Odchod II.

219 11 10
                                    

Venované:leabor06 (za podporu)

Percy

Cheirónova radosť z toho, že som zostal bola priam hmatateľná. Celý čas som si hovoril, že bude sklamaný a tak, ale on bol rád.... kto by to bol povedal. Hneď ako odišli s om išiel za Blackjackom:
,Zdravím šéfko.' pozdravil ma
,Čo som ti povedal o tom, že ma nemáš volať šéfko?' rozprávali sme sa pomocou telepatie. Taká super vecička v mojom Poseidónovskom balíčku...
,Také niečo si nepamatám.' zaškeril sa. Môže sa vôbec kôn škeriť?
,Nechajte ma hádať: chcete prenasledovať výpravu a pomáhať svojim priateľom.' ako to vedel!
,Bingo.'
,Kedy vyrazíme šéfko?'
,Večer keď sa zotmie.' odignoroval som to jeho ,,šéfko" a ďalej som mu asi ešte dvadsať minút objasňoval okolnosti výpravy.
Bryan už priplával bohovia vedia odkiaľ a na kilometre ma obchádzal. Bolo vtipné vidieť, ako zdrhá, keď ma vidí. No ja som čakal len na to, kým sa tábor ponorí do tmy a ja budem môcť vyraziť.

Piper

Celý čas tu s babami čakám z ktorého rohu Percy vyskočí.
,,On nás tu vážne nechal." ozvala som sa a tým prelomila to napäté ticho.
,,Tvrdohlavec." zamrmlali Rebeca a Viki naraz. Chalani boli úplne pokojný. Jason s Nicom sa rozhodli ísť cvičiť šerm a Leo zase montoval niečo, čomu nikto nerozumie, ale je to super.
,,Kedy sme vyrazili?"opýtal sa nás ospalý hlas.
,,Cca hodina?"odpovedala Rebeca Annabeth.
,,Percy?!" začala behať po palube.
,,Kľud Júlia. Rómeo ti zostal v tábore."
,,On ma počúvol? A čo povedal .. na nooo... veď viete."
,,Nič proste odšmaril Bryana niekde do mora, ale myslím, že už je aj tak späť. Potom ťa odniesol sem a vyhrážal sa nám, že nám urve hlavu ak ťa zobudíme." zrekapitulovala jej to celé Viki.
,,Takže sa .... no nehnevá? Bolo to jedno veľké nedorozumenie."
,,Nie jasné že nie. Teda aspoň tak nevyzeral." povzbudivo povedal syn Háda Nico. Popravde by som povedala, že keď je synom boha podsvetia bude krutý a túžiaci po smrti, ale on bol fajn ako jeho sestra Viktória. Ann mi rozprávala o jeho živote a sľubu, ktorý Percy nedodržal. Chudák prišiel o sestru už ako malý. Neviem si ani len predstaviť ako sa cítil Percy keď Biancu aj napriek tomu že to sľúbil nedokázal ochrániť. Asi práve preto sa tak veľmi rozrástlo ich priateľstvo.... spoločná bolesť, spoločný smútok. Ale dosť už tej depresívnej témy. Cesta nám ubiehala dosť pomaly .... teda aspoň to hovoril Leo. Celý deň behal sem a tam a mrmlal si popod nos niečo v zmysle:
,,Touto rýchlosťou to nestihneme. Musíme pridať." Potom prišiel večer a my sme si rozdelovali hliadky:
,,Piper, Jason a Viki vy budete od teraz do 24. a ja Nico a Rebeca do rána." oznámila nám Annabeth a spolu s Nicom a Rebecou sa odišli prespať aspoň na tých pár hodín. Nikto nič nenamietal. My traja sme boli aj tak najmenej unavený, takže bolo logické, že nám dcéra Athény pridelila prvú hliadku.

