18.Cuțu

1.7K 98 3
                                    

Mașină se oprește în fața casei, aleea lungă fiind ultimul pas până la mama. Picăturile de ploaie care se scurg pe geam, făcând ziua mult mai dramatică.
Deschid ușa și pășesc prin bălțile formate că atunci când eram copil. Hale mă urmează îndeaproape. Mă aplec pentru a lua cheia de sub piatra de lângă ușă și descui. Canapeaua veche e acoperită cu un cearșaf, iar pe masuța de cafea zace o poza cu mine, pătată de ceara lumânărilor așezate lângă ea.
-Dean, ți-am pregătit masa, e în bucătărie.
Mama s-a împăcat cu tata, ceea ce e bine, mă poate uita.
Bocancii mei uzi, scartaie la contactul cu podeaua veche. Ma opresc în fața ușii camerei ei, așteptând să mă zareasca. Capul ei se întoarce, lasandu-mi expuși niște ochi roșii, umflați și un zâmbet care s-a șterg imediat cum am pășit spre ea.
-Cum e posibil? Ți-au găsit cadavrul, ți-am vizitat mormântul, pe al tău și pe al lui Nate, spune în timp ce izbucnește în plâns.
Alerg spre ea, strângâd-o la piept si simțind cum lacrimile ei îmi străpung tricoul.
-Sunt aici,mama.
Cuvintele mele o fac să plângă și mai tare. Ii ridic capul, cuprinzandu-i bărbia cu ambele mâini, încât să mă privească fix în ochi. Parul îi este răvășit si întins pe toată fața. Îl dau de o parte și de alta, lasandu-i un pupic pe frunte.
-Sunt aici, vie, lângă tine, cât se poate de reală.
Plânsul i se domolește, iar tușitul din hol, mă face să chicotesc și să rosesc, iar pe mama sa se încrunte.
-Hale, intra, îl anunț, în timp ce ma ridic de pe pat, încât să îl pot introduce cumsecade.
Mama ma priveste, făcând o grimasa cand îi zărește tatuajele, privirea ei oprindu-se fix pe mâinile noastre, care se strâng blând.
-Mama, el e Hale, iubitul meu.
-Imi pare bine, spune cu zâmbetul pe buze, dar conversația ne este oprită de zgomotul usii care se închide.
Un miros insuportabil de verbina invadează întreaga casa, facandu-ne pe mine si pe Hale sa ne privim cu subinteles.
În fața usii apare Dean, cu părul răvășit, fața acoperită de noroi și hainele rupte. Am putut zari si cateva zgarieturi sangerande, care m-au făcut să înghit în sec.
-Blaze, ce faci aici?
Vocea lui e nedumerita, iar muscatura pe care a aplicat-o maxilarului imi da încredere. Îi e frică de noi, o simt, dar la aspectul pe care îl are nu cred ca se datorează meseriei de electrian.
S-a schimbat mult de cand l-am vazut ultima data. Mama a inceput sa iasă cu el pe când aveam eu șaisprezece ani, Dean fiind doar cu patru ani mai mare ca mine, ceea ce m-a făcut să îl cred atractiv la mintea de pustoaica pe care o aveam, dandu-ma de cateva ori la el, dati de care mama nu a aflat nici acum, dar nu avea ce sa ma contrazică, adică, era în forma, accentul lui rusesc si engleza lui pocită m-au făcut să salivez după el, dar acum s-a schimbat, iar furia care o afișează în ochi îl face să pară cu mult mai bătrân decât e.
-Hei, Dean, ce mai faci?
Vocea mea e putin ironică din cauza accentului rusesc pe care l-am abordat. In cei patru ani pe care si i-a petrecut cu noi am avut timp să învăț rusă, așa că am căpătat si accent.
Buzele lui stau întredeschise, iar cută pe care o are între sprâncene ma fac sa cred ca ma analizează din cap până în picioare, de la primul tatuaj la ultimul.
- O să stai asa, acolo, si nu o sa spui nimic ca ma revezi?
- Scuze, dar sunt confuz, spune, iar privirea sa se muta pe Hale, care îl privește superior.
Hale face o grimasa destul de evidenta, după care ma priveste ca si cum încearcă să îmi zică ceva.

