Kiképzés 2/1

277 18 2
                                    

-Óhh Drágáim ez egyszerűen csodás volt!-mondja Effie miközben felénk fut olyan tempóban tapsikol mint ahogy a tűsarkúja sarkai kopognak a padlón.

-Szépen megcsináltátok.-mondja  Cinna nyugodt,éber hangon.

-Hát és az a kézfogás? Egyszerűen fantasztikusak voltatok!- mondja Effie olyan örömmel a hangjában mint amikor egy kislány kap cukorkát.

-Hm.. az a kézfogás tényleg jó volt....a támogatókat ez mindenképp lelkesíti.-érkezik meg szűk körünkben a kijózanodó Haymitch. Effie tovább papol a csodás felvonulásunkról , de én már nem rá figyelek. Katnisst nézem aki egy másik fiút néz. Cato a 2.  körzet kiválasztottja. Elméletileg nagy esélye van a győzelemre. Akkor először őt kell valahogy elsöpörnöm az "asztalról". Haymitch észreveszi hogy Katnisst nem igazán érdekli Effie öröme ezért inkább így szól:

-Szerintem jobb, ha ezt fennt folytatjuk.-mondja majd egy lift fele terel minket.

-Mivel 12 körzet van mi így a 12.-re kerülünk. A tetõlakosztály! Hát nem fantasztikus?-vakkantja Effie Amikor belépünk majd elállt a lélegzetem. Egy óriási nappali tárul elénk egy étkezővel együtt. Na meg persze a hálószoba fürdővel mindegyikünknek.

-Gyertek vacsorázzunk!-mondja Effie majd leül az étkezőasztalhoz. Annyi és annyiféle étel van az asztalon amennyit még életemben nem láttam.

-Mielőtt még ennénk öltözzetek át!-jut eszébe Effienek az ötlet..

Bemegyek a szobámba. Egy franciaágy és egy óriási ablak tárul a szemem elé. Megkeresem a fürdőszobát, majd lemosom sminkemet mivel kentek az arcomra alapozót. A szekrényben találok egy ruhát. Kezdésnek megfelel.

Miután átöltöztem találtam a szobába egy szobor angyalkát. Eszembe jut Anya de Effie elkezd keresni úgyhogy nem nagyon tudok most rá gondolni.

-Változott a terv! Először kiképzésre kell mennetek és utána vacsorázunk!

                                                                           ***

-Két héten belül közületek 23-an meghalnak. A következő négy napban azt ajánlom sajátítsátok el a túlélés szabályait és figyeljetek rám.-kezdi a kiképzést egy alacsony Kapitóliumi csecsebecsék nélküli nő.- Először is nem támadhattok egymásra. Arra bőven lesz időtök az Arénában. 4 kötelező feladat van, a többi szabadon választható. Mindenki harcolni akar, de a többség természetes halált hal.-hát ez nem igazán biztató, gondolom magamban. Körbenézek, rajtam, Katnissen és pár fiatalabb gyereken kívül a többiek kihívóan néznek egymásra. -10% fertőzésben, 20% pedig szomjanhal. A természet gyilkosabb lehet mint egy tőr.-mondja

Az első kötelező feladat: egy vízszintes létrán kell lógva átmászni két hurokkal a kezedben. Előttem egy fiú a feléig jutott utána leesett 2méter magasról. Szisszent egyet majd megfogta a sípcsontját. A Második feladat: egy Kapitóliumi kiképzőnél mindenkinek 5 percet kell küzdenie egy gumibottal. Harmadik feladat: Egy szűk csőben kell végigkúszni úgy hogy nem tudod hol áll ki belőle egy fadarab. Negyedik feladat: Egy kötélhálón kell felmászni  5 méter magasra. Minden nap egy kötelező feladatot kell megcsinálni. A Mai megvolt úgyhogy mentünk vacsorázni.

-Hivatásosok. Tudjátok kik ők?-kérdezi a már józan Haymitch vacsora közben.

- Az első-kezdi Katniss

-És a második körzet.-fejezem be.

-Születésük óta erre képzik ki őket. És önként jelentkeznek. Ami azt jelenti hogy....elég nagy esélyük van nyerni.-mondja Haymitch két falat saláta között.

-De ők ugyanolyan bánásmódban részesülnek mint ti. Vagyis azt hiszem ők nem is kapnak desszertet.-mondja Effie. Hát ez igazán megnyugtató, gondolom. Én kapok desszertet Cato meg nem. Hurrá.

-És mennyire jók?-kérdezem hogy még több információt tudjak  a Hivatásosokról.

-Hát...nyamynam..természetesen nagyon jók.-mondja Haymitch evés közben.-Majdnem minden évben ők nyernek.-De nagyképűek. És a nagyképűség komoly hiba lehet.-mondja majd szed még egy kis salátát

-Hallom hogy jól lősz.-mondja mert gondolom êszrevette hogy elbizonytalanít minket és inkább valami terelőtémát keres.

-Ugyan....-válaszol Katniss

-Szerény...az apám tőle veszi a vadhúst-próbálom fényezni Katnisst hogy Haymitch tudjon segíteni.

-Peeta erős.-jelenti ki Katniss mire én csak egy hülye arcot tudok vágni. Csak ennyit tudok kinyögni:

-Mi?-kérdezem és Haymitchre nézek.

-50 kilós liszteszsákokat emelget fél kézzel. Láttam- mondja Katniss. Jól esik hogy ilyet mond de miért teszi?

-Liszteszsákkal senkit sem lehet megölni.-tör ki belőlem

-De egy esteleges kézitusával több esélyed van nyerni.-mondja. Na ezt nem hiszem el. Úgyis meg fogok halni ha ő nyer. De ezt nem fogom elmondani nekik.

-Semmi esélyem nyerni! Semmi! Érted?-mondom és már kiabálok. Haymitch elmosolyodik. - Ez tény. Mindenki tudja. Tudod Anyám mit mondott? Hogy ebben az évben a 12. körzet fog nyerni. De nem rám gondolt. Hanem rád.-mondom. Ennyit tudnia kellett. Senki nem felel semmit csak engem néz.- Nem vagyok éhes. - mondom majd elmegyek a szobámba.

Tudom, meghalok |  Éhezők Viadala Fanficton Where stories live. Discover now