Y.E.11.O Geri Döndü

494 40 6
                                    

Reklamsız okumak için www.kotulugunefendisi.com

Sonunda yeni bölüm geldi, fırtına sonrası elektriklerin kesilmesi internetimin sürekli kopma durumu yüzünden yeni bölüm geçikti.

11 Bölüm

O Geri Döndü

Askerlerde bir hareketlilik ortaya çıktığında Savaş lordu Karti belediye binasına girmişti, yerde Lord Magran üst katlardan aşağıya indirilmiş ve yere konmuştu. Sinirlenmişti, kimin yaptığını sordu. Aslında biliyordu fakat sormuştu. Askerler ''Başaran yaptı, onu zehirli bıçaklarına zehirlemiş'' Karti ''Adi herif ancak bu şekilde yenebilirdi onu. Düzenbaz!'' diye söylenerek olduğu yerden öfkeyle ayrıldı. Askerler yukarıya katlara Başaran ile dövüşmeye çıkarken askerler bir anda durdular, korkudan kılıçlarını yere düşürmüşlerdi. Karti kafasını kaldırıp baktığında karşılarında Borla olduğunu gördü. Onu beklenmedik şekilde karşısında gördüğünde herkes gibi o da şaşırmıştı.

''Sen buraya nasıl gelebildin? Yoksa dışarıya herkes öldürdün mü?'' diye sordu. Onca güvenlik önlemine rağmen onun binanın içine kadar girmesine anlam veremedi. Bir yanlışlık olduğunu düşünse de aslında onu karşısında görmek istememeye başlamıştı. Bir hevesle ve hırsla Borla'yı indirmek için giriştiği çabaları sonuçsuz kalmıştı. Borla

''Tecrübe, senin satın alamayacağın kadar değerli olgudur. Anan seni doğurmamışken ben aynısını yapıyordum. Kalmukya da gerçekler her ne kadar saklanıyorsa da savaş konseyi olarak saklı tarihe erişimin var biraz okumaya ilgin olsaydı burada olmamın sürpriz olmayacağını anlardın'' dedi. Karti karşılık veremeden Borla askerlerin arasından geçip onu boynundan yakaladı ve dışarıya fırlattı, binanın girişinde askerler sayılarına güvenerek ona saldırmaya çalışsa da birkaç saniyede ortalığı kan gölüne çevirmişti. Karti dışarıya fırladığında başına askerler gelmiş Gereko, Xitrus ve Fekas ona doğru ilerlediğinde askerler kenara çekilmişlerdi. Xitrus ''Bizimle başa çıkarmazsın Bierta teslim ol adına yakışır şekilde seni idam edelim. Bunca yılın yorgunluğu var üzerinde. Çocuğunun da canına bağışlarız. '' dedi. Borla kendinden emin onlara yürümeye başladı. Kılıcını yere doğru tutup kılıcı kaplayan kanların yavaşça yere damlıyordu.

''Kan dökmekten hiç yorulmam'' dedi. Kılıcı savurdu ve kılıçtaki bütün kanlar yere düşmüştü. Magran öldü sıra size geldi. Başka sadece çocuğumu almaya gelmiştim ancak sizin pazarlık yapmaya niyetiniz yok. Krallığın dik kafalı adamları olarak karşıma çıktınız hem canınızdan olacaksınız hem bu şehir yıkılacak. Bitti mi? Hayır sizin düşüncesiz hareketiniz yüzünden Culdan sizin gibi savaşçıları kaybedip Bretonaska savaşına girecek'' dedi. Onlara söz hakkı tanımadan sözlerine devam.