-E varcolac.

Mă încrunt și eu, apoi îl analizez, comparând rănile pe care le are, cu o asa zisa transformare. Refuz sa imi mai stric neuroni cu intrebarea asta, ieșind din camera, trecând exact pe lângă el și pot baga mana in foc ca mi-a puf mana pe fund, subtil.
Pășesc apăsat spre camera cu Hale în urma mea.
-Nu stiu ce urmărește tipul asta, dar am de gand sa ii fac jocul, pentru că tare as vrea sa vad reacția mamei cand află ca tati s-a dat la fiica ei, spun imediat ce am intrat in camera.
Hale imi pune mana la gura si imi face semn către urechile lui.
- Dupa ce am iesit din camera a plecat, i-am putut auzi motorul dubitei.
- Trebuie să ai grija. Nu stii ce poti face, iar momentan puterile iti sunt limitate la viteza, auz si forța, pe care nu stii ca o folosesti coerent. Unde e Egypt?
- A rămas în San Diego cu sabatul, plus ca daca ar fi venit aici cum crezi ca ar fi reactionat mama cu două Blaze?
Intrebarea mea suna mult mai retorică pe cât as fi vrut, iar oftatul lui Hale imi spune ca el chiar ia în serios toată treaba asta cu varcolacul-tatic-indragostit.
-Hale, sunt bine atata timp cat esti cu mine, relaxeaza-te putin, spun si îl strâng în brațe, el lasandu-mi un sărut pe creștet. Mă duc să fac un dus, apoi cobor jos.

Intru in dus, potrivind apa, simțind cum apa fierbinte mi se scurge pe pielea rece, făcând ca mii de imagini sa mi se deruleze prin minte. Visul pe care l-am avut acum cateva zile m-a pus pe gânduri, pe lângă asta e si faptul am gasit locul unde a avut loc viziunea.
Usa de la baie se aude, iar eu ma ridic, infasurandu-ma rapid cu un prosop. Arunc o privire în camera, dar nu vad pe nimeni, ci doar un prosop mic si ud care miroase a usturoi. Pe bune?! O fi el varcolac, dar chiar nu stie nici lucruri de baza.
Mă schimb si cobor în bucătărie pentru o gustare, dar scartaitul ciudat al unei trepte ma face sa numar până ajung Jos. Nu pot vedea ce e acolo cand stiu ca un varcolac, nebun, plin cu verbina ma priveste de sus.
Imi pun un pahar cu lapte si pot simti răsuflarea fierbinte a lui Dean în spatele meu.
- Sa stii ca nu am un băț la mine cu care te poti juca, îl iau peste picior cand am simtit cum se mâinile lui se plimba libere pe corpul meu.
Il plesnesc, facandu-l sa iti muște maxilarul. Se întoarce, lăsând la vedere o pereche de ochi aurii si niste colți ascuțiti.
-Asculta, cuțu, nu mă sperie ochișorii tai si colții. Sunt mai puternica, mai rapidă, iar perioada fara luna plina nu te ajuta, așa că pleacă din casa noastra.
- As pleca, dar nu vrei ca mami sa afle de micile tale tentative de a flirta cu mine. Nu ar fi prea fericită.
-Iar tu nu ai fi fericit daca ti-ai pierde capul, de aude vocea lui Hale din tocul ușii.
Maraitul înfundat al lui Dean ma face sa ranjesc victorioasă, el plecând pe usa din spate, urletul cainelui vecinei dandu-mi de inteles ca a plecat.

Povestea unui demonDove le storie prendono vita. Scoprilo ora