LMLTNT- Headcanons

71 10 7
                                    

Headcanon= takové doplňkové historky, které se nikdy neobjevily v originální knížce, ale prostě když si představíte charakter té zmíněné postavy, tak si řeknete, "Jo, tohle by určitě udělal!"

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Headcanon= takové doplňkové historky, které se nikdy neobjevily v originální knížce, ale prostě když si představíte charakter té zmíněné postavy, tak si řeknete, "Jo, tohle by určitě udělal!"

Headcanony si většinou vymýšlí fanoušci, takže si nejsem úplně jistá, jestli by se to do téhle sféry správně mělo počítat, když jsem to napsala já, ale prostě budeme rebelové. :D

●●●


● Freddiemu přijde děsně sexy, když na něj Adam mluví italsky. Adam sice po rozchodu s Valentinem italštinu normálně nepoužívá a po letech z ní i dost slovíček a frází zapomněl, ale zůstala mu tendence italsky nadávat, protože přiznejme si to- tenhle jazyk je pro dramatické výstupy jako stvořený. No, asi si všichni umíme představit, jak to dopadá, když se ti dva začnou o něčem hádat.

● Queen si otravné cestování z místa na místo během turné rádi zpestřili hraním Scrabble. Freddie jednou tak moc věřil svému náskoku, který získal umístěním slova GRAFICKÝ krásně na střed políček s největším násobením skóre, že ho napadlo vyhlásit sázku, že pokud nevyhraje, projde se na příští módní přehlídce Adamovy nové kolekce Lambertek normálně veřejně před diváky po molu v těch nejvražednějších jehlách, co budou na výběr. Bri hned v následujícím kole z kombinace svých písmenek a Freddieho zlatého slova vytvořil BIOSTRATIGRAFICKÝ. S tímhle trumfem ho až do konce hry nikdo netrumfnul, takže k nezměrnému nadšení jak Adama, tak diváků v sále, měl na příští přehlídce o jednu vskutku VIP modelku navíc, která svůj úděl nakonec statečně a bez zakopnutí zvládla a právem si vysloužila standing-ovation. Brian, Roger a Deaky obsadili čestná místa první řadě a řekli by vám, že to byl jeden z nejlepších dnů jejich života- tedy teprve potom, co by se dokázali přinutit přestat smát.

● Když se do Scrabble války náhodou připletl i Adam, měl svou vlastní fintu- když mu nevycházela žádná rozumná písmenka, vždycky z nich poskládal nějakou rádoby italsky znějící slátaninu a zasvěceně všem vysvětloval, jaký význam tohle slovíčko "v překladu" má a kdy se používá. Všechno prasklo v momentě, kdy Brian vzal Anitu na romantický víkend do Benátek a pokoušel se na svou ženu udělat dojem tím, že se cestou z letiště do hotelu s využitím Adamových "velice užitečných" rad pokoušel konverzovat s číšníkem v restauraci.

● Roger si občas odbarvoval vlasy, aby je měl víc blond. Jednou to ale s peroxidem trochu přehnal a k jeho zděšení mu na hlavě vyšla jasně zelená v barvě fotbalového trávníku. Využil toho fiaska alespoň k tomu, aby Adamovi nakecal, že se jedná o nejnovější módní trend, který prostě musí taky hned zkusit, takže pak chvíli dělali zelenou parádu ve dvou.

● A Brianovi, který se jim nejvíc smál, pak nenápadně vyměnili šampon za přípravek pro chemické narovnání vlasů. Naštěstí fungoval pouze dočasně, takže tenhle žertík všichni přežili relativně bez úhony.

● I když Freddie s Adamem sami zůstali u koček, byli za oblíbené strýčky třeba mezi bandou Johnových dětí. Adam po návštěvě obvykle skončil zmalovaný k nepoznání, protože si na něm malá Deacoňátka, obvykle pod vedením Laury a Camerona vždycky chtěla zkoušet všechny možné make-up tutoriály.

● Cameron se jim s tím, že si myslí, že je asi gay, dokonce přišel svěřit ještě dřív, než rodičům. Adam byl na jejich adoptovaného synovce strašně pyšný navzdory tomu, že se zatím zdálo, že nesdílí jeho vášeň pro boty. Freddie samozřejmě také, ale vzápětí se mi před očima ve stylu *war flashbacks* začaly míhat vzpomínky na to, co všechno dělal (a s kým vším to dělal), když si procházel svým divokým obdobím, takže následovala půlhodinová overprotective survival guide přednáška na téma, "Když ti frajer v gay klubu nabídne, že ti jen tak koupí drink, nikdy to doopravdy není jen tak."

