Első találkozás

247 11 5
                                    

Amikor meglátja Catot, arca rémült lesz, mire Cato csak felnevet.

-Hát itt vagy Tüzes lány! Hohóó most megvagy!- nevet fel Cato

-Igen ezaz Cato most elkapjuk!- kiabál Glimmer

Katniss felpattan és kimászik a vízbõl. A lábán látok egy nagy sebet ami miatt sántít.

-Hé' ne menekülj Tüzes lány most elkapunk!- mondja Cato még mindig azon a nevetõ hangján majd lassú kocogásba vált hogy utolérjük a sántító Katnisst.

Én zárom a sort, próbálok elõre nézni, hogy mennyire lehetünk távol tõle, de az elõttem futó Marvel és Clove mindent takarnak. Miért születtem ilyen alacsonynak? A tótól távolabb érve, amikor beérünk az erdõbe, Katniss meglát egy fát, és felmászik rá.

-Cato mássz utána, gyerünk!- kiállt Glimmer Cato után aki abban a pillanatban kapaszkodik fel az elsõ kisebb faágra.

-Katniss a fára mászás nem segít! Gyerünk Cato kapd el!- kiabál Marvel és Clove is.

Cato már majdnem utoléri Katnisst, amikor megcsúszik a lába és 2 méter magasból lezuhan. Glimmer erre csak hátranyúl egy nyílvesszõért és ezt mondja:

-Majd én leszedem.- céloz, és mellé talál. Cato már nagyon ideges. Ki kell találnom valamit hogy életbe hagyjam Katnisst. Miközben az ötleten agyalok, Cato kikapja Glimmer kezébõl az íjat és céloz. Mellé. Katniss olyan gyorsan és hangosan veszi a levegõt, hogy én 3 méter szintkülönbséggel is hallom.

-Inkább dobd utánam a tõrt.- kiabál le Katniss Catonak. Most kell lépnem.

-Éheztessük ki.- töröm meg a csendet. Nem tudom honnan jött az ötlet. Elvégre ha kitartóan várakozunk ugyanúgy meghal. De jobb mintha utána másznánk. Cato felém fordul, majd a többiek is.

-Valamikor le kell jönnie, különben éhenhal és akkor megöljük- próbálok magabiztosnak tûnni amikor kimondom ezeket a szavakat. Nem fogjuk megölni mert van egy tervem.

-Oké, oké. Valaki rakjon tüzet.- mondja Cato majd elindul vadászni Glimerrel. Clove és Marvel fát keresnek a tûzhöz. Én felnézek Katnissre, majd amikor találkozik a tekintetünk elkapom a fejemet, és elindulok Marvelék után.

-Várjatok!- kiáltok utánuk. Még egy másodpercre felnézek Katnissre, majd elindulok Clove-ék után.

-Kapkodd a lábaidat akkor!- kiabál rám Clove mire én elkezdek feléjük futni. Elindulunk az erdõben. Nem messze az új táborhelyünktõl találunk elkorhadt fadarabokat.

-Tartsd a kezed, én meg belepakolom a fát aztán irány vissza, kezd el a tûzrakást, majd megyünk utánad.- mondja Clove és elkezdi a fát a kezembe pakolni. Korhadt saras fa illata van. De errõl is eszembe jut a 12. körzet. Az otthonom. Vagyis csak volt otthonom. Innen nem jövök ki élve, ha azt akarom hogy Katniss nyerjen. Még meg kell barátkoznom ezzel a halál dologgal.

Próbálok arra gondolni miközben megyek vissza a táborhelyre, hogy valakiért halok meg, ami végülis jó dolog. Akármennyire akarom, nem tudom elterelni a gondolataimat arról, hogy meg fogok halni. Ki fog megölni? És hogyan? Sokat szenvedek? Vagy hirtelen halál lesz? Vagy begolyózok és megölöm magam?- Ezek és hasonló kérdések sokszorozódnak a fejemben, miközben visszaérek a táborhelyre. Felnézek Katnissre. Nem rám figyel. Inkább a lábán vigyorgó sebbel van elfoglalva. Magasan van. de innen is látom, hogy majdhogynem a csontjáig égette valami a lábát. Arcizmai folyamatosan feszülnek a fájdalomtól. Fel akarok menni hozzá és megnyugtatni, de nem tehetem. Elkezdem rakni a tüzet. A nagyobb darab fákat ketté töröm, majd egymással szembe állítom õket. Közben megérkeznek Catoék egy szép darab madárral a kezükben. Valami sasféle lehet, nem tudom.

-Kész is a tûz?- kérdezi Cato, majd lenéz az általam egymásra rakott fadarabokra és elneveti magát. -Nem, úgy látom ez még nincs kész. Hol van Clove és Marvel?- kérdezi Cato.

-Még fát hoznak.- válaszolom egyhangúan.

-Akkor most menj és hozd õket, nem hinném hogy fát szednek, a te kezedbe nyomtak egy szép adagot amint látom.- mondja majd bólint a fejével hogy induljak már. Akkor mit csinálnak ha nem fát szednek?- Amint felteszem magamnak a kérdést leesik. Ezek ketten.. együtt vannak? Mondhatni semmi közük nincs egymáshoz. Clove mindig is lenézte Marvelt.. Egyszerûen nem tudom elhinni.

Elindulok a helyre, ahol elõzõleg a fákat találtuk. Nem vagyok messze, de már látom. És nem hiszek a szememnek. Marvel Clove csípõjét fogja, Clove Marvel nyakába kapaszkodik. Nevetnek valamin, majd Marvel megcsókolja Clove-ot. Miután elválnak, megölelik egymást. Én meg csak állok. Szólnom kell nekik.

- Clove! Gyertek Catoék szereztek vacsorát!- kiáltom oda. Amint meghallják a hangom, Clove ellöki magától Marvelt, majd ijedt és dühös tekintettel elindul felém.

-Mióta állsz itt Hõsszerelmes? Ha??- kérdezi majd elõkapja a kiskést a zsebébõl, nyakamhoz szorítja és azt mondja: -Ha ezt bárkinek elmondod, kiszúrom a szemed, és elnégyellek értetted?- mondja és a kést egyre jobban a nyakamhoz nyomja.

-Tartom a szám.-mondom majd hátrapillantok Marvelre. Csak áll a maradék fa mellett, bámul maga elé. Megijedt. Ugyanúgy mint Clove. Egy kis idõ múlva elindul, elsétál mellettem de nem mond semmit. Clove még Marvel elõtt elmegy. Én is visszamegyek a táborhelyhez. Mire visszaérek elkezd sötétedni. Az "ég" alja rózsaszínbe borul. Ki kell találnom hogy segítsek Katnissnek.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 21, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now