Chapter 3

127 4 0
                                    

Maud is eindelijk klaar met overal naartoe rennen en shit. "Wij pakken alvast onze fietsen!" zegt Shawn tegen Maud. Shawn knikt dat ik met hem mee moet gaan naar buiten.

Ik trek de deur achter me dicht en haal mijn fiets van slot. In mijn ooghoek zie ik dat Shawn naar me aan het kijken is.

Ik voel me rood worden dus draai ik me snel om en doe ik alsof ik mijn ketting even moet bekijken. Wauw Luca goede actie.

Ik hoor de deur opengaan en kijk op ik zie Maud. Ze doet de deur weer dicht met een vaart. "Doe nou eens even rustig, dalijk word de hele buurt wakker." zeg ik met een moeder-achtig stemmetje.

Maud lacht en zegt "oke mama" ik hoor shawn lachen. "Waar gaan we eigenlijk freerunnen?" vraagt Shawn. "Geen idee" zegt Maud terug.

"Maybe op onze school." zeg ik. "Ben je crazy" zegt Shawn. "Wil je dat we de rest van het jaar een blokrooster hebben ofzo?" ratelt Shawn erachteraan.

"Let's do it!" zegt Maud.

Als we op school aankomen checken we eerst of we geen camera's zien hangen want anders zijn we fucked up.

We zetten onze fietsen vlak bij het hek neer zodat we snel weg kunnen fietsen, want eigenlijk is freerunnen verboden.

- skip freerunnen want er gebeurt daar toch niet veel interessants, en hoe je dat moet beschrijven is ook random.

We stappen op onze fiets en fietsen langzaam weer weg. "Nou volgensmij ging dat aardig goed." Zegt Shawn. "Nee inderdaad, geen last van politie niks." voegt Maud bij.

Op dat moment horen we sirenes achter ons. "Kut wel politie! Guys we splitsen op en gaan door dunne steegjes, daar kunnen ze niet komen met de auto." informeer ik.

Ik zie Maud snel door het eerste beste steegje verdwijnen. Shawn zie ik vlug de andere kant op gaan.

Ik fiets snel naar de brug om eronder te gaan zitten. "Als jullie meewerken zijn jullie eerder van ons af"

Ik besef nu dat ik de enige hier ben en dat ik best wel fucked up ben nu. Ik hoor ze door het gras lopen dus ik sta op en spring snel op mijn fiets.

Ik fiets snel het steegje door waar Maud net door is gegaan.

Als ik thuis kom gooi ik mijn schoenen uit en de-blokkeer ik mijn moeder. Ik hoor de stampvoeten al uit de huiskamer komen.

Ik kijk snel op mijn lockscreen hoelaat het is. 02:35am [nacht], een beetje laat. Want ik moet morgen ook nog naar school want het is woensdag.

"Wat denk jij wel niet dat je doet, ik en oma waren helemaal ongerust!" schreeuwt mijn moeder. "Ja daarom heb je de politie gebeld zeker!" schreeuw ik terug. "Je wilt gewoon niet dat ik lol heb met mijn vrienden!" schreeuw ik erachter aan. "Jij moet de welness-salon van je moeder overnemen! Hoe vaak moet ik je dat vertellen!"

"Shut your fucking mouth!" zeg ik boos. "Zo mag je niet tegen je moeder praten!" "je hoeft niet zo hard te schreeuwen kreng, ik hoef niet doof!" schreeuw ik terug.

"Luca Everson! Naar je kamer nu!"
Ik pak mijn schoenen en loop de trap op. Ik open mijn kamer deur en gooi mijn schoenen in een hoek.

Ik zet mijn wekker voor morgen op 7am [s' ochtends]. Ik trek mijn kleding uit en doe een hemd een een sportbroekje aan en loop nog naar de badkamer.

Ik poets mijn tanden en was mijn gezicht, make up gebruik ik toch nooit dus dat hoef ik er ook niet af te halen. Ik doe mijn haar in een messy bun.

Ik loop de badkamer weer uit. Ik hoor iemand huilen beneden. Het zal mijn moeder wel zijn, is de enige waarmee ik leef in dit huis.

Ik open mijn kamerdeur en doe de lichten uit in mijn kamer. Ik stap in bed en probeer te slapen.

Ik hoor mijn telefoon zoemen. Ik draai om en kijk waarvan de melding is. Is zie dat ik een bericht heb van Shawn.

           Shawn

Shawn: hoi.

Me: waddup?

Shawn: ben je ontkomen aan de politie?

Me: ja, btw ik weet waarom die politie kwam. Mijn moeder had gebeld. Ze vind dat ik mijn tijd in haar Welness-salon moet doorbrengen. Maar daar is dus echt geen zak aan.

Shawn: ik dacht dat mijn moeder erg was. Maar je moeder is echt veel erger, ze moet eens gewoon normaal doen en jou je dingen laten doen.

Me: tenminste nog iemand die het met me eens is.😂

Shawn: ik moet gaan, slaaplekker!

Me: Slaaplekker.

Ik leg mijn telefoon weg en draai weer om. Ik probeer om te slapen maar het lukt niet. Ik hoor nog steeds iemand huilen.

Ik besluit om te gaan kijken wat er is. Ik stap uit bed en doe voorzichtig de deur open. En ik sluit hem weer heel voorzichtig zodat niemand het hoort.

Ik loop zo voorzichtig mogelijk de trap af. Ik ga halverwege de trap zitten anders kan ik gezien worden.

Ik zie mijn moeder met een fles rode wijn op de bank zitten, ze is hevig aan het trillen. Ze huilt zo hard. Ik denk dat de buren het nog kunnen horen.

Dan opeens word ze gebeld. Ze praat me een beetje een diepe verleidelijke stem in haar telefoon. "Ik zie je zo lieverd" zegt ze als ze ophangt. Heeft ze nou met een andere man? Ik zie haar richting de keuken lopen.

Een kwartier later zie ik haar met een jurk en een laag make up de keuken uit komen. What the actual fuck. Ik hoor geklop op de buitendeur.

Ik hoop dat mijn moeder me hier niet ziet zitten. Ze doet de deur open en zoent de man in de deuropening gelijk. Ze heeft dus echt met een andere man. Ze gaan verder zoenend de woonkamer in en vallen op de bank.

Toen ben ik maar naar mijn kamer gegaan want dat hoef ik niet te zien. Ik text Maud nog even.

       Maud💻🔊

Me:  gast wtf mijn moeder heeft een andere man ben ik achter gekomen.

Maud💻🔊: vertel me morgen maar het is nu 4am.

Me: oke joe

Ik bedenk me dat het 4am is en dat ik 7am moet opstaan. Pretty fucked up.

Ik stap in bed en val in slaap.

Forever young ft. shawn mendesNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