3. fejezet

1.4K 58 38
                                    

"A JOGAROM KÉSZEN VÁR RÁD"

2018 Augusztus 14. Kedd, 8:45

- Mégis mi tartott ennyi ideig? - pattan fel Jane az ágyról, mikor lihegve berobogok a szobába. - Majdnem egy órája hívtalak!

- Tudom, bocsi, siettem. - még mindig levegőért kapkodva a térdemre támaszkodok, abban reménykedve hogy így talán könnyebben oxigénhez jutok. - Előbb is jöttem volna, de a forgalom... Lehetetlen volt keresztül vágni a városon fél óra alatt. - mikor úgy érzem már nem fogok levegő hiányban meghalni, felegyenesedek, és a szemébe nézek. - Sajnálom.

A lány láthatóan megenyhül, ám próbálja fenttartani az "idősebb testvérként szigorúnak kell lennem veled" látszatot. A probléma csak az, hogy csupán pár hónappal idősebb. És mellesleg nem is a testvérem.

- Ez nem mentség, és ezt te is tudod. Katonaként nem állíthat meg téged egy kis dugó.

Szégyenkezve lehajtom a fejem. Jelenleg a padló sokkal érdekesebbnek bizonyul, mint bármi más ebben a szobában. Jane-nek sajnos igaza van. Néha el is felejtem, milyen nehéz katonának lenni. A legtöbb ember szerint a katonáknak csupán annyi a dolguk, hogy háborúban gyilkolják egymást, de fogalmuk sincs arról, titkon hányszor megmentjük őket. Például tegnap sokkal többen meghaltak volna, ha az eredeti terv szerint a késes és a robbantós merénylő is támadott volna. Mindenki azt hiszi hogy a katonák szívtelen, nem emberi lények, ám ez meg sem közelíti az igazságot. Példaként: Jane kívülről egy hidegvérű, érzéketlen, nemtörődöm lánynak tűnik, de ha megismeri az ember, rájön hogy a rideg, kék szemek mögött egy igenis érző, aggódó szív lapul. Képes lenne bármit megtenni a szeretteiért, és fő célja az igazságszolgáltatás. Ezért csatlakozott a hadsereghez, csakúgy, mint én.

Végül újra felnézek rá és mivel tudom hogy meg fog bocsátani, elmosolyodok.

- Tudom hogy nem mentség, de nem mondhattam a taxi sofőrnek hogy húzzon bele, mert éppen egy mesterlövész ül a kocsijában. Hiszen pont te mondtad, hogy legyek minnél kevésbé feltűnő...

- MI? Te taxival jöttél? - csap a homlokára idegesen. - Miért nem hívtad fel Jensen-t? Elment volna érted! Valószínűleg hamarabb ideértél volna, mint egy kicseszett taxival!

Felnevetek.

- Azt kétlem. Mire innen eljött volna értem, meg vissza ide, sokkal több időbe telt volna. Gyorsabb volt ha beugrottam egy taxiba. Meg amúgy sem akarom feleslegesen ugráltatni.

Jensen egyébként a sofőrünk, nagyjából mindenhova jön velünk. A kocsit persze mindig béreli valahonnan, hiszen nyilván nem tudnánk helikopterrel elszállítani. A srác nagyjából 26-27 éves, rövid barna hajával pedig pontosan úgy fest, mint egy elcseszett biztonságiőr az akciófilmekben. Jane-nel rengeteget cukkoljuk elmiatt, hiszen csak azért nyíratta rövidre a haját, hogy fontosabbnak nézzen ki. Ráadásul kiköpött Dean Winchester hasonmás az Odaát című sorozatból, úgyhogy a rajongók nem egyszer keverték össze vele, és emiatt rengetegszer kínos szituációkba keveredik. Múlt alkalommal például egy 16 éves lány csak úgy odarohant hozzá, a nyakába ugrott, és egyszerűen lekapta a nyílt utcán. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Youth [S.M. ff] +18Where stories live. Discover now