"Fiamnak, szeretettel: Apa"

241 10 0
                                    

A nap első sugarai keltenek. Körbenézek. Marvel van a legközelebb hozzám, még mélyen alszik. Mellette Cato, vállát pedig Glimmer használja párnának. Clovet nem látom. Megtörlöm a szemem és iszok Marvel vizébõl. Szerencsére nem veszi észre. Még mindíg alszik. Olyan 6 óra körül járhat. Clove még mindíg sehol. A felkelõ nap bevilágít a a fá közé és kis fény nyalábokként világít a földön.

Felülök, térdemet felhúzom, de gyorsan vissza is csúsztatom a nyújtott állapotba mert valami szúrja a combomat. Mintha valaki beleszúrt volna egy kést a lábamba. -Clove- mondom magamba de amikor a zsemebhez nyúlok eszembe jut. A fiú akivel én magam végeztem. Aki a kezeim között halt meg. Ezek az ő kései. Nem ejtett nagy sebet a lábamon, mondhatni csak egy karcolás. Ki veszem az egyik kést és jobban megvizsgálom. Az 5.-dik körzet címere díszeleg rajta. Vagy a fiú volt 5. Körzeti vagy megölt valakit és elvette attól. Ahogyan én is csináltam vele. Nem vagyok különb egy gyilkosnál. Megfordítom a kést, amikor megakad valamin a szemem. Valami halványan bele van vésve a késbe. Pár perc tisztogatás után már ki lehet belőle olvasni valamit. Hunyorítok hogy lássam. Egy pillanatra eláll a lélegzetem. Ez van beleírva:"Fiamnak, szeretettel: Apa". 

El akarom tüntetni az írást. Amióta láttam csak arra tudok gondolni hogy hogy lehettem ennyire tisztességtelen. Cato ébredezik. Visszafekszek mintha aludnék de hallgatózok hátha mond alamit amirõl nem tudok.

-Baby hogy vagy? Ma megöljük a Tüzes Lányt- ébreszti fel Cato Glimmert.

-Csinálhatom én?- kérdezi a most felkelõ Glimmer.

-Nem Baby, megbeszéltük ez az én dolgom.- simogatja meg Glimmer arcát.

-De akkor legfeljebb a Hõsszerelmessel had végezzek. Tegnap azt mondtad majd megöljük. Hát had öljem meg én.- mondja Glimmer és nekem gombóc növekszik a torkomba. A zsebembe nyúlok az 5. körzetes késért ha most akarna megölni, tudjak védekezni.

-Rendben Baby, te fogod megölni de csak azután miután én megöltem a Tüzes Lányt. Így jó?- mondja Cato és puszit nyom Glimmer homlokára.

-Igen, így jó lesz. Csak találjuk már meg a Tüzes Lányt..- mosolyog önelégülten Glimmer. Felül, majd megcsókolja Catot. Ez nekem már sok. Effie és Haymitch majd õk ketten. Bárcsak itt lenne Katniss.

-Hey Peeta kelj, mennünk kell tovább. Clove talált valamit amit te lehet hogy tudod hogy mi.- "kelt fel" Marvel, mivel eddig is úgy tettem mintha aludnék.

- Rendben. Mit talált Clove?- kérdezem miközben felállok és a kést beteszem a kabátzsebembe.

-Inkább csak gyere, majd meglátod- mondja én meg rögtön a nyomába eredek Cato és Glimmer épp reggeliznek amikor elmegyek melletük. Nem bírom nézni hogy egy ilyen kegyetlen ember hogy lehet szerelmes. Marvel nem vezet messzire amikor meglátom Clovet és azt a bizonyos "valamit" ami Katniss csapdája. Mármint nem emberre használta hanem állatot fogott, hogy ne haljon éhen gondolom. Bár nem tudom hogy embert lehetne ezzel fogni.

-Halika Hõsszerelmes!- köszön Clove. Újra azon az utálatos hangján. -Tudod kié lehet ez?- kérdezi Clove.

-Biztos Katnissé.- válaszolom és már furdall is valami ahogy ezt kimondtam.

-Wow nagyon okos vagy!- mondja lenézõen Clove.

-Tudod merre mehetett tovább?- kérdezi Marvel aki eddig csendben figyelt.

-Azt hiszem erre.- mutatok egy általam jónak látott irányba és reménykedek hogy nem arra van Katniss.

-Mit találtatok?- kérdezi Glimmer miután visszaérünk hozzájuk.

-A Tüzes Lány csapdáját. Arra kell tovább mennünk- válaszol helyettem is Clove.

-Ez biztos?- kérdezi Cato.

-Igen, biztos.- mondom és nekidõlök egy fának.

-Akkor induljunk! Én megyek elõl Glimmerrel mögöttünk Clove aztán Marvel és végül te, Hõsszerelmes.- mondja Cato és gonosz mosoly húzódik a szájára.

***

-Héj gyertek! Ugye nem fáradtatok el?- kérdezi Cato egy fának támaszkodva.

-Én nem!- ujjong Glimmer mint egy kis ovódás akit külön dicséretben kéne részesítenünk. -Gondoltam- forgatja a szemét Clove

-Hõsszerelmes?- kérdezi Cato

-Nem, jól vagyok.-válaszolom.

-Nem arra gondoltam te idióta! Arra vagyok kíváncsi hogy merre kell továbbmenni!-mondja én meg gyorsan elkezdek gondolkodni hogy most kéne valamit mondani.

-Hát tartsuk ezt az irányt..- motyogom az orrom alatt.

-Biztos?- bizalmatlankodik Cato

-Igen, biztos.- mondom és próbálok határozottnak tûnni.

-Oké. Akkor tartsuk ezt az irányt. Elindulunk de nekem még mindíg a feliratos kés jár a fejemben. Biztos már az egész körzet tudja (ahonnan a fiú van) hogy ki vagyok és mit csináltam... Körbenézek és kamerákat keresek a tekinetetemmel, és meg is látok egyet. belenézek és elképzelem magam kívülrõl ahogyan a tv-ben leadják hogy aggodó és bocsánatkérõ tekintettel nézek a kamerába. Elkapom a tekintetem és továbbmegyek hogy beérjem Catoékat.

A következõ megállónk egy tó lesz, kb 500 méter múlva. Ott elrejtem a kést hogy örökre kiverjem a fejembõl ezt az egészet, ami persze nem lesz így.

-Gyertek!!- mondja nevetve Cato-Itt vagyunk!- próbálok elõre menni, de nem vagyok túl magas fiú létemre, így nem látom a tavat. - Ó nicsak, ki van itt?- mondja Cato én meg tudom kirõl beszél. Katniss.

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