Epilog

8.1K 563 81
                                    

- Suna-l.

Am simtit un telefon lovindu-ma fix in stomac si m-am ridicat imediat sa ma incrunt la Samantha, prietena mea cea mai buna de doi ani de cand am cunoscut-o la cafeneaua unde ma ingajasem in primul meu an la facultatea Boulder din Colorado. Era acum incepututl anului trei, iar eu deja simteam ca mor, desi asta n-avea nicio legatura cu studiile ci cu un anume baiat incapatanat.

Jace si cu mine am venit impreuna la facultate si locuiam intr-un apartament micut de pe langa campus.

Avusesem sapataman trecuta o discutie despre parintii lui, care s-a transformat rapid intr-o cearta in toata regula. El nu voia sa ii cunosc pentru ca aparent nu meritau efortul. L-am intrebat daca eu meritam efortul, iar el s-a repezit si a trantit usa in urma lui. Nu cred ca am plans in viata mea la fel de tare ca in noaptea aceea. Am sunat-o si pe mama acasa, care desi il iubea pe Jace ca pe un fiu, a amenintat ca vine si ii baga ea mintile in cap in felul ei. I-am spus ca nu e nevoie. Ea a incercat sa ma asigure ca lucrurile o sa se rezolve.

- Sam, nu vrea sa ma vasa sau sa ma auda, okay? A trecut o saptamana si nici nu a trecut pe aici. Unde sta? Cine stie cu cine e. Nu am primit nici macar un amarat de mesaj cu ''sunt bine, nu vin acasa''.

Am simtit senzatia familiara a lacrimilor pe obraji si stiam deja ca fata mea era in momentul acela probabil la fel de rosie ca parul.

- Riva, iti bati joc de mine! Nici n-ai incercat sa il suni!

Am simtit degetele subtiri ale brunetei inclestandu-se pe glezna mea si tragandu-ma usor de sub patura mea calduroasa.

- Treci naibii jos din pat! M-am saturat sa te vad plangand dupa Jace! Daca el nu suna, atunci suna tu, dar  nu te mai tortura singura cu scenarii stupide si verifica pe bune! Nici el n-a fost la cursuri toata saptamana si probabil ca zace in pat ca tine!

M-am frecat rapid la ochi sa scap de stratul nou de lacrimi care mi se asternuse peste ei si apoi mi-am schimonosit fata cand ochii mei sensibili au dat de lumina. Ustura ca naiba!

- Riva.

Am auzit-o pe Sam asezandu-se langa mine pe pat, de data asta tonul ei imblanzindu-se putin si am simtit cum ma trage intr-o imbratisare de-a ei din care nu mai ieseai decat daca iti dadea ea drumul.

- Riva, te rog.

Stiam ca era ingrijorata pentru mine. Nu iesisem din pat deloc in ultimele zile, iar Sam care invata sa devina asistenta medicala, si-a pus in practica studiile mai mult ca niciodata.

Cand bruneta a rupt imbratisarea, am privit-o putin in ochii ei caprui ca de caprioara, inainte sa o intreb:

- Tu ai de gand sa il suni pe Carter?

Am vazut instantaneu o roseata in obrajii ei, care nu aparea decat la auzul numelui acela.

Baietii impreuna cu Jace si cu mine am incercat sa pastram prietenia cat de mult am putut, dar toti am pornit pe propriul drum, iar uneori treceu saptamani intregi fara contact. Cu toate astea, in fiecare vacanta si uneori chiar si in unele weekendurile mai libere, ne reintalneam toti si era exact ca in liceu.

Will studia sa devina profesor de literatura engleza la o facultate aproape de casa, Tyler era in New York pregatindu-se sa preia conducerea firmei tatalui sau, iar Carter n-a mers la facultate. S-a mutat in LA unde a devenit model.

Ultima data cand ne-am intalnit cu totii, am adus-o si pe Sam, iar Carter parea atat de fascinat de ea incat si-a scris numarul de telefon pe vreo sapte servetele de la masa si i le-a pus peste tot prin geanta si buzunarele lui Sam. Am ras cand ea mi-a trimis a doua zi un mesaj spunand ca a gasit un servetel cu numarul lui Carter pe el , in cizme.

Lista PopularitatiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum