BÖLÜM 13

1K 152 125
                                    

Leyla, bindiği takside trafiğin etkisiyle aheste aheste ilerlerken kafasındaki tilkiler de hararetle tartışmaya devam ediyorlardı

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Leyla, bindiği takside trafiğin etkisiyle aheste aheste ilerlerken kafasındaki tilkiler de hararetle tartışmaya devam ediyorlardı. Telefonundan saate baktığında henüz Mert'in mesai saatinin bitmesine fazlasıyla zaman olduğunu gördü. Taksiyi bir kenarda durdurup kocasının işten çıktıktan sonra neler yapacağını görmek istiyordu fakat taksiciyle yüz göz olmayı da pek gözü kesmiyordu. Yolda ilerlerken bir araç kiralama şirketine gözü takıldığında kafasında beliren fikirle kaşları çatıldı. Yapabilir miydi? "Olur tabi, neden olmasın?" diye kendi halinde mırıldandığında taksicinin de dikkatini çekmekte gecikmemişti.

"Bir şey mi dedin abla?"

"İnebilir miyim uygun bir yerde?"

"Nosab'a daha çok var ama?"

"Fikrimi değiştirdim, duralım lütfen."

"Tabi abla bir saniye, lambayı geçince bırakayım."

Leyla, taksiden indikten sonra geride kalan araba kiralama şirketine hızlı adımlarla yürüdü. Kıyafeti dikkat çekici olsa da ayağına rahatlığından ödün vermeyeceği bir ayakkabı seçmişti. Buna şükrederek birkaç dakika daha yürümeye devam etti ve araba kiralayabileceği ofisin kapısından içeri çekinerek girdi.

"Buyurun hanımefendi hoş geldiniz."

Görevlinin gayet güler yüzlü ve nazik tavrı Leyla'yı biraz rahatlatmıştı.

"Bir araba kiralamak istiyorum da yardımcı olur musunuz?"

"Tabi, ehliyetiniz yanınızda değil mi?"
Sadece kafasını salladı Leyla, çekinmeye devam ederek.

"Öyleyse önce otoparktaki araçlardan istediğinizi seçin, onun üzerinden işlemleri yapalım, buyurun," diyerek kapıya doğru ilerlemeye başladı. Leyla'da oyalanmadan görevlinin peşine takıldı. Çok dikkat çekmeyeceğini düşündüğü gri bir aracı seçtikten sonra ofise geri döndüler.
Görevli beyefendi Leyla'nın kimliği ile gerekli işlemleri yaparken, Leyla'da şart ve yükümlülüklerin yer aldığı taahhütnameyi okuyup gerekli yerlere imzasını attı. Sıra ödeme yapmaya geldiğinde eli kredi kartına gitti ama Mert'in fark etmesini istemeyeceğinden cüzdanının gizli bölmesinde duran birikimlerinden ödemeye karar verdi.
Tüm işlemler hallolduğunda üç günlüğüne kiraladığı arabanın anahtarını alıp yola koyuldu. Mert'in söylediğine güvenerek bu adımı atmıştı ve bir aksilik olmaması için dua etti. Aksi takdirde Mert'in bundan hemen haberinin olacağını az çok tahmin ediyordu.

Kendisini test edebilmek için fazlasıyla ihtiyatlı bir şekilde kullanmaya başladığı arabayı, alıştıktan sonra gayet rahat bir şekilde kullanabildiğini fark edip mutlu oldu. Rotasını ayarlayıp yönünü Mert'in iş yerine doğru çevirdi. Uzun zamandır o taraflara gitmediği için fabrikalarla dolu sokaklarda kaybolmak istemiyordu.

LUSİD 💫Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt