16.

1.5K 70 4
                                    

Anna

Reggel gyorsan kinyomom az ébresztőmet, hogy Nóri ne keljen fel rá. De csak átfordul a másik oldalára, alszik tovább. Összeszedem a cuccaimat és kiosonok a szobából. A fürdőszobában felöltözök, majd eszem pár falatot edzés előtt. Anya már elment dolgozni, apa meg a nappaliban a laptopján dolgozik.

- Szia apa! – ülök le mellé.

- Szia Kicsim! Nóri?

- Alszik még. Az ébresztőmre sem kelt fel, csak átfordult a másik oldalára.

- Jól van akkor! Menj nyugodtan edzésre! Itthon maradok és ígérem nem fogom kioktatni! De egy kicsit elbeszélgetek vele, jó?

- Jó! De finoman, kérlek! – mosolygok rá – Ne engedd haza, maradjon itt! Ha valami van, csörögj! Nálam lesz a mobilom!

- Oké! Na sipirc – indít útnak apa.

- Apa! Köszönöm a tegnap, hogy segítettél, hogy itt voltál meg hogy most is itt vagy vele– hajolok hozzá és egy puszit nyomok az arcára.

- Nektek bármit, bármikor!

Az edzésen nem tudok figyelni a feladatokra, nagyon rossz formámba vagyok. Az edző magához is hívat, hogy mi a franc bajom van. Mivel tud rólam és Nóriról, így bevallom neki a hajnalban történteket és hogy most izgulok érte. Megértően vállon vereget, hogy semmi baja nem lesz Nórinak, majd elküld inkább a konditerembe. Itt most úgysem tudok fejlődni és csak hátráltatom a többieket. Délután meg jöjjek vissza a sportorvosi vizsgálatra, majd előre vesznek. Megköszönöm és elindulok a konditerembe. Bekapcsolom a zenét a telefonomon, amit még Nórival közösen válogattunk össze és neki látok a szokásos feladatsornak. A többiek már haza is mentek, mire én is végezek. Az öltözőben csak Heni és Zsuzsi van.

- Miért kaptál külön feladatot? – kérdezi Heni.

- Mert nem tudtam koncentrálni és jobbnak látta az edző, ha inkább a kondiba küld – magyarázom és lerúgom a cipőmet.

- Na Nóri már ennyire elvette az eszedet? Megint szédített valamivel? – gúnyolódik Zsuzsi.

- Nem – ülök le a padra.

- Csak nem baj van a Paradicsomban? Végre rájöttél, hogy Nóri nem hozzád való? Hogy valójában nem is akkora szám, mint ahogy előadja magát? – folytatja tovább Zsuzsi a piszkálódást.

- Neked meg mi bajod van?! Nem volt szex egy ideje, hogy ilyen vagy? Ennyire zavar, hogy mások boldogok? – csattanok fel. Most ehhez van legkevésbé kedvem.

- Mi?! Nem!

- Akkor meg miért kell ilyen utálatosnak lenned vele? Meg velem is! Mi a franc bajod van Nórival?! Nem is ismered! – állok elé.

- Hé! Anna nyugi! Mi a baj? – húz el Heni Zsuzsitól.

- Nóri rosszul lett hajnalban.

- Mi történt? Jól van már? – kérdezi aggódva Heni.

- Aludt még amikor eljöttem. Apa vele maradt. Tegnap nem oltotta be magát és nem is evett és nagyon magas volt a cukorszintje, rosszul lett. Majdnem kórházba is kellett vinni! Nagyon megijedtem – sírom el magam és lerogyok a padra.

- Ohh basszus! Sajnálom! De biztos már jobban van – ölel át Heni. Én meg kisírom magam a vállán. Zsuzsi csak elmorog egy bocsánatot, majd otthagy minket. Anyáék előtt nem akartam kiakadni, nem akartam, hogy még miattam is aggódniuk kelljen. Örülök, hogy ennyire megkedvelték és elfogadták Nórit és figyelnek rá. Apa nem ment dolgozni, csak hogy tudjon rá figyelni. Látszott, hogy mindketten féltik Nórit. Még félóra gyengeséget engedélyezek magamnak, majd letusolok és összekapom magam. Heni kocsival van, így hazavisz. Sietve szaladok fel a lépcsőn és nyitok be a lakásba. Apa még mindig a nappaliban ül és dolgozik. Nóri mellette a kanapén fekszik és alszik. Halkan közelebb osonok hozzá és megigazítom rajta a plédet. Apa int a fejével, hogy menjünk ki.

FogadásbólWhere stories live. Discover now