2.

7.2K 217 19
                                    

Osjetila sam nečiju ruku na mom ramenu i okrenula sam se da pogledam ko je to bio mada sam mogla i da predpostavim. U ovoj kući samo je jedna osoba uvijek bila tu za mene kad sam se osjećala loše, Manda.  Iako mi je vid bio zamućen suzama mogla sam kroz maglu da vidim njenu i dalje vitku figuru kako nagnuto stoji iznad mene.

-“Ahh dijete moje.”- Duboko je udahnula pa nastavila - “Obriši suze ljepotice moja sve će biti uredu.”

-“Manda!”- Kroz plač sam progovorila i pomjerila se u stranu praveći joj mjesta da sjedne do mene. Smjestila se na krevetu iznad mene puštajući me da joj legnem na krilo kako bi me lakše mogla milovati po kosi.

-“Manda, ne znam šta da radim. Ne mogu povrijediti Ahmeda i udati se za drugog , ali ne mogu povrijediti ni moje roditelje i ostaviti ih na rubu propasti. Šta da radim?”- Kroz plač sam je upitala.

-“Šššš smiri se, prvo prestani da plačeš, plačem nećeš riješiti ništa.”

Milovala me tako neko vrijeme dok nisam prestala da plačem i dok se u potpunosti nisam smirila. Glava me boljela užasno  od silnog plakanja i željela sam opet da utonem u san, ali nisam mogla.Na vratima se začulo kucanje i u sobu je ušla mlađa kućna pomoćnica koja je bila tu kao ispomoć Mandi jer Manda nije mogla sama obavljati sve poslove u ogromnoj  kući poput naše .

- “Dobro jutro gospođice Lejla, Nana. ”- Pozdravila me, a zatim se obratila Mandi.

Nana je bio nadimak kojim je zvala sva poluga u kući jer je bila jako bliska sa svima njima i svi su je poštovali kao stariju majku, čak i ja sam voljela taj nadimak u često sam je zvala Nana.

- “Završila sam sve što ste mi rekli, sve pripreme su gotove ako želite dođite da provjerite da li je sve u redu.”

- “Nema potrebe draga vjerujem da je sve upravno onako kako sam željela da bude, samo pitaj gazdaricu da li želi još nešto da doda.”

- “Naravno, i da Nana da li da postavim posluženje za čaj ili da čekam vas da to odradite, već je poprilično kasno i oni samo što nisu došli.”

- “Možeš ,naravno.”

- “Uredu.”- Izašla je lagano zatvarajući vrata za sobom.

- “Manda imamo li mi to goste danas ?”- upitala sam.

- “Da dušo, zar nisi znala?”- Odmahnula sam glavom, majka mi nije ništa spominjala.

-“Danas u posjetu tvome ocu dolazi gospodin Murat Montegregori.” - Pustila me je da provarim tu informaciju. Taj čovjek dolazi u našu kuću,zašto? Pitala sam se, možda je dolazio da traži odgovor od mene, ali da je tako mama bi mi već nešto rekla. Kao da mi je pročitala misli, nastavila je -“Ne brini se, dolazi do tvog oca poslovno on ga je pozvao ranije zbog problema u banci, ali Murat je bio na poslovnom putu i nije mogao doći. Dolazi zajedno sa još nekim partnerima tvoga oca koji rade na tom projektu.”

-"Ako zbog posla dolazi zašto onda majka uređuje primaću sobu i sprema čaj.”

-“Pa znaš svoju majku želi lijepo da ga dočeka kako bi ostavila što bolji utisak.”

-“Ahh da naravno, ipak je to čovjek koji se ponudio da kupi njenu kćerku.”

-“Ne govori tako Lejla tvoji roditelji te ne prodaju. Ponuda za brak nije ništa loše dušo,  mnoge djevojke sanjaju da su na tvom mjestu.”

-“Ali Nana ja volim Ahmeda ne Murata, šta više ja Murata i ne poznajem.”

-“To što voliš to je tvoje pravo mila, isto što tvoji roditelji imaju pravo da vole tebe i brinu se za tvoju budućnost. Oni samo žele najbolje za tebe moraš to da razumiješ, svako ko bira budućeg zeta između Ahmeda i Murata izabrao bi Murata.”

Moja Sudbina [✔]🔚Where stories live. Discover now