2.19

398 10 2
                                    

We komen bij het adres aan. De voortuin is gevuld met aangeschoten zwetende tieners. Ik wurg me door de menigte, sla grijpende handen weg en loop het huis binnen. Isaac maakt oogcontact, en ik kan het niet vermijden. Hij komt naar mij toe, geeft een knuffel en start een gesprek. Mijn focus ligt niet bij het gesprek, mijn focus ligt bij mijn hoofd, mijn bomvolle hoofd met gedachten. 

Zonder er bij na te denken kap ik het gesprek af en ga ik opzoek naar de alcohol. Isaac's ogen volgen mij achterna, verward. Aria haakt haar arm door de mijne. 

"Alcohol?" zeg ik jammerend. 

"Alcohol" zegt Aria. Ze sleurt me mee naar de bar. 

De shotjes worden achterover gegooid. Het brandende gevoel in mijn keel neemt over. 


Twaalf uur, het is twaalf uur. Waar is Chaleb? Mijn ogen gaan het hele huis rond. Isaac blijft maar praten. Mijn blik blijft hangen bij een jongen, een bekende jongen, Jacob. Hij kijkt vreemd, alsof hij van de wereld is. Ik rond het gesprek met Isaac langzaam af. En wring mij door de massa heen om bij Jacob te komen. Starend naar de menigte staat hij met een biertje in zijn hand tegen de muur aangeleund. 

"Heb je het naar je zin?" vraag ik. 

Jacob haalt zijn schouders op. "Niet echt" 

Vragend kijk ik hem aan. 

"Ben niet zo van de feestjes, James en Liam hebben mij hier naartoe genomen, onder dwang" zegt hij lachend. Ik knik begrijpend. 

"Ik ben er ook niet van, elk feest had wel iets tegenstrijdigs te bieden" 

Armen worden om mij heen geslagen. 

"I made it" fluistert Chaleb in mijn oor. Ik draai mij om en druk een kus op zijn lippen. 

"Ik ga de rest even begroeten" zegt Chaleb. Ik knik. Jacob kijkt mij aan, verveeld. 

"Oke, je moet wel iets aan je houding gaan doen" zeg ik streng. Ik pak Jacob's hand vast en trek hem mee naar de dansvloer. 

Jacob staat ongemakkelijk om zich heen te kijken. Ik laat hem focussen op mijn gezicht. "Volg het ritme, en laat je gaan" fluister ik. Zijn passen worden losser. Hij volgt mijn bewegingen, en even later neemt de muziek onze lichamen over. De genietende blik in Jacob's ogen zorgen voor geruststelling. Ik tik Aria aan bij de bar, die haar ogen niet van Jacob kunnen afhouden. 

"Neem je het even over?" vraag ik. Aria knikt voorzichtig en verlegen. 

Chaleb grijpt mijn heupen vast. "Het doet je goed of niet?" zeg ik. Hij zwijgt en drukt mij steviger tegen hem aan. Ik sla mijn armen om zijn hals. Zijn lippen worden op de mijne gedrukt. 

-

Waggelend lopen we het huis uit. Aria zit op de rug van Jacob. Ik ship het. Chaleb loopt hikkend een verhaal te vertellen. De drank is aangeslagen, en erg ook. We komen bij de auto aan en realiseren pas op dat moment dat er nog gereden moet worden en niemand eigenlijk van ons in staat is om te rijden door de vele drankjes die iedereen heeft gehad. Alissa komt het huis uitgerend. "Vergeet mij niet sukkels, ik ben de BOB vandaag". Ik zucht opgelucht. Alissa opent alle deuren. Moeilijk krijgen we iedereen in de auto gepropt. 

"Waar was je eigenlijk vanavond?" vraag ik aan Alissa. 

"Ik heb veel gepraat" zegt ze. 

"Informatief" zeg ik lachend.

"Met een jongen?" plaag ik. Alissa's wangen kleuren licht rood, ze knikt zachtjes. 

"Wat is zijn naam?" 

"James" 

Ik draai mij om naar Alissa. "James van, de nieuwe spion James" 

Alissa knikt en glimlacht lichtjes. Alissa vertelt verder over de avond.


"Jacob waar moet ik je afzetten?" vraagt Alissa. Geen reactie. Ik kijk achterom en zie dat Aria en Jacob samen in slaap zijn gevallen. 

"Rijdt maar naar ons toe" zeg ik. 


We komen bij het huis aan. Chaleb tilt Jacob en Aria uit de auto. Ze worden langzaam wakker. 

"We zijn thuis slaapkoppen" zeg ik. Ze kijken verlegen vooruit en lopen waggelend het huis binnen als Chaleb de deur opent. 

"Wil je hier slapen?" vraag ik aan Alissa. Ze knikt en we lopen samen naar mijn kamer. 

Nadat we ons hebben omgekleed en onszelf in het bed hebben gewerkt doe ik de lampen uit. 

"Welterusten" zeg ik en mijn ogen vallen dicht. 

~~~

Met een bonkend gevoel in mijn hoofd word ik wakker. De gordijnen zijn niet dicht dus het felle licht schijnt in mijn ogen. Verblindend stap ik uit het bed. Ik verlies mijn evenwicht en val op de grond. Kruipend naar de gordijnen, hoor ik Alissa mij uitlachen. 

"Was je nu al die tijd wakker?" zeg ik quasi boos. 

De lach van Alissa wordt luider en ze knikt. Ik trek de gordijnen dicht en loop de badkamer in. Ik gooi water in mijn gezicht. Katers, ik haat ze. 

De deur naast me wordt open getrokken en Aria komt waggelend de badkamer ingelopen. 

"Water. Ik heb water nodig"

Ik begin te lachen en laat Aria bij de kraan. 

Hoe willen we ons ooit zo gaan vertonen bij de school. 


Brak komen we aan bij de spionnenschool en begroeten we Charles. We delen de groepen in en starten de trainingssessie. Ondanks de duizeligheid en koppijn weet ik nog alle messen goed te gooien. 

We worden bijeengeroepen door Charles. 

"Jongens slecht nieuws, Jacob is er achter gekomen dat de baas van de Blackspies iets groots is aan het opzetten, we moeten een manier vinden om snel te kunnen handelen. Deze week gaan we volop trainen en een plan verzinnen. Volgende week start de missie en de week daarna moet hij voltooid worden. We weten niet wat hij van plan is, maar ik weet wel dat we het zo snel als mogelijk tegen moeten gaan". 

~~~

Arghh het spijt mij zo dat ik niet veel heb geüpload! Ik heb het ontzettend druk gehad met school en thuis. Het is voor mij bijna vakantie, dus dan kan ik rustig de tijd nemen om regelmatig te uploaden. De laatste twee hoofdstukken vind ik zelf een beetje afgeraffeld. Ze worden beter, ik beloof het. Deze zomer komt er waarschijnlijk ook een nieuw boek van mij online, ik zal jullie dan een update geven! 

Nogmaals, sorry dat ik niet veel heb geüpload de laatste tijd. Love you guys <3 

x A 

Het InternaatWhere stories live. Discover now