Út a Kapitóliumba

496 14 3
                                    

Nem kapok levegőt. Végig gondolom az eddigi Aratásokat, a tegnap estét, a rémálmokat és azt hogy mi lesz ha ez bekövetkezik. És most be fog következni. Hátra nézek és tekintetemmel Anyát keresem. Apa mellet áll büszkén mint aki jól végezte dolgát.

-Merre vagy? Bújj elő!- mondja Effie a mikrofonba és a mellettem álló fiúk először megkönnyebbülnek aztán pedig szúrós szemmel rám néznek. Elindulok a lépcsőn, miközben az elkövetkező két hét jár a fejemben. És Katniss.

-Gyere! Gyere!- hívogat Effie. - A 74. Éhezők Viadala kiválasztottjai! Katniss Everdeen és Peeta Mellark! Most pedig üdvözöljétek egymást!- Ránézek. Ő pedig rám. Kezet nyújtok neki. Kezet rázunk. És nem bírjuk elengedni egymás kezét. És akkor beugrik.

Egy esős délután volt amikor másnapra sok megrendelést kellett megsütni. Az ablakból láttam Katniss az esőben, és megesett rajta a szívem. Egy megrendelést direkt odaégettem mire Anya egy óriási pofont adott és azt mondta hogy adjam oda a disznoknak. Ez volt a lényeg. Kimentem az esőbe és odadobtam Katnissnek a kenyeret felcsillant a szeme egy pillanatra de egy kis idő kellett hozzá míg össze szedi magát és elindul haza.

Visszazökkenek amikor már konkrétan rángatja a kezét úgy próbál elengedni. Gyorsan elhúzom a kezem.

- Gyertek, gyertek!- mondja Effie. A Békeőrök egy terem fele visznek majd bezárják utánam az ajtót. Meglátok egy porcelán angyalkát az egyik szekrényen. Anya imádja az ilyeneket. Ördöngös gyűjtő. Majd kinyílik az ajtó. Anya és Apa lép be rajta.

- Anya! Apa!- szólok nekik majd odarohanok és átölelem őket. Nagyon régen volt már hogy így hárman ölelkeztünk.

-Peeta! Pee! Nézz rám! Idefigyelj Pee! Ebben az évben a 12. körzet fog nyerni. Ezt megígérem neked. Higgy bennem.- Mondja Anya majd még erősebben átölel.

- Fiam..tudom nem voltam egy mintaapa..de szeretlek- mondja Apa és ő is átölel. Egyszer csak benyit egy Békeőr és ránk szól:

-Lejárt az idő!- Még egyszer összeölelkezünk majd elmennek. Lehet örökre.

Amíg a vonat felé tartunk Effie egész végig beszél. Nem tudom miről mert én időközben elhatároztam hogy nagyon oda fogok figyelni Haymitchre mert ő a mentorunk és azt hogy szövetséget kötök Haymitchel hogy Katnisst mindenképp juttassa előnyökhöz hogy ő nyerjen. Ahogy felszállunk a vonatra majd eláll a szavam is. Ekkora tisztaságot még én sem láttam soha életembe. Leülünk, Effie meg elénk ül, és ugyanazon az éles hangon beszélni kezd. Én pedig azt hittem hogy ezt a hangját az aratásokra tartogatja de úgy néz ki hogy mindig így beszél.

-Próbaljátok kiélvezni ezt a luxust akkor is..ha nem tart sokáig... Na megyek megkeresem Haymitchet! Biztos az étkezőbe van...és iszik.-majd feláll és a tűsarkújában tipegve elhagyja a vagont.

-Jó...Napot jóóöh napot! Tehát ti vagytok? Hát nem csodás felhozatal Effie? HAhaaaaaaaaheehehehehe- jön be Haymitch a szobába egy pohár viszkivel a kezében.-Hát nem csodás Effie? Nevess már Effie? Hol van Effie?- kérdezi majd ránk szegezi tekinetét.

- Elment megkeresni Önt- próbálok udvarias lenni egy résszeggel.

- Ön? Ez csak valami vicc? Hagyd már fiacskám! Na hol a jegem? Elfogyott a jég.....- mondja miután hatszor benéz a jégtartó fedele alá. Utána leül elénk és issza tovább az újratöltött viszkijét.

- Na tehát hol kezdjük? Túlélés? Menedék?- kérdezem mert máris bele akarok vágni a közepébe.

- Hééj héj ácsi ácsi! hová rohansz? Nem rohan senki!- mondja majd tovább kortyolgatja a viszkijét.

- Na jó szerintem ebből mára elég is lesz.- mondom majd felállok és megpróbálom kivenni a viszkispoharat a kezéből de felemeli a lábát mielőtt még elérném, visszarúg a székre amin ültem. Katniss meg szótlanul ül.

- Héjj barátocskám elfelejtetted hogy én is nyertem egy viadalt? Vigyázz velem mert neked lesz rossz!- mondja majd feláll és átmegy az étkezőkocsiba. Tényleg nyert egy viadalt. Az 50. Éhezők viadalát ő nyerte. De nem tudom hogyan.

-Segíteni fog.-mondom Katnissnek és már állnék fel amikor megszólal :

- Úgy sem fog segíteni.- rá nézek. Ő meg rám. Muszály most Haymitch után mennem mert különben nem tudok segíteni Katnissnek.

-Utána megyek- mondom majd elindulok az étkező kocsi felé....

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now