Percy

Stmieva sa. Konečne. Už som to nemohol vydržať. Celý deň som cvičil s Cheirónom v pätách. Mal som z toho dosť nervy. Stále som musel myslieť na moju Chytrolínku a na ostatných. A preto som aj po prvýkrát za celý čas v tábore spadol z lezeckej steny a zlomil si nohu, pár rebier a neviem čo všetko, potom ma skoro niaky Apolónec prešpikoval šípom a Clariss skoro prebodla kopijou. Cheirón usúdil, že pre dnešok stačilo. Ešteže Will tak dobre ovláda liečenie. Po pár minútach ošetrovania som už bol zase v pohode a po zlomeninách nebolo ani stopy. Späť do prítomnosti.
Je čas! Dopísal som list a položil ho na posteľ. Zobral som si svoj vopred pripravený rupsak. A modrú mikinu, ktorú som mal v deň, keď som sa ocitol na svojom pohrebe a vyrazil ku stajniam. Po ceste som našťastie nikoho nestretol.
,To ste vy šéfko?' ozvalo sa mi v hlave keď som prešiel dverami stajne.
,Nie Cheirón.... a prišiel som si zaspomínať ako sa žije v maštali...' odpovedal som mu ironicky.
,Nemusíte byť hneď podráždený.'
,Prepáč. Len som trochu nervózny, nemôžem?' priznal som sa mu. Otvoril som dvere na jeho boxe v stajni a vyviedol ho von. Vysadol som medzi krídla a vzlietli sme. Leteli sme plnou rýchlosťou a bez prestávky celú noc. Studený vietor ma šľahal do tváre. Myslel som, že zamrznem. Neuvedomil som si, že v tábore je teplota regulovaná a vonku je proste zima. Museli sme letieť vysoko v oblakoch aby nás nikto nevidel takže si viete predstaviť že od zimi ma ani moja užasne sfarbená mikina moc neuchránila. Zatiaľ sme stretli len zopár harpii a niakych veterných duchov ktorých meno vôbec nepoznám. Annabeth by to určite vedela... niekedy si hovorím ako môže chodiť s takým blbcom ako som ja. Ruku som mal stále položenú na vrecku a čakal z ktorej strany na mňa niečo vyletí. Nič sa však neobjavilo. To znamená že Gaia všetky sily zmobilizovala a strážia na Kréte alebo to, že všetko útočí na mojich priateľov. Možnosť a sa mi páči viac. Niežeby sa mi páčilo že so všetkými príšerami budeme bojovať až na mieste ... to nie ale je to lepšie ako stresovať či sú všetci v poriadku. Je to zvláštny pocit cestovať sám... pomyslel som na ostatných a na moju skvelú kajutu a musel sa pousmiať. Zima sa náhle zmenila na teplo a ja som pocítil blízkosť Golfského prúdu. Preleteli sme Atlantickým oceánom a práve sme boli kúsok od Gibraltárskeho prielivu. Táto zmena teploty mi rozhodne neurobila dobre. Cítil som sa akoby ste mi odsali všetu energiu.
,Blackjack zaleť nižšie.' povedal som unavene.
,Všetko v pohode šéfko? Nevyzeráte vôbec dobre.' skonštatoval ustarostene môj pegas ale napriek tomu zletel o pár metrov nižšie. Srdce mi poskočilo keď som uvidel Argo II. Práve bojovali s niakou morskou chobotnicou a vôbec to nevyzeralo dobre. Piper na neho vykrikovala niečo s pomocou čaroslov, Jason sa jej pokúšal odseknúť chápadlá, Nico spolu s Rebecou na ňu posielal kostlivcov, Chytrolínka bežala na pomoc Jasonovi, Leo na ňu posielal ohnivé gule (Čožeeee Leo je Ohňonos! A to mi akože chcel kedy povedať! To je super!) a moja sestra tam vyvalene stála. Hýb sa!- chcel som na ňu zakričať ale to by som sa odhalil. Čo to robí! Veď ona jediná má moc nad tekutinami a to zaberá na morské príšery najviac. Síce som bol unavený ako ... ani neviem čo ale musel som im pomôcť keď je moja segra indisponovaná. Zdvihol som vlnu a vrhol ju na ,,chobotnicu". Tá bola ako obarená z nečakaného útoku. Annabeth to využila a bodla ju. ,,Chobotnica" sa premenila na prach.

Percy Jackson - stratení v čase [POZASTAVENÉ]Where stories live. Discover now