BÖLÜM 14

1K 142 122
                                    

"23'de mekânda ol

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"23'de mekânda ol."

Ali'den gelen mesajı okuduktan sonra kafasını kaldırdığında zaten mekânın önünde olduğunu fark etti. Telefonunun saatine bakıp beş dakikası olduğunu gördü. Bu iğrenç yerde başına geleceklerden hemen şimdi kaçıp gidebilirdi. Ama bu davranışı başına başka ne tür belalar açar, kestiremiyordu.

"Bir kez dayandın, yine yapabilirsin. Hadi kızım!"

Kendini telkin ettikten sonra birkaç merdiveni çabucak çıkıp kapıyı çaldı ve hayvani güce sahip bir koruma tarafından hırsla içeri çekilmeyi bekledi.

Beklediğinin aksine kapı yavaş yavaş açılmış, kapıda ise aşırı gelişmiş bir korumanın yerine Ali belirmişti.

"Ne bakıyorsun aval aval geç hadi."

Leyla ağzını bile açmadan Ali'nin peşine takıldı. Merdivenlerden inip o gürültülü tarafa geçiş için girmesi gereken kapının önüne geldiğinde, kenarda bekleyip Ali'ye yol verdi. Kapıyı hızla açıp içeri dalan Ali'nin arkasından yürürken duyduğu ses ve maruz kaldığı kokuya rağmen suratını buruşturarak ilerledi.
Kalabalık ve çıldırmış gibi dans eden topluluğu güçlükle aşıp, Özgür'ün ofisine girdiğinde rahatlaması Leyla'nın kendine bile sinir olmasına sebep olmuştu.

Ali'nin rahatça koltuğa kurulup yayılmasına inat Leyla çok gergin bir şekilde duvar dibine sinmiş, başına gelecekleri tıpkı kurbanlık bir koyun gibi bekliyordu.

"Otursana."

"Yok, iyiyim ben böyle."
Sesi korkudan titriyordu.

"Sen bilirsin valla gece uzun ve senin çok işin var."

Leyla her şeyi bilmesine rağmen, konuşmayı sürdürebilmek adına sormak zorunda hissetti kendini. Gidip Ali'nin karşısındaki sandalyeye emaneten oturdu ve iyice yaklaştı.

"Ne işi?"

Ali kısık bir gülümsemeyle sorduğu soruyu geçiştirip, "Birazdan görürsün," dedikten birkaç saniye sonra önde Özgür, arkasında Duygu odadan içeri girdiler.

Leyla büyük bir gerginlikle duvarın önündeki artık benimsemiş olduğu yerine sindi.

Özgür kısa bir bakış atıp yerine otururken, Duygu ondan tarafa göz ucuyla bile bakmamış, resmen Leyla'yı yok saymıştı. Aslında Duygu'nun genel olarak tavrı hep bu şekildeydi. Birileri bir şey sorsa veya bir şekilde ona yaklaşmaya çalışsa, o bununla ya dalga geçer ya da terslerdi. Fakat Leyla ve mizaç olarak ona benzeyen başka birkaç kişi hariç. Duygu onlara karşı takındığı minnoş arkadaş tavırlarıyla kalplerini kolaylıkla kazanmıştı. Ama işin sonunda bu noktaya sürüklemek için Leyla'nın seçilmesine sebep neydi? İşte bunu o da bilmiyordu.

LUSİD 💫Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin