Chapter 6

126 4 15
                                    

Its not just me i know you feel it too, you know and i know. We lost the lot. Its like i love cut the line in two

Ik veeg mijn wekker weg. Ik stap uit bed en rek me uit. Ik kijk naar mijn gezicht in de spiegel. Ik zie er moe uit. Ik zucht, gelukkig is het vrijdag.

Ik hoor geklop op mijn deur. "Kom maar binnen" zeg ik. Ik zie Harm. "Goedemorgen, wat wil je voor eten mee naar school?" vraagt hij.

"Euh, een sandwich alsjeblieft, met slasaus" zeg ik en geef Harm een glimlach. Hij doet de deur weer dicht en loopt de trap af. Heel raar, mijn moeder zal dat nooit doen.

Ik loop naar de naar de badkamer. Ik was mijn gezicht. Ik loop weer naar mijn kamer en doe mijn boeken voor vandaag in mijn tas.

Ik trek het witte hempje en de donkerblauwe korte broek aan. Pas als Shawn me komt ophalen doe ik die andere outfit aan.

Ik borstel mijn haar en spuit deodorant op. Ik loop naar beneden. Ik loop naar de keuken en maak een broodje hagelslag om nu op te eten. Ik zie dat Harm hier ook is.

"Welke dag is het vandaag?" vraagt Harm. "Vrijdag" antwoord ik uit mijn hoofd. Hij lacht "Hoe weet je dat zo goed?" "een vriend heeft me gevraagd voor een date vanavond." antwoord ik blij. "En jullie waren gewoon vrienden?" "ja tot nu."

"En hoe heet die jongen?" vraagt Harm nieuwsgierig. "Hij heet Shawn, ik ken hem al vanaf mijn geboorte." zeg ik terug.

Ik pak een gekoelde fles water uit de koelkast en doe er folie omheen. Harm zet mijn trommel met de sandwich erbij. Ik glimlach.

Ik pak mijn eten en drinken en loop naar de woonkamer om het in mijn tas te stoppen. Ik hoor mijn moeder aankomen.

"Kun je vanmiddag nog even slagroom halen bij de Jumbo?" vraagt ze. "Nee" antwoord ik kort. Ik zie Harm verbaast kijken in mijn ooghoek. "Waarom niet?" vraagt Harm.

"Ik moet me klaarmaken voor Shawn." zeg ik. "Moet je zo een laag make up op je gezicht doen?" vraagt mijn moeder met een zucht. "Ik ben jou niet." ik lach om mijn eigen grap. "Soms" zegt mijn moeder. "Wat soms" val ik haar in de rede.

"Niks." ik kijk haar even aan maar haal dan toch mijn schouders op en loop weg. Ik trek mijn helemaal zwarte Nikes aan.

Ik pak mijn tas en loop de garage in. Ik open de garagedeur [ja ik heb het gwn opzocht😏] ik zet mijn fiets buiten.

En ik ik doe de garagedeur weer op slot. Ik krijg een appje van Maud.

                Maud💻🔊

Maud💻🔊: beter spreken we zaterdag af zodat je alles kan vertellen wat er vanavond gebeurd.

Me: haha oke. Zie je op school joe🙋

Maud💻🔊: bye.

Ik stap op de fiets en fiets naar school.

-

Ik kom aan op school. Ik kijk op mijn telefoon. De eerste bel gaat over 1 minuut. [Voor de mensen die niet op de middelbare school zitten. De 1e bel betekent dat je naar de les moet en de 2e bel betekent dat je in de les moet zijn.]

Ik stap van mijn fiets en zet hem in het fietsenhok. Ik loop de school binnen en loop gelijk naar lokaal Nederlands. Ik ga op de plek naast Maud zitten maar ze is er nog niet.

20 min later in de klas Nederlands.

De deur word opengesmeten en ik zie Maud staan. Ze loopt naar de plek naast me. "Heb ik iets gemist?" vraagt ze. "Nee" zeg ik droog. "Ik heb een andere vader" fluister ik.

"Wat?" ze kijkt alsof ze water ziet branden. Ik leg het hele verhaal uit. Ze knikt. "Maud en Luca, stil!" zegt meneer Suil. Ik knik.

Als de les voorbij is volgen er nog een paar lessen. De laatste les is Ckv [ culturele kunstzinnige vorming, is tekenen knutselen etc. ]

Ik ben bezig met het tekenen van een skelethoofd met bloemen en shit. "Ik pak even de watervaste kleurstiften." zegt Maud. "Ga je gang."

Ik ga meer met Maud om dan met Sophie en Sam. "Luca Lexia Everson kunt u even meekomen?" ik kijk op en zie mijn moeder met de directeur staan.

Ik pak mijn tas en loop naar hun toe. Ik merk dat de hele klas me aankijkt. Ik loop mee door de gangen. "Waarom moest ik meekomen?" vraag ik aan de directeur.

Hij zegt niks. Ik hoor rennende stappen achter me. Ik kijk om en zie Maud Samen Met Shawn naar me toe rennen. Ik kijk verbaasd.

"Moesten jullie ook meekomen?" "ja" antwoord Shawn. Ik denk na.

Na een tijdje denken terwijl we door de gangen lopen, schiet me iets te binnen. "Wacht eens." Shawn en Maud kijken op. "Wist je nog dat we op school gingen freerunnen?" vraag ik ze. "FUCK!" schreeuwt Maud. De directeur kijkt Maud verbaast aan.

We komen het kamertje van de directeur binnen en we moeten allemaal gaan zitten ook mijn moeder. En inderdaad het gaat over het freerunnen.

"Dus, we hebben de camerabeelden bekeken vanwege Lucas moeder." Zegt de directeur. Ik geef mijn moeder een boze blik.

"Jullie hebben een waarschuwing, willen jullie het niet weer doen?" zegt de directeur.

"Ja is goed." zegt Maud. Shawn knikt. "Ja best" zeg ik. We lopen naar ons kluisje want we zijn uit. "Joe" schreeuwt Maud door de gangen. "Joe" schreeuw ik terug.

"Ik zie je vanavond" zegt Shawn met een lach. Ik lach. "Tot vanavond".

Ik krijg een appje van Sophie.

                   Sophie🎉

Sophie🎉: heey ga je hem vanavond zoenen?😏

Me: wie weet😊

Sophie🎉: anders ga ik jullie achtervolgen, en geef ik Shawn een zetje zodat hij tegen je aanvalt😂😂

Me: OMG dat ga je toch niet echt doen he?😯

Sophie🎉: 😏😏

Sophie🎉: stiekem ga ik dat wel doen😂.

Me: shut up, DAT GA JE NIET ECHT DOEN, DAN GA IK HET BIJ JOU EN MARK OOK DOEN DAN😂😊

Sophie🎉: ik maakte maar een grapje😂🙋

Me: joe.

Ik open Spotify en fiets naar huis.

-
Jaa een cliffhanger,
Joe.

Forever young ft. shawn mendesWhere stories live. Discover now