Rich - 1.9 - strafwerk

397 21 0
                                    

- Ella

"Jullie gaan in groepjes, die mogen jullie zelf maken, een liedje zingen en het opvoeren op het podium in de aula voor de klas. Een duet is het mooist. Veel succes, het moet klaar zijn over 2 maanden dus snel aan de slag!".

Sann stoot me aan. "Zullen wij een duet doen?", vraagt ze. Is goed! welk liedje? "Can't remember tot forget you van Shakira en Rihanna?". Ik heb dus echt geen idee hoe dat liedje gaat. Als Sann het liedje laat horen herken ik het van MTV. Ik ga met het idee akkoord en we gaan taken verdelen. Ik ga songtekstverdelen en de geografie, zij doet de styling. Ik ben ben benieuwd wat ze ons aan gaat trekken, popsterren zijn al extreem en Sann's versie zou helemaal wel heel extreem zijn. Ze doet ook onze make-up en ontwerpt het podium. Ik doe behalve de songtekst ook een stukje piano.

Er word hard geklopt op de deur "binnen" roept mevrouw Naq, en Zang stapt de klas binnen.

- Zayn

"Zayn, De klas uit!", wat? stuurt hij mij er nu uit?. Ik doe niks meneer! zeg ik terug. "Dat is het probleem! Ik heb last van je. Ga in 1.46 maar 50x 'ik moet wat doen' schrijven. Ik heb ook last van u hoor meneer, zeg ik tegen hem maar voordat hij wat kan zeggen klap ik de deur al dicht. Ik loop naar lokaal 1.46 en open de deur. Mevrouw Naq van muziek, ik zie Sann ook in het lokaal zitten en Ella ook. Op een keer heb ik geen probleem meer met al dat strafwerk. Ik zie ze zingen, allebij niet slecht. "Zayn, waarom ben je hier?", vraagt mevrouw Naq. "Ik moest in van meneer Kops in dit lokaal 50 keer "ik moet wat doen"schrijven. "Oké, ga maar aan dat tafeltje zitten. Succes!". Naq wijst naar een tafeltje naast Sann en Ella. Met plezier loop ik na de tafel.

- Ella

Zayn komt richting Sann ik lopen. Ik spreek mezelf toe dat ik gewoon moet gaan. "Hey broer!", roept Sann naar Zayn. "Zusje" zegt Zayn droog naar Sann. "Wat doe je hier?" vraag ik nieuwschierig. "Strafwerk schrijven, meneer Kops was weer eens chagerijnig, ik lette eventjes niet op. en nu moet 50 keer 'ik moet iets doen' schrijven." Antwoord Zayn waarop Sann ingaat "wat een klootzak zeg"; Ik knik bevestigend. Daarna gaat Zayn achter een tafeltje zitten en begint met pennen. Sann en ik gaan verder met de opvoering. Ik begin met het tekenen van het podium en ik begin met de markeerstift tekst te arceren. Sann begint met niet zo vaag tegen een muur twerken oké?" Nu lachen we allemaal heel hard 

- Zayn

Naar her grapje van Sann moeten we allemaal lachen, het was zo droog. Snel begin ik te schrijven. Daarna gaat de bel en ik loop naar het volgende lokaal. Jason en Mitchell komen naar me toe. "Hoe was het?", goed hoor ik zat bij Naq. "Bij je zusje en die chick?", vraagt Jason. Ik bevestig zijn vraag en dan begint de les.

- Ella

De bel gaat en de les is afgelopen. Nog 3 lesuren en dan ben ik klaar. Ik heb afgesproken dat we na schooltijd Sann's kledingkast ga uitpluizen en zoeken naar "sexy, opvallend maar toch bescheiden" kleding, want dat is de dresscode voor ons optreden. Ik heb "maar toch bescheiden" bedacht, want anders werd het heel erg denk ik.

Rich [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu