2.5

648 21 0
                                    

"ARIA!" roep ik als ik Alissa zie liggen. Aria komt naar mij toe gerend. Ik wijs naar Alissa. Aria's ogen worden groot. Ik zie resten kruit aan de scherven zitten die bij de auto liggen. Ik maak de riem los en haal Alissa voorzichtig uit de auto. Ik leg haar op de grond en zie het schotwond bij de schouder zitten. "Dat dacht ik al" zeg ik en ik trek een stuk van mijn mouw af. Ik houd twee vingers bij haar nek. "Haar hart klopt nog een beetje" zeg ik. Ik rol het stukje stof op en stop het bij de wond zodat het stopt met bloeden. Aria heeft inmiddels het alarmnummer gebeld. Ik trek nog een stuk van mijn mouw eraf en vervang het stukje stof. De jongens komen de parkeerplaats opgerend als de ambulance aan komt rijden. Aria rent naar de poorten van de parkeerplaats en gooit ze dicht zodat niemand vanuit het stadion de parkeerplaats op kan. De mensen van de ambulance stappen uit en doen de achterdeuren open. Ze halen de brancard eruit en leggen Alissa voorzichtig op de brancard. Ze rijden hem in de ambulance. Ze krijgt een infuus en het stukje stof wordt vervangen door verband. Een verpleegster komt de ambulance uitgelopen en loopt naar ons toe. "Jullie hebben super goed gewerkt. Als jullie het bloeden niet hadden tegengehouden was ze nu waarschijnlijk dood" zegt ze. Ik glimlach en knik. De politie is nu ook gearriveerd. Ze lopen naar ons toe en stellen wat vragen. Het zusje is er nu ook bij komen staan. Ze beantwoord de vragen van de politie.

Ik loop naar Chaleb en hij neemt mij in zijn armen. Hij drukt een kus op mijn haar. "Goed gewerkt schatje" zegt hij. "Goed gespeeld babe" zeg ik. Hij moet glimlachen. Er komt een verpleegster naar ons toe gelopen. "Er kan 1 iemand mee in de ambulance" zegt ze. Iedereen kijkt elkaar aan. De andere meisden zijn er niet. Dus iedereen zegt uiteindelijk dat ik maar mee moet gaan want ik heb tenslotte haar leven gered. Ik knik uiteindelijk en stap in de ambulance. Ik houd de hand van Alissa vast. We arriveren bij het ziekenhuis.

-

Alissa wordt nu opgenomen. Ik zit in de wachtruimte op de anderen te wachten. Ik zie Aria uit de schuifdeuren komen en ik roep haar naam. De rest volgt haar en ze komen naar mij toegelopen. "Ze wordt nu opgenomen. Niemand mag nog naar binnen" zeg ik. Ze knikken en gaan naast mij zitten. "Hebben jullie Rosie en Lexi nog niet gebeld?" vraag ik. "Ze zijn onderweg" zegt Isaac. Ik knik.

Na een tijdje komen Rosie en Lexi het ziekenhuis binnenlopen. Ze lopen naar ons toe. Rosie vliegt mij om de hals. "Je hebt haar leven gered" zegt ze. Ze laat me los en Lexi kijkt mij aan. Ze glimlacht naar me en deze keer een echte glimlach. 

"Waar zijn haar ouders?" vraag ik. "In Australië voor werk" zegt Lexi. "Hebben jullie ze al gebeld?" vraagt Aria en ze knikken. "Ze komen over een week terug, ze kunnen geen vlucht meer boeken voor die tijd" zegt Rosie. Ik knik.

"Komen jullie voor Alissa?" vraagt een dokter. We knikken. "Ze is bij bewustzijn, het gaat goed met haar maar we moeten haar natuurlijk een paar weken hier houden. "Jullie mogen naar binnen, 2 tegelijk" zegt de dokter. "Oh, en wees een beetje zachtjes, ze heeft de rust hard nodig" zegt hij erachteraan. We knikken. "Ik vind dat Taylor sowieso als eerste mag gaan" zegt Isaac. De rest stemt er mee in. "Aria, ga jij mee?" vraag ik. Ze knikt en we lopen samen naar de kamer.

We lopen zachtjes de kamer binnen. We gaan op de stoelen zitten. Alissa opent langzaam haar ogen. Ze glimlacht zwakjes. "Life saver" zegt ze met een zwakke glimlach en ze pakt mijn hand vast. Ik glimlach. "Het was niks, en sowieso ik kon je daar toch niet laten liggen" zeg ik met een glimlach. "Had gekund, veel zouden het niet gedaan hebben en zouden alleen de ambulance bellen" zegt ze. "Klopt" zeg ik. Ik zie dat Alissa erg moe is. "We laten je wel slapen, je hebt je rust hard nodig" zeg ik. En ze knikt dankbaar. "Nogmaals bedankt" zegt ze zachtjes terwijl ze langzaam haar ogen sluit.

We lopen de kamer uit en lopen naar de groep toe. "Ze slaapt, laat haar maar liggen, ze heeft de rust hard nodig" zeg ik. En ze knikken.

We lopen naar de parkeerplaats. Ik zeg Rosie, Lexi, Isaac, Tyler, Scott en Austin gedag en loop met de anderen naar onze auto's. We rijden naar ons huis.

-

Het InternaatWhere stories live. Discover now