KİTAP KOKAN KADINLAR - SUMEYYEDEMİRKAN

1.2K 90 31
                                    

Merhabalar efenim. Aylar sonra ben geldim. Çok şükür daha ölmedim. Keyifler nasıl? Hayat nasıl gidiyor? Var mı sıkıntı? Anlatın çözelim. Tamam tamam sustum. Bugün ki Kitap Kokan Kadınımız  SumeyyeDemirkan Kendisi Mürekkebe Boyanan Sardunya, Çevrimiçi, Bir Sepet Baharat ve Veda Caddesi hikayelerinin yazarı. E çok uzatmadan En sevdiğiniz meyve tadında okumalar.

Medyaya bakmayı unutmayalım.

Gördüğünüz muazzam afişler için canımın içi mitolojikbiri 'ye çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bebeğim.

1) Öncelikle seni biraz tanıyalım. Sümeyye kimdir? Ne yapar? Ne eder? Ne yer? Ne içer?

Kendimi tanıtmak konusunda pek başarılı bir insan değilimdir ama kısaca bahsedeyim. Sümeyye ben. Birkaç gün sonra yirmi bir yaşına gireceğim, üniversite öğrencisiyim. Ankaralıyım ve burada yaşıyorum. Kimi zaman başkasının kimi zaman kendi dünyamın ana karakteriyim.

2) Edebi bir tür olsan. Hangisi olurdun?

Aslında bunda bir sınırlama yapmak zor çünkü ben her şekilde kalemimi kullanmayı seviyorum, ama bir tercih yapmam gerekirse dram ve psikoloji olurdu.

3) Yazma serüvenini nasıl başladı?

Ortaokuldayken okuldaki şiir yarışmalarına katılırdım, kalem ve kâğıda hep bir düşkünlüğüm vardı. Wattpad'de ise on yedi yaşımdayken başladım.

4) Bir şeyler yazarken birisi seni görse hakkında ne düşünür?

Gören oluyor ama en çok babama gülüyorum. Bilgisayar karşısında biraz belimi eğerek oturan bir insan olduğum için taklidimi yapıyor.

5) Her şeyin üzerine geldiği, en huzursuz, mutsuz anlarında yaptığın ve sana motivasyon kazandıran, iç dünyana huzur getiren şey ne olur? (Soruyu bana kazandıran hatuna selam olsun.)

Ben büyük bir Leonardo Dicaprio hayranıyım, onun videolarına ve filmlerine koşuyorum, çünkü gerçekten bana ayrı bir motivasyon kazandırıyor. Onun dışında eğer ki çok büyük bir buhran halindeysem dua ve ibadet ediyorum.

6) Yaptığın en büyük sakarlık nedir?

Ben oldukça sakar bir insanım yani haddinden fazla da denebilir. Birçok anım var ama aklıma gelen en büyüğünü anlatayım; Annem tereyağ yapar benim, bir gün kocaman bir tereyağına eliyle şekil verdikten sonra onu tabağa koydu ve bana uzattı, sonra ben de onu mutfak tezgâhının üzerine emaneten bıraktım. Arkamı döndüğümde onun orada olduğunu unuttuğum için kocaman tereyağ pat diye halıya düştü ve mahvoldu, az çok tereyağının karizmasını düzeltmeye çalıştım ama... Hatırlamak istemediğim bir andı cidden ve annem hâlâ bilmez bunu. Anlatmaya da niyetim yok, aman. :')

7) Hikaye yazarken başına ilginç bir olay geldi mi?

Masaüstü bilgisayarım varken sıkça elektrik giderdi ve yazdıklarımın yarısı silinirdi, bunu defalarca kez yaşadım. Pek ilginç değil ama.

8) Uzaylılar gerçekse eğer. Sence nasıl varlıklar?

Uzaylı olduğunu sanmıyorum.

9) Bize çok az kişinin bildiği bir huyunu ya da özelliğini söyler misin?

Çok duygusal biriyim, her şeye ağlayabilirim. Bir filmi defalarca kez bıkmadan usanmadan izlerim, bu bir veyahut iki kezle sınırlanmıyor elbette, daha yüksek sayılardan bahsediyorum yani bir şeyden kolayca sıkılmam. Onun dışında burada insanlara yansıtmam ama çok çabuk sinirlenen bir yapım var.

10) Akif Selim ne zaman açılacak? Gerçi ufak ufak ışıklanma var ama ben böyle ışıl ışıl parladığı günleri görmek istiyorum sanırım.

Yavaş yavaş ilerliyoruz, oldubittiye getirmek istemiyorum onları.

11) Bu Kadir oğlanın hali ne olacak? Üzülüyorum yahu yavruma.

Kadir umarım bir gün kalbinin karşılığını alır.

12) Sevde resmen iç sesim gibi. Bazen sende söylemek istediklerini ona söyletiyor musun?

Bazen diyelim ama Sevde daha dinamik bir karakter.

13) Mislina aşkı için hayatını değiştiren birisi ama buna rağmen çok çekingen ve sabırlı. Sen onun yerinde olsan bu kadar sabırlı olabilir misin? Yoksa bir yerde patlak verir misin?

Âşkı hiç tatmadığım için insana neler yaptırır bilmiyorum ama bir Mislina olamam ben, kimse de kolay kolay olamaz bence.

14)Veda Caddesi'nin bir bölümü 'Aşk;şifası olmayan bir zehirdir.' diye başlıyor. Sence de öyle mi?

Bu çok ucu açık bir cümle, çünkü kişiden kişiye değişir. Âşk eğer ki yara veriyorsa iki insana çürütür, ama yarayı iyileştiriyorsa o zehri panzehire çevirmeyi de bilir. Tamamen insanların birbirine olan sadakatinden kaynaklı.

15) Akif Selim'in bizlere önereceği bir kitap, bir film ya da şarkı var mıdır ki?

Ahmet Hamdi Tanpınar'dan, Saatleri Ayarlama Enstitüsü. Film, Piyanist ve şarkı olarak To Blossom Blue.

16) Her kadın özeldir ve güçlüdür ama herkesin "güçlü kadın" tanımı başkadır. Senin "güçlü kadın"  tanımın nedir?

Güçlü kadın kendine güvenen ve saygısı olandır.

17) Burası 'Merve' yi nasıl bilirsiniz? ' köşesi ama ben senden hayat mottonu bizimle paylaşmanı isteyeceğim.

Benim hayat mottom yok ama planlı biriyimdir, her sabah erkenden uyanır ve günümün kabataslak planını yapar ona göre yaşarım.

18) Akif' i bir gün Mislina'nın arkadaş grubu ile aynı masada görür müyüz?

Göremeyiz diyemem, spoiler vermemeye çalışırken ben.

19) Gül gülmeyi ne zaman bırakacak. Artık sussun ne olur?

Gül: Ahahahaha

Bu güzel cevaplar için sevgili SumeyyeDemirkan 'a çok teşekkür ederim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu güzel cevaplar için sevgili SumeyyeDemirkan 'a çok teşekkür ederim. Beni kırmayıp röportaj isteğimi kabul etti. Kendinize güzel bakın canlarım. :)

Bendeniz' in ufak bir ricası var sizden. Öneri, istek veya şikayetlerinizi buraya bırakırsanız mutlu olurum.

KİTAP KOKAN KADINLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin