EPILÓG

531 35 12
                                    

Prišla ďalšia zima a tým pádom aj Vianoce. Rose so Scorpiusom sa rozhodli tieto Vianoce stráviť mimo Rokfortu. Štedrý večer oslávili u Scorpiusa s jeho rodičmi a starou mamou. N druhý deň ráno, teda na prvý sviatok vianočný sa premiestnili do Brlohu, kde trávila Vianoce celá Potter-Weasley rodina.

Rose sa na svojho priateľa povzbudivo usmiala a stlačila kľučku. Vošli do obývačky spojenej s kuchyňou, ktorá praskala vo švíkoch.

Najprv išli pozdraviť Rosiných rodičov. Hermiona Scorpiusa pozdravila s jemným úsmevom a Ron mu len potriasol rukou. Rose si ešte živo pamätala otcovu reakciu na jej vzťah s Malfoyom.

Potom sa zvítali aj s ostatnými členmi Rosinej veľkej rodiny.

„Scorpius, Rose, pod stromčekom máte svoje darčeky," s úsmevom na nich žmurkla babička Molly. Spolu sa presunuli k pestrému stromčeku. Rose si rozbalila svoju kôpku darčekov, ktoré obsahovali knihy, oblečenie a iné drobnosti.

Scorpius bol prekvapený, že si našiel dosť balíčkov so svojím menom. Väčšina z nich boli nejaké maličkosti od Jamesa, Freda, Dominique a Albusa. V tom najväčšom našiel štrikovaný tmavozelený sveter s veľkým strieborným S uprostred.

„Ber to ako prijatie do rodiny. Weasleyovský sveter nedostane len tak hocikto," usmiala sa naňho Rose, ktorá mala už na sebe tiež svetloružový sveter so zlatým R a venovala mu krátky bozk.

Scorpius sa usmial a hneď si sveter prevliekol cez hlavu. Sadol mu ako uliaty. Rozhodol sa vyhľadať Rosinu babičku, aby jej mohol poďakovať.

„Nemáš za čo, zlatko. Ak ťa naša Rose ľúbi, musíš byť ozaj skvelý chlapec," usmiala sa naňho a ponúkla mu koláčik.

„Hej, Scorpius! Nezahráme si partičku?" zavolal naňho Ron a ukázal na rozložený šach.

„Rád si s vami zahrám, pán Weasley," súhlasil blondiak. Myslel si, že je v šachu viac ako dobrý, no keď videl ako ho Ron hneď zvalcoval, hneď od toho ustúpil.

Ako odmenu za snahu dostal sladký bozk od svojej milovanej Rose.

***

Slniečko svietilo a obloha bola nádherne modrá bez jediného mráčika. Pofukoval len slabý vetrík. Deň ako stvorený pre prechádzku či výlet. A to si mysleli aj Scorpius s Rose.

Ich prvotný plán na veľkonočné prázdniny bol stráviť ich na Rokforte učením sa na MLOK-y. Avšak nakoniec sa rozhodli, že sa ubytujú v centre Londýna a za tých pár dní sa budú túlať po hlavnom meste.

Väčšinou vyspávali do obeda a užívali si prítomnosť toho druhého.

V posledný deň sa rozhodli navštíviť Londýnske oko a známu ulicu Oxford Street. Podvečer sa rozhodli ruka v ruke poprechádzať po nádherných Kensingtonských záhradách, ktorých plocha bola veľká.

„Čo za škatule všetci tí muklovia držia v rukách?" čudoval sa Scorpius, keď prešli okolo skupinky muklovských teenagerov.

„To sú mobily," uškrnula sa Rose.

„Čo?"

Rose prevrátila očami. Podobnými otázkami ju Scorpius zasypával za posledné dni často. Samozrejme, nevyčítala mu to. Predsa len pochádzal z čistokrvnej čarodejníckej rodiny, kde tieto muklovské vynálezy nepoužívali.

„Sú niečo ako u nás sovy. Muklovia nimi medzi sebou komunikujú. Má aj iné funkcie, napríklad fotoaparát," vysvetlila Rose pobavene.

„Čo tí muklovia nevymyslia. A ako rýchlo si vedia poslať nejaký odkaz? Rýchlejšie ako sovy?" spýtal sa blondiak zaujato.

Omnia vincit amor (HP-FF)Where stories live. Discover now