''Yetenekli olabilirsiniz ama tecrübe ve akıldan yoksun yetenek hiçbir işe yaramayacaktır. '' dedi. Borla kılıcını çekti, siyah rengine bürünmüş kılıçtan kara duman çıkıyordu. Kaderin kılıcının mührünü bozmamıştı ve bozmayı da düşünmüyordu. Borla onların ve kendisinin söylenecek sözünün kalmadığını biliyordu onların gelmesinden se Borla onların üzerine yürümeyi tercih etti. Yaşına ve düşmanın sayısına bakmadan ilerliyordu. Hayatta onun karşısında bu korkulan kişiliği düşmanları hep bir kez daha düşünmeye itmişti. Borla hızlıca harekete geçti, Gereko ve Xitrus diğerlerinden hızlı davranıp saldırıyı savunmak amacıyla ileriye atıldılar. İki Yüce savaşçı Borla'nın saldırısını durdurmuştu. Borlanın tarafında çıkan kılıç kıvılcımları karanlığa dönüşüyordu, karşı tarafında bir süre parlayıp sönüyordu. Elinde normal kılıç vardı, bu tarz güçlü saldırılara karşı dayanamayacağını çok iyi biliyordu.

Şehre dışarıdan yaklaşan kara duman vardı, yerden gökyüzüne kadar kaplamıştı rüzgarlar neticesinde Borlanın arkasından geliyordu. Bu kara duman ve rüzgarlar felaketin habercisi idi. Rüzgarlar yerini hortuma bıraktığında ve şehre gelmeye başladığında önüne ne gelirse yok edecekti. Bu şehri yok etmek için bir saldırı da olsa da Kadranı rahatlıkla öldürebilirdi kara duman şehre varmadan onu tekrar yanına almak istiyordu. Başaran'ın hakkında bir bilgisi yoktu. Sağ bırakacağı askerlerden yeterince bilgi almayı planlıyordu. Saldırıdan sonra geriye çekilen Borla oldu, Xitrus ve Gereko karşı saldırı yapma imkânı doğmuştu ama Borla'nın en çok dikkatini çeken Fekas ve Karti'nin hamleleri idi. Kendisine değerlendirilmek üzere verilecek bir hata ile hepsini rahatça öldürebilirdi. Borla onların saldırı yapmasına izin vermedi ve tekrardan saldırdı. Gereko ve Xitrus saldırılarına karşı koydular. Borla boştaki eli le Gereko'yu zırhından tutup fırlattı. Gereko yere düşüp yuvarlandı. Xitrus geriye çekildiğinde Fekas ve Karti saldırıya geçmişti. Birisinin saldırısını kılıcıyla diğerinin saldırısını çıplak eliyle durdurdu.

Gereko çabucak yerden kalksa da afallamıştı, tuttuğu zırhtan kolayca yere atılıp fırlatılması ile kendisini aşağılanmış gibi hissetti. Borla daha çok bastırınca ikisi de geriye çekilmiş o sırada Xitrus saldırıya geçmişti. Gelen saldırıyı yumruğu ile durdurmuş ve ayakları yerden biraz kalmıştı. Gereko onun boşluğunu değerlendirip saldırıya geçti. Borla yere düşüp yuvarlandı. Bir dizini yere verdi. Gereko

''Bugüne kadar yere düştüğünü gören olmamıştır'' dedi. Onların kendine güveni gelmişti. Çizik bile atılamayan adam yere düştü ise öldürülebileceğine inanıyordu. Borla ''Ben çocukken savaşırken yere düşmüştüm beni yere düşürenleri ve bunu gören düşmanları öldürdüm. '' dedi. Borla ayağa kalktı. Karti hücuma geçmişti. Borla'nın beklediği anlardan birisiydi. Onun bu hamlesi gören diğerleri de harekete geçmişti. Teke tekte Borla'nın yenilmezliği ile biliniyordu. Borla ayağa kalktı ve hızlıca hareket etti. Karti'nin yanından geçti ve onun yüzüne baktı. O sadece ileriye bakıyordu. Borla Fekas ile karşılaştı ona tekme atarak geriye uçurdu ve evlerin bir tanesinin duvarını yıkarak içeriye girdi. Gereko karşı ilerledi. Xitrus bir an durmuştu. Borla'nın Karti'nin belinden kesip ikiye bölmesine bakıyordu. Borla etrafında kimse kalmamıştı.

''Ordum savaşlarda yenilmiş olabilir ama ben halen yenilmezim ve öyle kalacağım ölümüm de bu yönde olacak'' dedi.

Yaşayan Efsane I: İlk UmutHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin