29.

363 30 5
                                    

Skupinka rokfortských študentov sa pretlačila k baru a usadila sa. Barmanka si ich podozrievavo premerala. Fred sa hneď prisunul bližšie a žmurkol na mladú barmanku.

„Čauko! Poprosím ohnivú whisky pre všetkých mojich priateľov," žiarivo sa na ňu usmial. James s Albusom mali čo robiť, aby nevybuchli do smiechu, keď videli ako sa barmankin výraz tváre hneď zmenil.

„Iste," usmiala sa na Freda a začala nalievať.

Rose sa zvedavo obzrela. „Čo tu budeme robiť?"

Dominique sa uškrnula. „Zabávať sa, predsa," žmurkla a odišla na parket, kde ju odtiahol Frank.

„Fajn, ľudia! Prví kolo!" zakričal James, aby prekričal hudbu a podal každému pohár s ohnivou whisky.

„Na nás!" vykríkol Fred a kopol do seba obsah pohára. Skoro všetci ho nasledovali, len Rose skepticky hľadela na svoj pohár. Nemala s alkoholom dobré skúsenosti, hlavne, keď si spomenula na Albusovu narodeninovú oslavu.

„Bojíš sa?" ozval sa jej pri uchu známy hlas až od ľaku podskočila. Vedľa nej sa objavil Scorpius ešte stále s plným pohárom v ruke.

„Pri spomienke na Alovu oslavu...mám pred ním rešpekt," povzdychla si a premerala si ho.

„Jeden ti neublíži," presviedčal ju.

„Jasné, a potom pôjde ďalší a ďalší...nie, ďakujem," pokrútila hlavou a sledovala Freda, ktorý išiel vlastným tempom.

„Ale, no tak, Rose," jemne do nej štuchol. Rose sa usmiala a prevrátila očami.

„Fajn! Presvedčil si ma."

Scorpius sa spokojne usmial. „Tak teda na tvoj rešpekt voči alkoholu," zdvihol pohárik.

„Na môj rešpekt voči alkoholu," odvetila a obaja naraz do seba vliali zlato-hnedú tekutinu, ktorá pálila v hrdle.

Zabávali sa dlho do noci a nikto neostal len pri jednom poháriku. Tancovali a spievali o dušu koľko vládali. Potom začali hrať slaďáky a Rose sa postavila na kraj a usmievala sa.

Dominique tancovala zavesená do Franka a Alice s Jamesom tiež. Fred balil barmanku a Albus s Lucasom sa za barom na niečom nahlas rehotali. Všimla si Scorpiusa ako sa s jemným úškrnom na perách a iskričkami v očiach blíži jej smerom.

„Smiem prosiť o tanec?" uklonil sa ako správny gentleman a Rose mala čo robiť, aby ostala vážna.

„Noo...héj!" vykríkla, keď ju Scorpius strhol na parket a chytil ju okolo pása. Červenovláska pobavene prevrátila očami a chytila Slizolinčana okolo krku.

Pomaly sa točili v rytme hudby a panovalo medzi nimi príjemne ticho. Nepotrebovali slová. Obaja hľadeli do očí toho druhého a snažili sa z nich vyčítať čo najviac. V jednom momente spolu tancovali a v tom druhom sa bozkávali. Bol to krátky, no jemný a nežný bozk. Odtiahli sa od seba. Scorpius sa šťastne usmieval a Rose prekvapene žmurkala.

„Rose! Scorp!" prerušila ich Alice, ktorá stála neďaleko a hľadala ich. Rose sklopila pohľad a podišla ku priateľke so Scrpiusom v pätách.

„Scorpius, pomôž prosím Jamesovi s Albusom. Frank a Lucas majú čo robiť s Dominique a Fred môže byť rád, že ide po svojich," povzdychla si Alice.

„Rozkaz," usmial sa blondiak a utekal pomôcť Jamesovi. Alice sa na priateľku potmehúdsky usmiala a Rose sa ju snažila ignorovať.

Až po Zúrivú vŕbu prebiehalo všetko v poriadku. Avšak potom opitý Albus sa rozhodol, že chce spievať a Dominique sa k nemu s radosťou pridala.

Omnia vincit amor (HP-FF)Where stories live. Discover now