"Miláčku, ber to v klidu, vždyť je mu teprve jedenáct..."
"NEDOVOLÍM, ABY NAŠE DÍTĚ JEDNOU NALETĚLO NĚJAKÉMU DĚVKAŘI!"

● Freddie si kromě symbolického Horova oka nikdy žádné další tetování udělat nenechal, prostě na tohle až tak moc nebyl. Zato Adam si své tělo vždycky jednou za čas nějakou tou novou malůvkou dozdobil. Mimo jiné si nechal vytetovat jednu určitou vílu z loga Queen, která v přeneseném významu symbolizuje Freddieho, coby jeho astrologické znamení (panna).

● Valentýn- svátek všech zamilovaných. Což o to, znělo by to hezky, jenomže Freddieho ten název začal děsně štvát. Adam se ho snažil utěšovat tím, že opravdu nemá v úmyslu měnit své partnery podle toho, jaký je zrovna den v roce, ale nakonec rezignoval a Valentýnu se od té doby začalo přezdívat Freddietýn.

● Adam a Freddie se nikdy oficiálně nevzali, nebo neuzavřeli registrované partnerství, prostě se považovali za manžele nezávisle na nějakém ceremoniálu na úřadě. Krátce poté, co začali nosit prstýnky, ale uspořádali pro své přátele takovou svatební párty na oslavu. Původně nic takového nebylo v plánu, ale asi ve tři ráno, kdy se v celém Garden Lodge už nenacházela jediná střízlivá duše, došlo dokonce na takový improvizovaný svatební obřad. Freddiemu šel za svědka Roger, Adamovi Terrence a čestné role oddávajícího se s radostí zhostil Elton. Novomanželé se poprvé políbili před jejich oblíbeným obrazem, jenž nyní zdobil jejich obývák.

● And the stupidest headcanon I could think of: O jezeru, kde se Adam marně, ale zato urputně snažil najít lochnessku, se časem doopravdy začalo tradovat, že v něm byla spatřena příšera. Ta záhada se nikdy nevyřešila, ale Freddie má konspirační teorii, že to se určitě jenom nějaká krátkozraká babička šla bez brýlí projít se psem k vodě a k smrti ji vyděsil pohled na Eltona slunícího se na břehu v jednom ze svých pozoruhodných křiklavě vybarvených župánků s peříčky.

+ Fun Fact: Vzpomínáte na Kinky Boots? Ten muzikál?

Já na jeho existenci přišla vlastně někdy v průběhu psaní LMLTN, někde jsem narazila na fotku Briana s Anitou, kteří se na tom byli podívat v divadle, a prostě mi to už podle toho názvu naprosto přesně sedlo k Adamově úchylce na boty, takže když jsem pro něj potřebovala vymyslet muzikálovou roli, volba byla hned jasná, prostě jsem to vzala podle názvu a ani jsem pořádně nevěděla, o čem ten děj vlastně je. Pak jsem se nějak zpětně pro zajímavost koukla i na filmové zpracování (je to sranda, klidně můžu doporučit, je to i česky jako Sexy botky) a naivně jsem si myslela, že tím to hasne.

Jenže Kinky Boots se evidentně rozhodly, že mě budou pronásledovat.

Ani jedno z toho není nová historka, já už to tady na Wattpadu/Instagramu oboje zmiňovala. Ale cca před rokem se nám s kamarádkou povedlo dostat se do New Yorku a napadlo nás se jít kouknout na nějaké představení na Broadwayi. Původní plán donutit ji jít na Hamiltona, kde hraje Terrence, záhy zkrachoval, protože cena lístků byla docela nový level, takže hádejte, kde jsme závěrem skončily? Na Kinky Boots. Na Broadwayi. Jako sice jsem to takhle úmyslně vybrala, ale zároveň je to pořád dobrá náhoda, že se to takhle povedlo.

Tak dobrý, už jsem se ke Kinky Boots přichomýtla i naživo, čím dalším by mě vesmír mohl ještě vytrollit?

No, zrovna přesně loni v únoru těsně před New Yorkem jsem si začala tak nenápadně říkat, že písničky, které znám od Panic! At the Disco (ofc High Hopes, ale ještě jsem z dřívějška měla v mobilu Miss Jackson) znějí fakt dobře, a že až se vrátím z dovči, tak bych si o té skupině mohla něco najít.

*povzdech*

*hluboký povzdech*

No nevadí, o tomhle se tady teď nebudeme bavit, long story.

Reálný Adam samozřejmě v Kinky Boots nikdy nehrál. Ale víte, kdo tam na Broadwayi svého času měl dokonce i přímo jednu z hlavních rolí? Brendon Urie.

Projekt 200Kde žijí příběhy. Začni objevovat