítí.

,,Ohradila bych se, ale v tomhle případě nemůžu, jelikož je to pravda." zamrmlá Madison a znovu si upraví čelovku.

The Other OnesWhere stories live. Discover now