[ Part 7 ]

382 42 1
                                    

"LOPOV!"-zavristala je zena.

"Teo!"-Helena je odmah reagovala.

Poleteo je i podigao lopova u visine. Istrgao mu je torbu iz ruku i bacio ga na krov dok je torbu vratio zeni. Vagos ga je drzala u baloncicu. Popela sam se na krov kuce.

Andjela ga je uhvatila za kapuljacu i strgla je. Ispostavilo se samo da je starija zena veoma jezivog izgleda.

"Nije ona...definitivno"-rekla je Andjela pustivsi kapuljacu pomalo zgadjeno, telefon joj je zazvonio.

"Halo"-rekla je smoreno.

S kim razgovara? John...nije zar ne? John ni nema moj broj...

"Nella....mene bas zabole ono sta se desav-"-pomerila je telefon od uveta napravivsi ups izraz lica-"Halo direktoree...da... naravno...nastavicemo istragu..."

Prekinula je i par trenutaka samo gledala u grad sa rukama na kukovima a zatim je glasno izdahnula.

"Nella...jebala bih ti mater, ali red je previse ducak..."-odmahivala je glavom.

***

"Dome slatki dome"-rekla je Sofija kad smo sišle s' voza u stab.

"How was your trip?"-upitala je Nella cerekajuci se.

Georgia je u sekundi krenula u napad na Nellu ali se sudarila sa Wentrixom. Svetla su krenula da trepere a ja sam potrcala i odgurnuvsi se od Georgiina ledja preskocila sam Wentrixa i promasila Nellu svojom pesnicom. Ali to me nije sprecilo da odmah zamahnem drugom rukom koju je ovaj put izbegla. Ono u cemu je bila bolja od mene jeste izbegavanje jer ona nije isla snagom vec izbegavanjem. Ali ja sam imala brzinu, uz par sledecih napada koje je izbegla poslednji je blokirala rukama sto joj je na kratko sprecilo vidik mene. Odskocila sam i nogu zakucala u njenu glavu. Proklizala se sa kezom na licu po glatkim plocicama centralne hale. Nadprirodnom silom sam odmacena neverovatno daleko dok sam se kotrljala po podu u svim pravcima praveci cak i kolutove. Rukama sam usporila svoj 'let' i potrcala nazad iako me celo telo boli. Wentrix me verovatno odgurnuo ali mu Georgia nije ostala duzna jer vidim da je zadobio novi oziljak po njegovoj kosturskoj masci. Pre nego sto sam stigla nazad do Nelle zacula sam pistaljku koja mi tera jezu niz kicmu. Okrenula sam se nervozno se smejuci. Direktor je stajao na vratima svoje kancelarije veoma besan. Georgia je stala iza mene po osecaju povetarca na mojim ledjima. Georgia je oduvek mrzela direktora i nije joj se svideo od samog pocetka. Samo je cekala naredbu da moze da ga napadne, koju joj nikad necu dati, nadam se. Nella je stala pored mene sa Wentrixom kad je direktor pipcima krenuo ka nama dvema ruke drzeci iza ledja. Stao je ispred nas i popravio kravatu.

"Andjela i Nella...vi koje trebate biti uzor ovom mestu... PONASATE SE KAO POSLEDNJI DIVLJACI! AKO VAS JOS JEDNOM BUDEM VIDEO, TAKO MI MOG PIPKA, LETECETE ODAVDE A CUVARI CE VAM BITI ODUZETI!"-krenuo je da vice od cega smo se obe trgle.

"Pazi sta pricas, obicni smrtnice"-obratila mu se Georgia kada je hteo da se okrene i ode.

"Ne stoje pred tobom obicni cuvari"-rekao je Wentrix nasmejavsi se.

Direktor im nista nije odgovorio vec je nastavio ka kancelariji.

Damiana smo mogli da uhvatimo samo jer je imao pomoc Georgie i Wentrixa i bilo je dva viteza na jednog. Prevrnula sam ocima preispitivajuci svoje odluke u proslosti.

"Next time will be your last. I will give you back for this punch"- Nella se obratila britanskim akcentom.

"Next time i will punch you harder"-rekla sam frknuvsi.

Uputila sam se ka svojoj sobi u kojoj sam zatekla Johna kako sedi na mojoj stolici radnog stola klackajuci se dok je prelistavao neku fasciklu.

"Imate novu misiju"-rekao je i zatvorivsi fasciklu u rukama i prestajuci da se klacka.

"Mogao si da je samo ostavis na stolu"-rekla sam mrzovoljno bacivsi ranac na krevet.

"Jos jedna tuča sa Nellom?"-pitao je nasmejavsi mi se.

"Da, gubi se"-rekla sam mu iznervirano.

Ustao je pre toga ostavivsi faciklu na sto.

"Nije kao da nije zasluzila"-rekao je na vratima pre nego sto je izasao nateravsi me da se zbunjeno okrenem ka vratima.

Razogracila sam oci, Johnu nije dobro. Sigurno nije kada je stao na moju stranu. Drzacu se dalje od njega, psihopata.

Andrijanin p.o.v.

Kada su krenule da se bore stajala sam samo ukoceno širom otvorenih ociju prativsi svaki pokret. Kako je Andjela preskocila Georgiu. Na pistaljku se nisu samo i one trgle, i ja sam. Dobro sam znala taj zvuk pistaljke, direktorove pistaljke. Dosao je do njih dve i krenuo je tiho da prica a zatim je iznenada poceo da vice. Zakoracila sam refleksno korak nazad kad sam se trgla. Kako je tek njima dvema koje stoje ispred njega. Uz par reci su otisle svojim putevima.

"Direktor je jebeno strasan kad je ljut..."-izustila sam i dalje pod uticajem.

"Najezila sam se"-rekla je Sofija otresavsi se.

"Najbitnije, nije se meni drao"-izjavi Jana totalno nonšalno sto mi izmami osmeh iako se nije trudila da nas nasmeje jebeno je uspela.

Minut kasnije iz sobe u koju je Andjela usla izasao je John koji mi je odmah izbio vazduh iz pluca kada je rukom prosao kroz kosu, njegova sova mu je sletela na rame pre nego sto je otisao do baste. Basta je mesto gde je napravljen park sa drvecem i travom kao i malom fontanom i bazencicem sa ribicama. Sta je on radio u Andjelinoj sobi? Andrijana prestani da seres. Osvesti se. To je John jebo te. Hormoni lose uticu na mene. Vratila sam film u nazad, da li se to John nasmejao kada je izasao iz njene sobe ili sam krenula da izmisljam i prepravljam secanja kao sto obicno radim?

"John se nasmejao bas cinicno"-prokomentarisa Sofija nadrkano.

Sofija je mrzela Johna zbog svog nadmenog ponasanja. Znaci ipak se nasmejao ali ja to nisam videla kao cinican osmeh, za mene je taj osmeh uz prolazak ruke kroz kosu prikazivao nesto magicno privlacno za mene...

#𝟏 ∣ 𝙏𝙍𝙊𝙅𝙀 𝙉𝘼𝙅𝙎𝙈𝙍𝙏𝙊𝙉𝙊𝙎𝙉𝙄𝙅𝙄𝙃 [𝟐𝟎𝟏𝟖]Where stories live. Discover now