34.

518 30 1
                                    

Matkustan maanalaisella kotiin työvuoroni loputtua. Kello on vähän yli kuusi, joten pahin ruuhka-aika on jo ohi. Matka kotiin käy lähikaupan kautta, sillä kaapit alkavat uhkaavasti tyhjentyä. Nappaan mukaan salaattiaineksia, muutaman rasian tuoreita marjoja, neljä suhteellisen kypsää banaania ja hummusta – tällä kertaa testiin pääsee paprikahummus. Toivon todella sen olevan hyvää. Reippailen portaat ylös kahdeksanteen kerrokseen ja pääsen vihdoin kotiin. Puran kauppakassin ja alan heti valmistaa ruokaa itselleni. Nälkä alkaa jo olla suuri. Päätän tehdä hyvän salaatin, johon pilkon kurkkua, tomattia, keltaista paprikaa ja salaatinlehtiä. Lisään joukkoon myös puolikkaan avocadon ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Päällä hetiän vielä juuri ostamaani hummusta ja kikherneitä.

Istahdan sängylleni syömään ja katselen vähitellen laskevaa aurinkoa. Nautin hyvästä illallisesta ja ihailen kuinka taivas maalaa itsensä punertavien värien loistoksi. Syötyäni salaatin, vien astiat astianpesukoneeseen. Peseydyn nopeasti ja vaihdan päälleni suuren t-paidan. Laitan rauhallisen Spotify-listan soimaan ja katselen kaunista taivasta vielä hetken suuresta ikkunastani. Nukahdan syvään uneen musiikin soidessa. Tänä yönä näe painajaisia.

Herätyskello saa minut ylös kahdeksalta. Aloitan päiväni kevyellä joogalla ja venyttelyllä. Se avaa ja herättelee kehoani sekä mieltäni mukavasti. Lähden kohti uutta päivää virkeänä. Napsin aamupalaksi mansikoita ja vadelmia ja juon ison lasillisen mehua. Minulla ei ole kova nälkä, joten tällainen pieni freesi aamiainen on juuri sopiva tähän hetkeen. Kurkistan ulos ja totean, että pilvisen sään vuoksi kannattaa ehkä pukea päälle pitkää hihaa sekä lahjetta. Tarkistan kännykästäni vielä lämpötilan. Se näyttää +18, mutta pilvisyys ja tuulisuus saavat lämpötilan tuntumaan muutamaa astetta viileämmältä. Päivän asuksi valitsen mustat suorat farkut ja vaalean pooloneuleen.

Päätän lähteä istumaan Starbucksiin. Luottokangaskassiini laitan mukaan kännykän, avainten ja lompakon lisäksi tänään kyniä ja vihon. Ensimmäistä kertaa tänne tultuani aion päästää luovuuteni vapaaksi. Taide on yksi niistä asioista, joiden perässä tänne tulin. Toki suuressa roolissa oli myös aivan uusi elämä. Tavoitteena pako menneisyydestä. Unelmana saavuttaa upeat mahdollisuudet, joita tulevaisuudella on annettavana. Kun mietin tätä lyhyttä aikaa, jonka olen vasta täällä asunut, voin todeta olevani ylpeä itsestäni. Ja se on minulta paljon sanottu. Tiedä olevani oikealla tiellä. Vihdoinkin alan uskoa itseeni ja onnellisuuteen.

Kun sain kirjeen, jossa kerrottiin, että minut on hyväksytty University of the Arts Londoniin, elämäni muuttui totaalisesti. Se oli suuri ja aivan älyttömän positiivinen känne. Tuijotin paperia monta minuuttia ihan hiljaa, liikahtamatta. Hitaasti kyyneleet kerääntyivät silmiini ja alkoivat sitten valua poskiani pitkin. Ensimmäistä kertaa elämässäni itkin onnesta. Se muutti elämäni. En voi sanoin kuvailla, miten kiitollinen olen tästä.

Kaunis kaaokseniWhere stories live. Discover now