6.

2K 73 3
                                    

Ik word rond 10 uur wakker door mijn wekker die ik had gezet omdat ik om half 12 met Evan heb afgesproken in het park. Ik neem een snelle douche en kleed mij om. Ik breng mijn make-up aan en vervolgens loop ik naar beneden voor een ontbijtje. Mijn haar heb ik even in een vlugge knot gedaan. Ik laat het eerst wel opdrogen. Mijn ontbijtje bestaat weer uit yoghurt met granola en een appel + een lekker kopje thee.

Nadat ik mijn ontbijtje heb gegeten loop ik weer even snel naar mijn kamer en doe mijn haar. Als ik weg wil lopen kom ik Nikki nog even tegen. 'Wat ga je doen?' vraagt ze. 'Naar het park, ik heb afgesproken met Evan' zeg ik. 'Evan?' vraagt ze. ik knik 'de jongen achter de kassa bij Urban Outfitters youknow' zeg ik. 'OHJAAA, have fun' zegt Nikki. 'Thanks' en ik loop de deur uit. Ik loop richting het park maar ondertussen kom ik Chris tegen. 'Heey TAYTAY, waar ga jij heen?' 'Naaar het park, maar ik moet snel zijn anders kom ik te laat. Ik heb een afspraakje. Ik zie je nog wel. BYE CHRISJE' zeg ik snel. Hij knikt en ik loop in snel tempo naar het park.

De klok slaat slag half 12 als ik net ben aangekomen bij het park. Fieeuw, optijd. 'Heey' zegt een jongensstem achter mij. 'Heey Evan' zeg ik. 'Ik heb een doek meegenomen en een paar broodjes' zegt hij. 'Lekker, zullen we bij het water zitten?' hij knikt en samen lopen we naar het water. We praten over vanalles en nogwat totdat Cara mij belt.

'Heey Taytay, ik heb een vraagje, er is vanavond een feest op ons internaat. Je wordt verplicht om te komen. Maar ik wil graag een nieuw jurkje halen. Ga je mee de stad in?' vraagt ze.

'Is goed, ik zit nu nog met Evan in het park, hoe laat wil je gaan?' vraag ik. 'Het is nu half 2, zullen we om half 3 afspreken?' vraagt ze en ik stem er mee in.

'Wie was dat?' vraagt Evan. 'Cara, ze vroeg of ik mee ging winkelen vanmiddag, we hebben namelijk een feest op het internaat' antwoord ik. Hij knikt. 'Okay, ik moet zo gaan. Ik moet nog wat dingen doen voor school' zegt Evan. ik knik. Na zo'n halfuurtje is Evan weer gegaan. Hij heeft mij met zijn fiets afgezet bij het internaat.

Ik loop het internaat op en ga richting ons huisje. Maar dan, kom je natuurlijk weer Jake tegen. Hij botst tegen mij op omdat hij niet oplette. 'Kijk uit kreng' zegt hij. 'Ooh, eerst schoonheid en nu kreng. Je vooroordelen veranderen wel heel snel. Maar volgens mij was jij degene die moest opletten' zeg ik fel terug. 'Zet zo'n toon niet tegen mij op' zegt hij fel terug. Ik rol met mijn ogen en loop gewoon door. Gelukkig gebeurt er verder niets meer. Het is 10 voor 3 als ik bij ons huisje aankom. Ik ren snel naar boven en pak mijn portemonnee. Voor het geval dat ik misschien ook nog iets leuks zie. Ik ren weer naar beneden en storm de woonkamer binnen. 'Ready?' vraag ik. Ze knikken.

--

We komen om half 6 weer terug van de stad, ik heb 3 nieuwe jurkjes, 1 nieuwe sweater en nog een paar schoenen. Om 7 uur begint het feest, dus we moeten ons weer gaan klaar maken. We hebben 2 familiepizza's besteld omdat we weten dat we daar toch eten krijgen maar wel nog iets in onze maag moeten hebben.

Nadat we de pizza hebben opgegeten en ons klaar hebben gemaakt lopen we naar de zaal waar het feest is. Het is niet van de school zelf maar van leerlingen die de zaal gewoon hebben gehuurd als plaats. Ik kijk even rond en zie Chris en Jason al staan, maar geen Nate. Ik loop naar ze toe. 'Heey' zeg ik 'Heey' antwoorden ze terug. Cara, Nikki en Kim komen erbij staan. Na wat drankjes lopen we met z'n allen naar de dansvloer.

Een halfuurtje later stap ik de dansvloer toch maar weer even af om een luchtbreakje te halen. Wat is het daar heet zeg. In het midden zie je allemaal bezwetende mensen die aan elkaar vast geplakt zijn.

Ik loop naar buiten en ga op een bankje zitten bij het grasveld. 'Heey' hoor ik een bekende stem zeggen. Ik draai mij om, en ja hoor daar staat Nate. 'Heey' zeg ik terug. 'Luchtje scheppen?' vraagt hij. Ik knik. 'Jij? Ik bedoel ik heb je niet op het feest gezien' 'Ik was er wel alleen ik kwam alleen wat later, ik wilde net naar jullie toe lopen maar toen zag ik jou naar buiten lopen en ja, ik wilde even met je praten' ik knik. Ik heb helemaal geen zin om te praten, ik wilde alleen een even snel een frisse lucht halen, meer niet...

'Taylor?' 'Ja?' 'Oh sorry, ik dacht dat je aan iets anders zat te denken, heb je mij gehoord?' zegt hij. Ik schrik een beetje wakker.

'Uh, ja hoor' antwoord ik. 'Yeah right' zegt hij. 'Sorry Nate, maar ik wil het er niet te veel over hebben, ik begrijp je en laten we wel reëel zijn die kus stelde toch niets voor, wèl? Onze vriendschap is echt niet verslechterd' (als dat een woord is) zeg ik, hij zegt niks 'Ik ga weer terug naar het feest' zeg ik en ik loop de zaal weer in.

'Waar was je?' vraagt Chris als ik terug de dansvloer opga. 'Luchtje scheppen' hij knikt.

Opeens hoor ik iedereen schreeuwen en hysterisch doen. Ik probeer mijn ogen open te doen wat een beetje lukt, maar mijn zicht is heel wazig. Wazig zie ik iedereen om mij heen staan. Cara en Chris staan naast mij. Ze tillen mij op en nemen mij mee naar het huisje. Ik hoor nog zachtjes iedereen roepen dat het alarmnummer moet worden gebeld en voordat ik het weet sluiten mijn ogen.

--

Het InternaatWhere stories live. Discover now