Kto si?

273 12 0
                                    

Rebeca 
(medzitým ako bola Annabeth s Nicom)

,,Počuj Reb a nemal by sa mu dvíhať hrudník." otočil sa vystrašene na pol ceste Leo.
,,Áno prečo?" spýtala som sa nechápavo.
,,No vyzerá to tak že nedýcha." povie roztraseným hlasom a ukáže na Percyho. Otočím sa rýchlosťou svetla. A naozaj. Prestal sa mu dvíhať hrudník. To nie. Nie nie nie. Konečne si nájdem ako tak ,,normálnu" rodinu a stane sa toto?! Percy nevzdávaj to Annabeth ťa potrebuje, tábor ťa potrebuje a aj ja ťa potrebujem.
,,Will." zvreskla som na Apollónca ktorý sa o niečom baví s Cheirónom. Will sa na mňa ani nepozrel a zakričal: ,,Počkaj Rebeca hneď som tam niečo musím do..."
,,Will!! Percy nedýcha!!! skočila som mu do toho. Willovi asi najprv nedošlo čo tým myslím lebo sa ďalej rozprával s Cheirónom keď zrazu stuhol. Otočil sa a rozbehol ku mne.
,,Ako to že nedýcha veď tie rany má už úplne v poriadku." hovoril dosť zúfalo.
,,Odkiaľ to mám vedieť Will!!" zručím na neho. ,,Pred chvíľou bol úplne v poriadku. Potom prišiel Leo na minútu som sa otočila a nedívala sa na neho. Keď Leo odchádzal všimol si že sa mu nedvíha hrudník." vychŕlila som to ne neho rýchlo.
,,Rebeca dobre ma počúvaj! Idem pre prenosný defibrilátor. Začni s kardiopulmunálnou resuscitáciou. Rozumieš!" otočil sa a chcel odísť ale ja som na neho zakričala: ,,Will ja to nezvládnem. Ja neviem čo to je!" hlas sa mi lámal. Môj brat umiera (zas) a ja neviem čo je kardiopulmunálna resuscitácia .... aká si ty múdra Rebeca.
,,To čo robil Nico keď Percy zomrel naposledy!" zakričal a už ho nebolo. Naozaj pekne vysvetlené. To nemohol jednoducho povedať že mám začať s masážov srdca. Začala som. O chvíľu ku mne pribehol spotený Will s niakym prístrojom. Pripojil naň Percyho a začal mu dávať tie .... elektrické šoky? Absolutne neviem čo ale proste mu prikladal tie dve veci z defibrilátoru na hruď a snažil sa aby jeho srdce začalo znova fungovať. Nič sa nedialo. Defibrilátor sa vybil a Will išiel z kože vyskočiť. Rýchlo ho podal Leovi lebo ten to so strojmi vedel.  ,,Defibrilátor rýchlo!!!! Strácame ho kde ste toľko!!! No bež rýchlejšie ak mi tu zomrie Annabeth ma zabije!!!!!" zrazu sa za nami zjavila Annabeth a Nico. Annabeth si dala ruku pred ústa keď videla čo sa deje. Leo opravil ten prístroj a Will začal znova s oživovaním. Annabeth si rýchlo kľakla ku mne. Zrazu sme počuli ten zvuk. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.

Nico
 
Keď sme niekoho počuli kričať že niekoho strácame bleskovo sme pribehli k zdroji kriku. Bol tam Will a Rebeca. Pri nich ležal Percy pripojení na niakom prístroji čo Leo opravoval (určite je syn Hefaistósa). Will na neho vrieskal nech beží rýchlejšie a chudákovi Leovi sa strašne triasli ruky. Došlo mi čo sa deje. Percy má zástavu srdca a môžem za to ja. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiip ozvalo sa a ja som stratil vedomie. Odpadol som.

Annabeth

Kľakla som si k Rebece a chytila Percyho za ruku. Za chvíľu zaznel zvuk ktorý neznášam zo všetkých najviac. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Stratila som ho. Znova. Objala som Rebecu a ona mňa. Obidve sme plakali a Will len bezmocne sedel a pozeral do prístroja. Sedeli sme tam tak asi 5 minút. Nikto z táborníkov neodišiel. Už dávno som stratila nádej keď sa stalo niečo neuveritelné. Percy otvoril očí posadil sa a začal prudko dýchať. Jeho hodnoty sa dali do normálu. Skočila som ku nemu a objala ho. On ma rýchlo odtlačil a spýtal sa: ,,Kto si?" vyskočil na nohy a ustupoval. Bál sa nás. Videla som mu to v očiach. Bol zmätený. Nevedel kde je. Neverila som vlastným očiam. Nevie kto som.

