KİTAP KOKAN KADINLAR - __SAS__

1.2K 57 37
                                    

Sıcaktan kavrulduğum bir İzmir gününden merhabalar canlar. Nasılsınız? Bu sefer lafı uzatmadan konuya giriyorum. Bugün ki Kitap Kokan Kadınımız sevgili __SAS__. Kendisi Esnaf İşi Aşk, En Güzel Patron, Nesil, Şirket Oyunları ve Kapak Modeli 🌙Texting 🌙 hikayelerinin yazarıdır. O zaman sizlere klima esintisi hissinde okumalar.

Medyadaki şarkı bizden Cem'e gelsin. :)

1)Öncelikle seni biraz tanıyalım. Sezen kimdir? Ne yapar? Ne eder? Ne yer? Ne içer?

Endüstri mühendisiyim. Şu an Berlin'de bir üniversitede araştırmacı olarak çalışıyorum. Ders veriyorum. Bunun haricinde yazarım, okurum, fırsat buldukça da seyahat ederim :')

2) Yazma serüvenin nasıl başladı?

Yazmaya lisede başladım. Ufak tefek bilim kurgu öyküleri yazıyordum. İçimden gelen bir şeydi. Kendiliğinden oldu. Dönem dönem ara verdim. Son birkaç yıldır tekrar yoğunlaştım.

3)Bir şarkı olsan, hangisi olurdun?

Hiç bilmiyorum ki!

4) Birisi seni bir şeyler yazarken görse, hakkında ne düşünür?

Bu dünyadan çoook uzaklarda olduğumu düşünür. Kopup gidiyorum ben :')

5) Yaptığın en büyük sakarlığı bize anlatır mısın?

Genel olarak çok sakar bir insanımdır! Bardak, tabak çok kırarım. Karda buzda kayar düşerim de. O yüzden bu da çok büyük sakarlıktı diyemiyorum.

6) Her şeyin üzerine geldiği, en huzursuz, mutsuz anlarında yaptığın ve sana motivasyon kazandıran, iç dünyana huzur getiren şey ne olur?

Yazmak.

7) Peki hikaye yazarken başına ilginç bir olay geldi mi?

Yazmak süreç olarak oldukça heyecansız bir süreçtir aslında. Kendini huzurlu hissettiğin bir yerde oturur yazarsın. O yüzden öyle ilginç bir olay gelmedi başıma.

8) Şuan da bir hikayenin başkahramanı olsaydın ve hayatını sen yazsaydın. Nasıl bir hayatın olsun isterdin?

Sanırım şu an sahip olduğum hayata benzer bir hayat yazardım. Ama uçuşa geçebiliyorsak, bir elf ormanındaki bir üniversitede araştırmacı olmak isterdim! :D

9) Bize çok az kişinin bildiği bir huyunu veya özelliğini bize söyler misin?

Siz bilmezsiniz ama çok üşengecimdir! Hatta yaratıcılığımı buna borçluyum bence :D.

10)Hayatında aldığın en doğru karar ne sence?

Endüstri mühendisi olmak.

11) Pekiii Cem mi? Oğuz mu? :)

CEM!
Yani Oğuz'u da çok seviyorum ama Cem çok kafa değil mi? :D

12) Defne uzun bir süre bir karmaşayla yaşadı. Senin de hayatının o kadar karıştığı bir dönem oldu mu?

Benim bu kadar kafa karışıklığı yaşadığım bir dönem olmadı. Kolay karar verebilen bir insanım genel olarak.
Defne'ye de haksızlık etmek istemem ama. Defne'nin kendini hemen bırakmaması için çok neden vardı. Güçlü bir iş kadını olması, duygusal manada da güçlü olduğu anlamına gelmiyordu. Güvenmeyi, kendini bırakmayı yeniden öğrenmesi gerekti.

13) Bazen Cem'e haksızlık yaptığını düşünüyor musun?

