23.

369 26 0
                                    


V sobotu o šiestej sa v opustenej učebni začali prípravy na oslavu Albusových sedemnástych narodenín. Ako prvý dorazili Hugo a Lily, aby mohli miestnosť čo najskôr vyzdobiť. Nafukovali červené a predovšetkým zelené balóny, vešali transparenty, girlandy a rôzne iné ozdoby. Rose a Lucy, ktoré dorazili presne načas, začali čarovať a chodili po obvode celej miestnosti.

„Salvio hexia...Protego totalum...Muffliato...Cave inimicum..."

Onedlho prišla aj Roxanne.

„Čaute, ľudia!" vtancovala do miestnosti. Všetci prítomný sa jej odzdravili a Roxanne si začala chystať všetko potrebné na púšťanie hudby.

„Vďakamerlinovi za dedka Artura..." mrmlala si popod nos a štuchala do začarovaného magnetofónu.

Rose s Lucy boli onedlho hotové. Lucy nervózne pozrela na hodinky. „Kde všetci trčia?"

Rose radšej pomohla Lily a bratovi, a potom spoločne popremiestňovali stoly ku stene, kde mali byť niečo ako švédske stoly.

Bolo už po siedmej, keď sa ukázali Louis a Molly.

„Mrzí nás, že meškáme, museli sme ešte niečo zariadiť," rýchlo sa ospravedlňoval Louis, keď zbadal Lucin pohľad.

Odbilo pol ôsmej a takmer všetko už bolo nachystané, ale James, Fred a Dominique, ktorí mali na starosti jedlo a pitie, sa stále neukázali.

Našťastie o chvíľu dobehli s rukami plnými škatúľ a tašiek.

„Kde ste trčali? Dohodli sme sa, že sa tu stretneme o šiestej. Teraz je už dávno po pol ôsmej!" vybehla na nich Lucy a nahodila prísny výraz presne ako jej otec Percy.

„My vieme, prepáč, ale boli sme u otca a zrazu prišla mama a museli sme sa schovávať v sklade celú večnosť, kým neodišla a..." hovoril Fred, no Lucy ho prerušil.

„Čo ste robili u uja Georga?!" nadvihla obočie. James a Dominique si vymenili pohľady.

„Noo...len sme sa tam stavili a..."

„Okej, stačí. Dúfam, že máte jedlo a hlavne tortu."

„Jasné," vyhŕkla Dominique a vybrala z jednej škatule tortu. Mala podobu metlobalového ihriska s tribúnami a začarovanými metlobalistmi, ktorí lietali po ihrisku.

„Nádherná," žasli všetci.

„Poďme porozkladať jedlo, nech to stihneme," prikázal James a všetci sa pustili do práce. James potom odišiel po oslávenca a hneď po jeho odchode dorazili ostatný hostia, teda Scorpius, Lucas, Alice a Frank. Lucy hneď všetkých začala poúčať čo majú robiť, keď príde oslávenec. Všetci sa postavili do rohu a zhasli. Presne o ôsmej sa z chodby ozvali tiché hlasy.

„James, kde ma to, pre Merlina, vedieš?" pýtal sa Albus zmätene.

„Uvidíš," odvetil James tajomne. Voviedol Albusa dnu a dal šatku dole z očí.

„VŠETKO NAJLEPŠIE, ALBUS!"

Slizolinčan vyvalil oči. „Páni! Ja som to vedel!" vyhŕkol nadšene oslávenec. Všetci ho obklopili a gratulovali mu. Rose naschvál ostala posledná. Najprv mu popriala tie typické veci, ktoré sa vždy hovoria.

„....a prepáč ak som k tebe bola niekedy hnusná, veľmi ma to mrzí, a tiež som ťa posledné mesiace zanedbávala, prepáč..." hovorila so slzami v očiach a objala ho. Albus ju rozpačito pohladil po chrbte.

„Už dávno som ti to odpustil, Rosie. Viem, že si to mala v poslednej dobe ťažké...to ja by som sa ti mal ospravedlniť, že som sa ti nevenoval. Mám ťa rád, Rosie.."

„Aj ja teba, Al," odtiahla sa od neho.

Albus sa uškrnul. „No tak, usmej sa. Sme na oslave, nie na pohrebe!"

Rose sa slabo usmiala a zotrela si slzu.

„Poď, čaká nás torta," vyzvala ho a podišli k ostatným, aby ochutnali tortu. Po torte a darčekoch všetci čakali, čo bude nasledovať ďalej. Louis predstúpil pred všetkých.

