Chapter 7

128 5 3
                                    

Ik open Spotify en fiets naar huis.

Als ik thuis kom zet ik mijn fiets in de garage. Ik pak mijn telefoon en kijk op mijn lockscreen, het is nu 4:32pm. Ik zucht. Ik moet nog zo veel doen.

Ik zucht en loop naar binnen. Ik maak mijn veters los en zet mijn schoenen in de schoenenkast.

"Ben thuis!" schreeuw ik door het huis. Ik loop de woonkamer in. Ik zie mijn moeder weer eens lui zijn en Netflix kijken.

"Moet je nou weer zo schreeuwen?" vraagt ze geïrriteerd. Ik zucht. Ik heb weer geen zin in ruzie dus ik loop maar naar de keuken. "Waar is Harm?" vraag ik.

"Nogmaals het is voor jou papa" zegt mijn moeder. Ik slaak een diepe zucht. Ze zoekt echt ruzie. "Waar is hij?" vraag ik met de nadruk op hij.

"Hij doet de was." zegt mijn moeder. "Oke, wat eten we vanavond?" vraag ik. "Moet je aan je vader vragen." zegt ze toonloos.

Ik pak een glas uit een keukenkastje. Ik doe er een beetje siroop in. Ik vul de rest met water. Ik drink het op.

Ik zet het glas op het aanrecht. Ik loop de keuken en de woonkamer uit. Als ik op het punt sta om de trap op te lopen, gaat mijn moeder tegen me praten.

"Wil je nog even aan Harm vragen of hij boodschappen doet?" vraagt ze lief. "Jezus mam, moet Harm echt alles doen?" Zeg ik een beetje geïrriteerd.

"Hij is de man in huis." zegt ze. "Ja en jij bent de trut in huis." spot ik.
Ze kijkt me boos aan. Ik besluit de trap op te lopen.

Ik loop mijn kamer binnen. Als ik me nu al ga klaarmaken ben ik al heel snel klaar en heb ik nog tijd over. En kan ik dus alleen maar mijn outfit verpesten.

Ik kijk naar uit mijn raam naar buiten. Ik zie Harm de was doen. Ik zucht. Mijn moeder laat hem echt alles doen.

Ik pak mijn telefoon en kijk op mijn lockscreen. 5:02pm, nog genoeg tijd. Ik besluit Harm te helpen. Ik loop de trap af.

Ik loop door de gang naar de achterdeur. Ik gooi hem open en zet de haak erop. Ik pak een kledingstuk en hang het op. Harm kijkt me raar aan.

"Ja mijn moeder laat je echt alles doen." zeg ik terwijl ik was aan het ophangen ben. "Oke." zegt hij verbaasd.

Als ik samen met Harm de was heb gedaan besluit ik maar eens een film te gaan kijken. Ik heb echt geen drie uur nodig om me klaar te maken.

"Kom je eten!" schreeuwt mijn moeder vanaf onderaan de trap. Dat word dus geen film kijken.

Ik loop de trap af en loop de bijkeuken in om bij de eettafel te komen. Ik ga aan tafel zitten. Ik zie mijn moeder met het eten aankomen.

Ik kijk in de pan en zie spaghetti. "Nice" zeg ik met een lach tegen mijn moeder. Ze lacht terug. "En ik heb Zelf de boodschappen gedaan, want eigenlijk had je wel gelijk." zegt ze.

Ze legt drie scheppen met spaghetti op mijn bord. Ik kijk verbaasd. Ze lacht "je vader komt nog met de saus." "mam hoe moet ik dit op krijgen?" vraag ik verbaasd.

"Ja ik weet niet wat je allemaal gaat doen met Shawn." zegt ze met een knipoog. Op dat moment komt Harm met de saus. En schept saus bij mijn eten.

"Zo zo wat hoor ik nu?" vraagt Harm lachend. "Oh mijn moeder doet weer eens raar." zeg ik terwijl ik mijn hoofd schud.

Feel the fear in the air. But we don't take the pain. Turn it out to a cloud. And watch it fload away, fighter battles.

Ik neem mijn telefoon op het is Shawn. "Hoi, ik dacht ik laat even weten dat we niet uit eten gaan. Dus dat het beyer is als je wat eet" "oh ik was al aan het eten" lach ik. "oke ik haal je op om 9pm" zegt Shawn ik hang op.

"Sorry" zeg ik. We eten in stilte door. "Mam, ik zit echt vol." zeg ik met een zielig gezicht. "Je hebt amper wat op" zegt mijn moeder verbaasd. "Aaah je zit vol van vlinders" zegt Harm lachend.

Ik voel dat ik rood word. Harm gaat harder lachen. Om te voorkomen dat ik knalrood word, leg ik mijn hoofd in mijn handen.

Na het eten is het 6:30pm (namiddag) ik ik pak mijn bord, bestek en beker. Ik doe het in de vaatwasser.

Ik loop naar boven en ga naar de douche. Ik zet de shampoo en de lichaamszeep neer. Ik stap onder de douche.

Als ik klaar ben zet in de shampoo en de lichaamszeep terug. Ik droog me af en wikkel de handdoek om me heen.

Ik loop de badkamer uit en loop mijn kamer in. Ik doe de kleding aan die ik met Sophie had uitgezocht. Ik doe mijn zwarte korte Nike sokken aan.

Ik borstel mijn haar door, ik spuit de puntjes van mijn haar nat. Ik doe er rollers in zodat ik slag aan de onderkant van mijn haar krijg.

nadat ik alles heb gedaan is het nog maar 7:20pm, ik heb nog 40 minuten! ik pak mijn telefoon van mijn bureau en stop hem in mijn kontzak. ik doe mijn kamerdeur open en loop door de gang de trap af.

als ik beneden kom look ik nog door de gang waar ik een spiegel tegenkom, even kijken hoe ik eruit zie. Had beter gekunt maarja, ik vind het best denk ik.

ik zucht en loop de woonkamer binnen. ik ga zitten op de bank en kijk met mijn moeder televisie. "volgensmij ben jij zenuwachtig" lacht mijn moeder. "hoe weet je dat?" vraag ik verbaasd.

"ik ken je al mijn hele leven." zegt ze met een gezicht van 'Duhh'. ik kijk verder met mijn moeder, de tijd gaat zo sloom als je zin in iets hebt. Holyshit.

Ik sta op en loop naar boven, ik was vergeten mijn huiswerk te maken. Ik zucht. Ik app Maud.

                Maud💻🔊

Me: hee, kun je het hw ff doorsture Joe.

Maud💻🔊: ja sure

Maud💻🔊:   <bestand>

Me: thanks

-

Ik schrijf snel het huiswerk over, ik hoor geklop op de deur. "Binnen" zeg ik. Mijn moeder doet de deur open. "Hoi, wacht.. ben je nou huiswerk aan het overschrijven?"

"Euhh, ja hoezo?" Ze kijkt naar mijn Schrift en zucht. "Shawn is er" "oh, oke" ze doet de deur weer dicht en loop de trap af. Waarom zuchtte mijn moeder zo toen ze zij dat Shawn er is?

Ik loop naar mijn spiegel en kijk of alles nog goed zit. Waarom doe ik dit? Ik ben nooit zo geweest. Ik veeg mijn haar uit mijn gezicht en doe de deur open. En loop de trap af.

________
Cliffhanger guys,  sorry voor mijn inactiviteit ik zit nu in de derde van de middelbare en ik heb veel meer toetsen en huiswerk. Ik zal weer gaan posten, joe

Forever young ft. shawn mendesWhere stories live. Discover now