Hikayeyi okumayanlara biraz spoiler olmuş bu soru! Hikayeyi okumayanlar bu cümleden sonrasını okumasın lütfen! ;p

Bu bir hikaye en nihayetinde. Biri kazanacaktı. Kurgularımı baştan planlarım. Cem'in kaybedeceğini en başından beri biliyordum. Sahneyi o şekilde kurdum ama hesaplayamadığım Cem'in böyle bir karakter olacağıydı. Kendi kendini yazdı bir noktadan sonra. O malum 66-67. bölümleri yazdıktan sonra aylarca kendime gelemedim. Sanki tanıdığım birini kaybetmiş gibi hissettim, çok acayipti.

14) Sence Fatih'in bir anda patlamasının sebebi son görücü vakası mı? Yoksa o bardağı taşıran son damla mı oldu?

Son mevzu bardağı taşıran son damlaydı. Çok üst üste geldi her şey ve Fatih çok içinde tuttu meseleyi. Böyle bir patlama kaçınılmazdı.

15) Bir texting yazıyorsun ve kendi adıma ben okurken çok keyif alıyorum. Peki bu ikili nereden aklına geldi?

Ufak hikayesini, hikayenin başında biraz anlatıyorum aslında. Wattpad özgür bir alan. İnsanların fotoğraflarını kullanıyoruz ve üzerinden çevirmediğimiz geyik kalmıyor. Önce ben olsam ne hissederim diye düşündüm. Sonra biri çıkıp bana kızsa, ne hakla fotoğraflarımı kullanıyorsun diye sorsa ne yaparım diye düşündüm. Esnaf İşi Aşk'ta bir bölümde ufak bir texting diyaloğu vardı. Orada okurcanlarla konuştuk, texting yazsam eğlenceli olabilir diye. Ben de aklımda dönen bu konuyu, romantik bir iskelete oturttum :')

16) Her kadın güçlüdür ve aynı zamanda her kadının bir güçlü kadın tanımı vardır. Seninki ne?

Kafamda güçlü bir kadın resmi var ama bunu sanırım daha önce kelimelere hiç dökmedim.

Güçlü kadın kendi ayakları üzerinde durabilen kadındır. Var olmak için bir başkasının varlığına ve onayına ihtiyaç duymaz.

17) Cemre'nin kardeşlerinin de hikayelerini okuyacak mıyız? Yoksa yan karakter olarak mı kalacaklar?

Onların hikayelerini yazmayı düşünmüyorum. O hikayede kalacaklar. İlk kitaptan da çok istek var. Zuhal, Cenk için mesela. Bu kitaptan da Şenol başı çekiyor. Ama anlatmak istediğim çok fazla hikayem var. Yazdığım karakterlere ekstra bir kitap yazmak istemiyorum. Cem istisna oldu bu noktada.

18) Bize hayat motton olan bir söz söyler misin? Bir de şu muazzam okurlarına ufacık bir spoi versen çok güzel olurdu bence :).

Sanırım benim bir mottom yok! Ha ha!
Ama günü yaşamak önemli.
Arkama dönüp baktığımda öyle hissediyorum. Çoğunlukla gelecek için planlar yapmakla geçiyor zamanımız. Ya da bazı hatalara saplanıp kalıyoruz, geçmişi geçmişte bırakamıyoruz. Bu kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülük bence.
Bir hikaye anlatıcısı olarak spoilera çok aşırı karşıyım! :D Hikayelerin bir seyahat olduğuna inanıyorum ve o seyahate okur tek başına, herhangi bir yol gösteren olmadan çıkmalı ;')

Ama şunu söyleyerek noktalamak isterim: Daha anlatacak çok hikayem var. Henüz başlangıcı yaptık sevgili OkurCanlar ;') Siz okudukça ben yazacağım <3

Bu muazzam röportaj için yazarımız __SAS__ 'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi beni kırmadı isteğimi kabul etti. Umarım keyif almışsınızdır.

Bir sonraki faaliyetime kadar kendinize güzel bakın. Sıcaklara dikkat! 😂💜

KİTAP KOKAN KADINLARWhere stories live. Discover now