Chapter 2

166 4 0
                                    

We zijn klaar met school en ik heb besloten samen met Maud te gaan freerunnen. "Hoelaat kom je naar mijn huis?" zegt Maud. "rond 10 uur vanavond?" ik kijk haar aan met een vragend gezicht. "ja is goed, ik zie je vananvond." ik geef haar een boks en fiets weg.

Als ik thuis kom zet ik mijn fiets in de garage. ik loop via de garagedeur naar binnen. Ik ren naar boven. ik gooi mijn Nederlands en mijn wiskunde. ik open Spotify en plug mijn oortjes in mijn telefoon. ik doe de playlist aan en start met huiswerk maken. na een kwartiertje zie ik in mijn ooghoek mijn deur open gaan en komt mijn moeder de kamer binnen. ik zucht en gooi mijn oortjes uit.

"oma komt vanavond eten" zegt ze. o god daar gaat mijn tijd om te freerun met maud. "en vanaf hoelaat?" vraag ik. ik zie dat ik een melding krijg van whatsapp, en het is van maud.

                                                                                     Maud♥

Maud: Heyy ik wauw even laten weten dat shawn ook mee gaat, zou je dat erg vinden?

Me: nee hoor♥ zie je vanavond.

Mijn moeder beantwoord de vraag. "vanaf half acht tot elf uur" "ja dat gaat dus mooi niet door he" zeg ik met een zucht "Hoezo niet?" "ik ga rond tien uur samen met maud freerunnen" zeg ik met een zucht. "ja dat is pech dat gaat dus niet door want het is wel leuk dat oma jou weer eens ziet, laatst wilde je ookal niet mee naar oma" "ja ja" zuchte ik opnieuw. Ik ga verder met mijn huiswerk.

7.20 pm (avond)

ik ga eens douchen, ik weet dat over tien minuten mijn oma hier is maar ik ga dus echt niet in dat gezeik zitten. zovan, hoe gaat het of hoe is het met school. of dat je weer leuk moet gaan doen. en zeggen hoe leuk je het vind dat oma er weer is, terwijl mijn vrienden buiten aan het freerunnen zijn. 

het is nu een kwartier later en ik hoor mijn moeder tegen mijn oma zeggen dat ze even gaat kijken waar ik ben. ik hoor mijn moeder naar boven en mijn kamerdeur opendoen. dus ik besluit ook maar mijn kamer in te gaan. "hoi mam" zeg ik. "oh, gelukkig ik dacht even dat je weg was gegaan." "nee tuurlijk niet, ik ga even kleding aan en mijn haar doen, ik zie je zo" ik zet een fake glimlach op mijn gezicht. mijn moeder loop de kamer uit en gaat terug naar oma. ik hoor mijn moeder nog zeggen dat ik er zo aan kom.

tuurlijk kom ik niet, mocht ze willen. ik bel Maud dat ik iets eerder ben en later wel vertel waarom. "doe je wel iets leuks aan voor Shawn" zegt ze met zo een zeikerig stemmetje. ik lach en hang op. ik trel een een sweatpants van adidas, witte adidas schoenen en als laatst een 'live your life as a badass' shirt in het wit [bovenaan chapter].

ik stop ik zet mijn playlist op Spotify aan en stop mijn oortjes in mijn oor en mijn telefoon in zak. ik hoor mijn moeder de trap op lopen. Shit, ik open het raam en stap op het dak van de bijkeuken. ik spring ervanaf  en ren snel naar de garage. fuck, als ik mijn fiets wil pakken moet ik heel de garagedeur weer openmaken. dus ik besluit iets. ik doe de voordeur open hopend dat mijn moeder niks doorheeft want mijn oma is toch zo doof als een muur ofzo. ik open de garagedeur en pak mijn fiets en ga samen met mijn fiets door het huis naar de voordeur. als ik achter me kijk zie ik mijn moeder de trap af rennen. ik ren met mijn fiets de deur uit ik spring op mijn fiets en fiets weg.

het is nu rond 7.50 pm [avond] en het is ongeveer een halfuur fietsen naar Maud op mijn tempo. onderweg belt mijn moeder nog een paar keer. ik veeg haar weg. ze belt nog een keer. ugh, dan neem ik maar op. als ik opneem begint ze gelijk te schreeuwen dat ik huisarrest heb enzo. ik hang open en blokkeer haar. later zal ik haar wel weer de-blokkeren maar ze is me nu gewoon aan het irriteren.

soms wauw ik dat net als Maud gewone ouders had, geen vader die in een psygiatische inrichting zit, en een moeder die je gewoon accepteerd om wie je bent en niet de hele tijd verteld hoe je je leven moet leven.

als ik aan kom bij maud zet ik mijn fiets in de tuin. ik zie dat je aan het eten is met haar ouders. ik bel aan en zie maud opstaan. "jemig je bent wel echt vroeg" "haha ja conflicten met mijn moeder" zucht ik. "je hebt trouwens wel echt je best gedaan voor shawn" zegt ze sarcastisch. ik lach "ja toch" ze laat me binnen en ze gaat weer verder met eten. "eet smakelijk zeg ik tegen Mauds broer, zusje en ouders. Mauds moeder lacht "dankje"

het is nu 9.10 pm [avond] maud is klaar met eten en we zijn nu thirtheen reasons why aan het kijken op Netflix. Als het iets later is horen we de deurbel gaan. "daar is 'your future boyfriend' of niet?" ik lach en zet thirtheen reasons why op pauze. "we zijn met zn allen dus we kunnen gaan toch?" vraag ik. "nee! we moeten nog eten meenemen" krijst ze terwijl ze de keuken in rent. "oke mama!" gil ik terug. "oh shut up" hoor ik uit de keuken. Shawn lacht "doe gewoon chips ofzo" zegt shawn. "ja duh, je denkt ik ga fucking wortels meenemen ofzo" zegt ze. "ja je weet nooit met jou" zegt Shawn lachend. "wat?" zeg ik half lachend. Shawn lacht naar me. Hij is zo mooi en schattig tegelijkertijd.

_

woo ik ben echt heel lang niet actief geweest. sorry daarvoor daarom heb ik een iets langere chapter gedaan nu. Hope you enjoyed it☺



Forever young ft. shawn mendesWhere stories live. Discover now