„Všetci ste určite zvedavý, aký sme si pre vás pripravili program. Hlavnou atrakciou bude karaoke! Roxy má všetko pripravené, kedykoľvek si môžete zaspievať- Ak nemáte chuť na spievanie, môžete si zatancovať. Neskôr bude možnosť zatancovať si typické muklovské tance. Vzadu sú pripravené rôzne muklovksé spoločenské hry a ak chcete len relaxovať, na stoloch je jedlo a pri bare pitie. Bavte sa!"

Každý si našiel miesto. Niektorý začali hrať hry, iný zamierili hneď k baru a niektorý ako James s Alice a Frank s Dominique zamierili na tanečný parket a tancovali. Rose nemala chuť ani tancovať, ani spievať, a tak sa presunula k baru. Zobrala si pohár a rozmýšľala čo si naliať. Na výber bol tekvicový džús, ďatelinové pivo, voda a tiež aj ohnivá whisky či iný alkohol.

Po chvíľke rozmýšľania siahla na po fľaši so zlatistou tekutinou a na jednu šupu to do seba vliala. V hrdle jej príšerne začalo páliť a rozkašľala sa.

„Prvýkrát?" ozval sa za ňou chladný hlas. Nemusela sa otáčať, aby vedela komu patrí.

„Strč sa," odsekla a doliala si do pohára. Scorpius posmešne odfrkol a nalial si to isté.

Rose mu zamračene vytrhla fľašu z ruky a odišla si sadnúť na pohovku. Jej svedomie jej hovorila, aby ďalej nepila. Lenže cítila sa mizerne. Všetko sa rozpadávalo. Využívala Sama ako bábku, Dominique sa s ňou stále odmietala rozprávať a Sciorpiusovi ubližovala.

Závideniahodný život. Kopla do seba ďalší pohárik, ktorý už nepálil tak ako ten predchádzajúci.

Sledovala Dominique s Frankom ako sa na niečom smejú. Všetci sa zabávali, len ona tam sedela sama a pila jeden pohárik za druhým.

***

Scorpius sa napil ohnivej whisky a pobavene sledoval Freda Weasleyho ako mierne v podnapitom stave spieva karaoke.

„Malfoy," poklepal mu niekto po pleci. Otočil sa a ocitol sa zoči-voči červenovlasej chrabomilčanky. Videl na nej, že nie je vôbec triezva, ale to nebol ani on.

„Hm?"

„Mô-môžeš na moment?" plietol sa jej jazyk. Prekvapene nadvihol obočie a nechal sa Rose odtiahnúť na chodbu. Akonáhle za sebou zavreli dvere, hluk ustal vďaka zaklínadlám. Rose odviedla Scorpiusa kúsok ďalej do výklenku.

„Čo chceš?" spýtal sa zvedavo a snažil sa myslieť triezvo.

„Zatvor oči," zašepkala červenovláska. Scorpius na ňu chvíľu hľadel a potom jej splnil prosbu.

Po chvíli ucítil jej pery na tých svojich. Bozk jej okamžite opätoval bez toho, aby rozmýšľal a snažil sa byť jemný a nežný. Avšak po chvíli sa to zvrtlo na vášnivé bozkávanie. Pritlačil ju ku stene a majetnícky ju bozkával. Od úst sa presunul na jej čeľusť a krk. Rose mu rukou vošla do blonďavých vlasov a túžobne vzdychla. Vrátil sa späť k jej sladkým perám a Rose presunula ruky k gombíkom jeho košele.

„Rose?!"

„Scorpius?!" ozvali sa dva známe hlasy a ony sa od seba okamžite odtiahli. Na chodbe stáli Dominique a Frank.

„Pre Merlinove najvyťahanejšie gate, Rose! Ty si pila?" vyhŕkla blondínka neveriacky, odtiahla Rose ďalej a prezrela si ju.

„To nie je tvoja vec, Dominique," odvrkla Rose nahnevane.

„Domi, odveď ju radšej do postele. Ja sa postarám o Scorpiusa," pohotovo sa ozval Frank.

„Jasné," odvetila Dominique a prehodila si Rosinu ruku okolo krku, pretože Rose len tak-tak udržala rovnováhu.

Dominique si ju nevšímala a smutne pozrela na Franka. Ten jej opätoval úsmev.

„Inokedy," riekol a odišiel s namietajúcim Scorpiusom.



Hore máte Louisa :) (Colin Ford)

Omnia vincit amor (HP-FF)Where stories live. Discover now