Percy

Kde to som? Kto som? A kto je to dievča čo ma objalo? Uteč- hovorila moja hlava ale srdce vedelo že tu je moje miesto. V hlave som mal zmätok. Nevedel som nič. Na nič som si nepamätal. Zviezol som sa k zemi a dal si ruky na hlavu.
,,Percy? To som ja Annabeth spomínaš si na mňa?" prišla ku mne tá blondýna čo ma objala a s láskou sa mi prihovorila.
,,Je mi to ľúto ja neviem kto si ty ani nikto z vás neviem ani kto som ja. Neviem kde to som." povedal som jej a ona mi pohladila vlasy.
,,Všetko bude dobré Percy. Spomenieš si neboj sa. Percy skoro si zomrel. Bol si vlastne už mŕtvy zabila ťa obluda ale ty si sa vrátil z podsvetia a zachránil si ma. Bol si tu. Tá rana po príšere sa ti obnovila ale Rebeca ti ju zahojila. Zaspal si a zastavilo sa ti srdce. Will sa ťa snažil oživiť ale ty si nereagoval keď si zrazu otvoril oči a posadil si sa. Bol to ako zázrak." hovorila to s takou láskou a nežnosťou že si myslím že bude asi viac ako známa.
,,Ja tomu nerozumiem." priznal som sa.
,,Čomu nerozumieš Percy?" ozvala sa tá Rebeca.
,,Všetkému. Čo je toto za miesto. Kde to som. O akej príšere hovorí. Príšery neexistujú." mal som pocit že mi exploduje hlava. Všetko okolo mňa mi bolo tak známe a tak neznáme zároveň.
Zrazu ku mne pristúpil niaky koňo-človek a ja som od ľaku až vykríkol.
,,Neboj sa Percy. Moje meno je Cheirón a som vedúci táborových aktivýt. Toto miesto sa volá tábor polokrvných. Chodia sem výnimočné deti ako ty." vysvetľoval mi ale ja som ho prerušil a on sa pousmial. ,,Prečo polokrvných?"
,,Ide o tvojich rodičov." začal. ,,Čo je s nimi?" nenechám ho dohovoriť.
,,Percy poznáš grécke báje, mýty a povesti?" spýtal sa ma.
,,A-áno ja myslím .... ja neviem." povzdychol si akoby ho niečo trápilo.
,,Vieš o gréckych bohoh? O Diovy, Poseidónovy, Aténe, Hádovy, Afrodite, Hefaistósovy, Hermovy, Dionýzovi a tak ďalej?" spýtal sa.
,,Áno." neviem odkiaľ ale viem. ,,Tvoj otec je Poseidón Percy. Si mocný poloboh." povedal mi ale mne to neprišlo zvláštne. Skôr mi to prišlo až desivo normálne. ,,Nemohli by ostatny odísť?" šepol som. ,,Teda až na  mojich ehmmm...... priateľov?" Cheirón prikývol.
,,Všetci sa prosím odoberte do svojich ubikácii. Predstavenie sa skončilo." vykríkol a všetci sa s hundraním odobrali do ubikácii. Zostali tam iba Annabeth, Rebeca, Will niaky kučeravý hnedovlasý chalan, kučeravá hnedovlasá baba, blonďák, čiernovláska, baba s krátkymi čiernymi vlasmi, niaky chalan čo zrejme odpadol aaaa čo!!! To je čo! Keď uvidí môj pohľad povie: ,,Ahoj som Grover a som satyr." ,,Ty si napól osol?" nemohol som si odpustiť túto otázku.
,,Napól cap." zasmeje sa. ,,Bývali sme najlepší priateľia." povie smutne.
,,A už niesme?"
,,No ty si ma nepamätáš tak som si myslel ..." skočil som mu do reči: ,,To že si vás nepamätám neznamená že už nie sme priatelia." vyhlásim a myslím to úprimne. ,,Ale no asi by bolo dobré keby ste sa mi ešte raz predstavili." povedal som zahambene.
,, No takže ja som Thália. Toto je Rebeca. Tamto sa Will skláňa nad Nicom. Tutu je Annabeth a Viki a Grovera už poznáš. Tam vzadu je Jason Leo a Piper." povedalo dievča s čiernymi krátkymi vlasmi.

