24.Purgatoriu

1.2K 67 12
                                    

  Hale 

     Simt cum întunericul mă înghite și mă îneacă în abisul infinit. Inima îmi răsună în timpane, respirația îmi e neregulată. Deschid încet ochii, zărind doar  pereți putrezi și murdari și în fața mea e o ușă scorojită, din lemn umed și  o clanță ruginită. Cu pași mărunți mă apropii de ea, cu mâna întinsă pentru a apăsa pe clanta. Când degetele ating metalul dur și rece, imagini  cu mine și Blaze mi se deruleaza printre amintiri, iar apoi ceața. Simt durerea de cap care pune stapanire pe mine,iar numele fetei îmi scapa printre buze ca un strigat. 

    Acea voca caldă, atat de cunoscută mie, mă face să îmi strâng ochii și să mă întorc lăsând uitării ușa ce se află în spatele meu. Peretele din sapte se darama sub ochii mei astfel să o pot zari pe  ea, ținând de maini o femeie atat de asemanatorea ei. Blaze aproape că mă fixeaza cu privirea, iar femeia se prăbușește la picioarele ei, apoi o flacara pur și smplu o înghite, dispărând sub privirea mea. 

   Mai privesc odata ușa cu o mica reținere și reusesc să rup imagniea cu ea de pe retină, indreptandu-ma spre locul unde era Blaze acum cateva minute.

    Iarba arsă și crengile putrezi imi trozensc sub pasii mei apasati.  O siluata cocosata din spatele unui copac  imi distrage atentia. Ating umarul persoanei, iar fața atat de cunoscuta imi provoaca o grimasa de toata frumusetea. Ika. 

-Ce cauti aici,o intreb printre  dinti, iar ea se incrunta.

-Cine esti, dumitale? 

-Hale, Hale Jonnas. Ai incercat sa imi ucizi iubita, Blaze.

-Te contrazic, tanarule. Eu sunt aici de ani de zile din cauza lui Lucifer. Inainte de initierea unei tinere in sabat am preluat puterea ei pentru a-i reda viata,iar el m-a pacalit si mi-a luat trupul si m-a inchis intre lumi,unde esti si tu.

    Privesc in jur analizand mai cu atentie. Totul e mort aici si este asemanator cu luminisul de langa cabana de la marginea San Diegoului. Tipete se aud din interiorul casei, iar eu si Ika suntem singurii aici. 

   Cerul parca prevesteste o furtuna, iar lumini il strabat din cand in cand, dar nici urma de vant sau picaturi de ploaie. Privirea imi pica pe Ika, care face acelasi lucru ca si mine.

-Suntem aici pentru ca pe aici a reusit Luci sa redeschida portile Intunericului si sa traga pe toti care l-au folosit vreodata. 

-Dar eu de ce sunt aici? 

-Ai murit, iar asta e un fel de lume a celor supranaturali, un purgatoriu.

     Multe dintre pacatele facute imi strabat gandurile, iar ideea ca as putea sa le retraiesc ma sperie.

-Hale? 

   Ma intorc catre sursa vocii care imi pronunta numele atat de nesigur. Parul alb ii atarna pana la jumatatea spatelui, ochii ei ma strapung oarecum inlacrimati,iar mainile ii tremura pe langa corp. Ma opresc la incheietura si obesrv tatuajul difert fata de cel la care ma asteptam, iar o mica parte din mine se rupe. 

-Egypt? 

   Nu apuc sa realizez ce tocmai am scos pe gura ca bratele ei firave ma inconjoara,iar eu o stang puternic. 

-Ne lipsesti, vampir prostut. 

-Nu trebuie sa fii aici, trebuie sa pleci de aici, spun panicat, incercand sa ma conving ca nu e real.

-Nu e moarta. E aici pentru ca e una din viitoarele Capetenii. A venit pentru mine.

  Egypt o priveste pe Ika in acelasi fel in care am privit-o si eu: cu ura, dispret si dezgust. 

-Asculta! Nu stiu ce a facut Lucifer cat a fost acolo cu voi, dar e clar ca vreau sa ma razbun pe el pentru ce mi-a facut, la fel de tare cum vreti si voi, asa ca iti voi spune solutia, dar nu va fi usor. In primul rand, vei avea nevoie de el, spune si arata spre mine. E destul de batran si puternic incat sa poata folosi pumnalul. Pumnalul la care ma refer se poate obține doar daca rezolvați ghicitoarea aflată în posesia unei vrajitoare din sabat, mai exact e o ghicitoare care  care va arata locul in care il gasiti. Aveti grija, Lucifer e oriunde vrea sa fie, iar tu esti singura ca ii poate luat locul sau care poate stii cine e. Daca a iesit folosind corpul  meu pentru a iesi de aici,  nu inseamna ca nu poate aparea si in alte forme.

   Egypt aproba, parca notand in gand ce are de facut. Da sa plece, dar o prind de ingheietura, privind-o in ochi adanc.

-Iti duce dorul, Hale! Plecarea ta a schimat-o, spune cald, examinandu-mi fiecare coltisor al fetei.

-Grabeste-te, Egypt! Timpul trece.

-Doar spunei ca voi fi bine si ca o iubesc, spun, inainte ca ea sa dispara pur si simplu. 

    Un fior imi străbate  șira spinării, iar cand mă întorc și Ika e dispărută.Probabil, în asta constă purgatoriul ăsta, ca fiecare spirit să isi savarseasac pacatele singur.

    Ma asez pe o buturuga de marginea unei prapastii, privind in gol. O bătaie de aripi se aude in spatele meu. Ma întorc, privind pantofii de lac care presează iarba sub talpa lor.

-Mereu ai fost fanul intrărilor dramatice, Niklaus, spun ridicandu-mi privirea spre chipul fratelui meu.
-Frate, se apleacă asupra mea si ma strange  in îmbrățișarea lui tipică.

   Nik a fost vrăjitor, dar s-a sinucis împreună cu ai mei când mama a incercat sa ma ucidă și teamă a cuprins-o, crezând că voi ucide. El nu a fost niciodată de acord cu acțiunile mamei, iar relația dintre noi a rămas neschimbată. Nu a fost o persoană malefică, din cauza asta nu imi explic ce cauta aici.

- Cum ai ajuns in locul asta, Nik? Si cum ai căpătat palatele astea cu pene, intreb arătând spre aripile lui de porumbel al păcii.

-Cand m-am sinucis, am avut de trecut un test pentru a trece în una din lumi. Eu nu am făcut rău nimanui vreodata, dar din cauza sinuciderii am ajuns vameș aici; ii repartizez pe cei care ajung in Purgatoriu in functie de păcate si sfârșitul pe care l-au avut, asa ca am nevoie de îmbunătățiri.

 


Povestea unui demonWhere stories live. Discover now