10. Vuurwerk en magie

93 8 0
                                    

Er is ook echt helemaal niks aan school! Verveeld staar ik voor me uit, Danny zit naast me. Hij zit druk aantekeningen te maken van alles wat mijn maatschappijleer docent aan het vertellen is. Ik niet, ik staar voor me uit. Ik denk aan vanochtend, hoe Danny en ik elkaar aankeken. Het was haast magisch, het voelde alsof niets of niemand erbij was het voelde alsof er vuurwerk was. Magie, zo voelde het echt. "Mevrouw Cullen!" ik schrik op uit mijn gedachtes en sta dan oog in oog met de docent. "Opletten!" ik knik en schuif snel mijn boek naar me toe. Ik kijk vanuit mijn ooghoek naar Danny's boek, bladzijde 88. Snel bladder ik naar de juiste bladzijde en focus me dan op de les.

De bel gaat, ik stop al mijn spullen in mijn tas en gooi zo mijn rugzak op mijn rug. "Kom je?" Danny wacht in de deuropening op me, ik knik vrolijk en loop dan naar hem toe. Samen lopen we naar de kantine, waar we plaats nemen aan een lege tafel. Alexa komt op me af gelopen, "Gaan we nou nog eens beginnen aan die PO, of wat? Ik heb geen zin in nog een onvoldoende." zegt Alexa mopperend. Ik denk even na, shit morgen moet ik die PO inleveren, dat is waar ook. En we hebben nog veel te doen, maar ik zou eindelijk weer eens iets met Jacob doen na school. "Ja, na school." Zeg ik snel tegen Alexa, ze knikt tevreden. "Excuseer me, ik moet even wat doen." Zeg ik terwijl ik voor me uit staar en opsta.

Rustig loop ik de kantine uit, naar buiten. Als ik een beetje uit zicht ben van school begin ik naar huis te rennen, ik kijk op mijn horloge, nog tien minuten tot de volgende les. Ah, dat red ik wel. "Jake!" roep ik luid als ik op zijn deur klop. De deur gaat open en daar staat Jacob, shirtless. Ik bijt even op mijn lip, hij blijft sexy. "Het spijt me echt heel erg, maar ik kan vanmiddag niet. Ik-" "Laat me raden, die Danny." onderbreekt Jacob me, ik schud mijn hoofd. "Huiswerk, vanavond dan? Na het eten?" Jacob zucht "Oké, goed dan." "Mooi." Ik geef hem een knuffel. "Maar, ik moet weer gaan. De pauze is zo voorbij." Jacob knikt, dan draai ik me om en ren weg. Ik zie vanuit mijn ooghoek Jacob nog zwaaien.

Net op tijd loop ik de klas in, ik kon het niet maken om op het schoolplein/in school te rennen, ik zou gesnapt worden! Mijn ogen kijken de klas rond, tot mijn teleurstelling is de plek naast Danny al bezet door Paula. Ik ga zitten op een lege stoel naast Steven. "Hey." Mompel ik. Steven kijkt me even vriendelijk aan en gaat dan verder met zijn gesprek met Damian en Luuk. Ik voel Danny's ogen in mijn rug prikken, ik draai me om en kijk hem aan. Weer is daar die magie, ik voel het. Iedereen om me heen verdwijnt. Danny gebaart wat naar me, ik schud mezelf wakker uit mijn dagdroom. Waarop Danny begint te lachen, het moet er stom uit hebben gezien. Ik grinnik ook even "Waar was je?" playbackt hij naar me. Ik wuif zijn vraag weg en draai me om als ik de stem van de docent hoor.

***

"Dus, zijn jij en Danny eigenlijk een stel?" vraagt Alexa als ze een Jus de'Orange voor me inschenkt. Ik schud mijn hoofd, "Nee." Zeg ik snel. "Maar je vindt hem wel leuk?" vraagt ze als ze mijn glas aangeeft. "Weet niet, ben nog nooit verliefd geweest. Hoe weet je als je dat bent?" zeg ik als ik tegen het aanrecht aan leun. Maar Alexa loopt weg, richting boven. Snel loop ik achter haar aan, "Ik weet niet, je voelt het. Je kan nergens anders aan denken. Je voelt je warm worden als je hem ziet, je hart gaat sneller enzo..." ze kijkt me grijnzend aan. "Laatst keek ik hem diep in zijn ogen, ik voelde vuurwerk? Het leek haast magisch!" zeg ik aarzelend, bang om uitgelachen te worden. "Ja meid, dat is liefde!" zegt Alexa lachend, ik voel mijn wangen rood worden en kijk weg. "Oké, laten we dan maar aan onze PO beginnen." Zeg ik snel om van onderwerp te veranderen.

Ik bijt nietWhere stories live. Discover now