Viki

Stála som ako prikovaný pri Annabeth. Zľakla som sa keď Percymu zlihalo srdce ale oveľa viac ma zaskočilo že si nikoho nepamätá. Ani Annabeth a to boli spolu ako hrdličky. Annabeth sa musí cítiť hrozne.

Grover

Chúďa Annabeth toľko si s Percym vytrpeli aby mohli byť spolu a stane sa toto!

Leo

Uf.... Fakt mi odľahlo keď sa posadil živý a noooo .... dajme tomu že aj zdravý. Ako by mi dal potom ten autogram? Ale neeee..... srandujem. Strašne som sa bál keď na mňa Will vrieskal. Viem že sa bál ale aj tak...

Piper

Doteraz som nič nepovedala. Musela som to všetko vstrebať a pochopiť? Moja mama je bohyňa? Husté ..... ale desivé. Skôr je to desivé. Všimla som si že si to Jason všimol a bola som mu vďačná že sa nič nepýtal. Chcela som byť sama ale ten Annabethin chlapec sa ozval a vytrhol ma zo zamyslenia: ,,A ja som kto."

Percy

,,A ja som kto." blbé keď neviete kto ste. ,,Ty si Perseus Jackson." povedal Cheirón. Všetkých trhlo. Zabudli sme že je stále tu. ,,Perseus sa mi nepáči." všetci sa začali smiať a ja som tam nechápavo stál. Keď Cheirón pochopil že sa asi smiať neprestanú odcválal niekde preč. ,,No vieš ty si vždy neznášal keď ti niekto povedal Perseus." vysvetľovala pomedzi smiech Thália. ,,A ako ste ma teda volali?" ,,Percy. Volali sme ťa Percy." povedala jediná osoba ktorá sa nesmiala- Annabeth. Všetci stíchli a pozerali sa na ňu. ,,Pôjdem do svojej ubikácie. Potrebujem si preštudovať Daidalov laptop." povedala a odišla.,,Annabeth počkaj idem s tebou!" zakričala za ňou Viki. ,,Aj my už pôjdeme." povedal Jason a odišiel spolu s Piper a Leom. ,,Sorry kámo ale idem za Juniper." ,,Juniper?" ,,Moja priateľka." odpovedal Grover a už ho nebolo. ,,Ja pomôžem preniesť Nica Willovi do Hádovej ubikácie." dopovedala Thália a už aj bežala za Willom. ,,Halooo ľudia to ma tu necháte samého?!" vykríkol som. ,,Ehm ehm a ja som čo." pozrela na mňa nahnevane Rebeca. ,,Jeee prepáč." ospravedlňujúco som sa na ňu usmial. ,,Rebeca? V akom vzťahu sme spolu my dvaja?" spýtal som sa po ceste nervózne. Začala sa smiať. ,,Percy ty si môj brat." povedala keď ako tak zahnala záchvat smiechu. ,,Čo si si prosím ťa myslel?" ,,Nič." teraz som sa smial už aj ja. Prišli sme pred niaku ubikáciu a keď som ju uvidel zatočila sa mi hlava a spadol som na zadok.

Rebeca

Prišli sme pred Poseidónovu ubikáciu. Percy celý zbledol a spadol na zadok. ,,Percy čo ti je?" ,,Ni-nič mi nie je len sa mi zatočila hlava." bolo vidno že klame. Bol biely ako stena. ,,Si si istý?" ,,Nie nie som si istý!!! Včera som bol mŕtvy. A dneska som od toho zase nemal ďaleko. Je mi zle a neviem kto som!!! Nepamätám si nič!!! Svojich priateľov ani život!!! " vybuchol a rozbehol sa preč. ,,Percy počkaj tak som to nemyslela..." kričala som za ním ale bolo to márne. Otvorila som dvere ubikácie a vyrazilo mi to dych. Bola nádherná.

Percy Jackson - stratení v čase [POZASTAVENÉ]Where stories live. Discover now